דילוג לתוכן

עוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.

הועבר פרנסה
8 6 45 6
  • פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.
    מישהו יודע למי אפשר לפנות עם 'היגיון בריא' שיבטלו את זה?

• על פי החוק,
    רשות המיסים לא התחייבו שעוסק זעיר לא יצטרך להגיש הצהרת הון אלא רק שתבוטל הבקשה האוטומטית להצרהת הון,
    אך תנסה לפנות למבקר פנים ברשות המסים
    בדרך כלל הוא יעיל מאד.

• פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.

@מבין-עניין
    מעניין לעניין
    איך הופכים עוסק פטור לזעיר ומה התנאים לזה?
    תודה

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מסחר עצמאי
  • @מבין-עניין
    מעניין לעניין
    איך הופכים עוסק פטור לזעיר ומה התנאים לזה?
    תודה

@אבירם לא זוכר בדיוק אבל אין לזה תנאים. זו בחירה שלך. תעשה חיפוש בגוגל או בGPT. זה בלחיצת כפתור

• לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון
    איך משנים הגדרת תיק לזעיר אפשר כל שנה עד סוף שנה נראה לי שיש אפשרות לבקש ברשות המיסים ודאי אפשר ברשות המיסים בפניות

• לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון
    איך משנים הגדרת תיק לזעיר אפשר כל שנה עד סוף שנה נראה לי שיש אפשרות לבקש ברשות המיסים ודאי אפשר ברשות המיסים בפניות

@YM98745 כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון

ביקשת להפוך לזעיר וממילא ביטלו או שביקשת להפוך לזעיר ובאותה בקשה ביקשת שיבטלו?

@מבין-עניין כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.

אל תשכח שאת הבקשה להמנע מהצהרת הון צריך לעשות בצורה מושכלת

@YM98745 כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון

למה הפוך?
    על זה אני אני מדבר

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    2 פוסטים
    61 צפיות
    ב
    תודה רבה על המידע מה זה אומר להיות עצמאי שלא עונה להגדרות? מה ההשלכות של הדבר? והאם זה מושפע בן הזוג? כיוון שמוגש דו"ח אחד לשנינו לדוגמא אישתי עוסק מורשה אני יכול להיות עצמאי שאינו עונה להגדרות? תודה רבה
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    88 צפיות
    ל
    מהנסיון בשטח, בביטוח לאומי על פי רוב כל עוד שלא תוגש בקשה להחזר ביטוח לאומי לא יקרה שום דבר. אין באמור לעיל המלצה לדווח משהו שאינו נכון וכאן המקום להזהיר את כל מי שרוצה להגיש בקשה להחזר ביטוח לאומי רטרואקטיבי, שיבדוק היטב האם מגיע לו החזר או לא. מכיוון וההגשה הינה פשוטה וקלה ללא מסמכים וכו', רבים מגישים על 7 שנים רטרואקטיבי בלי לבדוק האם אכן הם שילמו דמי ביטוח ביתר. הכרתי מישהו שהגיש החזר עברו 280 ₪ שגבו לו, וקיבל חיוב של 35,000 ₪. אחת הסיבות היא שבביטוח לאומי (בשונה ממס הכנסה) בודקים פר חודש ולא בממוצע שנתי, ואין אפשרות לקבל החזר על תרומות, נקודות זיכוי, מגורים בפריפריה וכד' להלן שיעורי דמי הביטוח של השנים האחרונות 2022 | נמוך עד 6,331 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% 2023 | נמוך עד 7,122 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% (סיבת הקפיצה - הקפאת המדד עקב הקורונה) 2024 + 2025 | נמוך עד 7,522 ₪ | שיעור דמי הביטוח השתנו | נמוך 4.27% | גבוה 12.17% 2026 | נמוך עד 7,703 ₪ | שיעור דמי הביטוח ללא שינוי
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    337 צפיות
    הקול השפויה
    @שששששש תכנס לאזור האישי של רשות המיסים - מיצוי זכויות - תרומות. https://secapp.taxes.gov.il/sr-ezor-ishi/main/donation
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    534 צפיות
    צ
    @ia90990 למיטב ידיעתי כן
  • בקשה לשינוי סוג תיק ל"בעל עסק זעיר"

הועבר פרנסה
    15
    1 הצבעות
    15 פוסטים
    548 צפיות
    ד
    בעיניי הנקודה המשמעותית היא אנשים שמרוויחים מלדווח פחות הוצאות: נשים בתקופת הפוריות, אנשים שיש להם יותר הוצאות (עסקים שמוכרים מוצרים, או עסקים בשנים של השקעות מרובות- בניית אתר, והוצאות נוספות שיכולות להקטין את הנטו). ולמי שקצת סקפטי לגבי טוב ליבה של המדינה, יכול להיות שכדאי לבדוק עם רו"ח מקצועי, אם זה אכן לטובתו לעבור. חשוב לציין כי יש תקופת צינון (לא התעמקתי, אז אין לי את הפרטים המדויקים, לי אישית זה פחות רלוונטי)