דילוג לתוכן

פתיחת עסק זעיר ע"ש אברך

תעסוקה, עסקים ויזמות
17 5 656 4
  • @ia90990
    אם אתה בגיל שיש בו חובת גיוס, אולי יש כאן מה לחשוש חשש רחוק.
    אם זה ע"ש האשה, היא יכולה לקבל ע"ז דמי לידה מהביטו"ל.

@צמיחה
    מן הסתם למי שיש פטור או שאחרי זה אין חשש..
    וזה משנה לעניין ה"דתות"? בקיצור האם שרשום שיש עסק הוא לא יכול להיות רשום בתור אברך....?

• @טריידר
    למה עדיף ע"ש הבעל?
    לכאורה פשוט האשה שווה אליו..?
    או שזה עושה בעיות גם לדמי לידה מזה שהיא שכירה..?

@ia90990 כתב בפתיחת עסק זעיר ע"ש אברך:

למה עדיף ע"ש הבעל?

במידה והעסק ימשיך לפעול בחופשת לידה, היא לא תהיה זכאית לקבל דמי לידה עבור הפרשות מהעסק לביטו"ל.

יתכן שעבור הפרשות לביטו"ל מהיותה שכירה כן מזכה, אע"פ שתמשיך להפעילאת העסק העצמאי, יש לבדוק מול רו"ח.

• @צמיחה
    וזה משנה לעניין ה"דתות"? בקיצור האם שרשום שיש עסק הוא לא יכול להיות רשום בתור אברך....?

@צמיחה

לכאורה לא מפריע, ולא ידוע אחרת.

• אנחנו בעז"ה בתהליך הקמה לעסק של אשתי למכירות באינטרנט
    כרגע אנחנו רוצים כבר לפתוח תיק של עסק זעיר השאלה מה עדיף לרשום את זה על שמה או על שמי?
    האם זה עושה בעיות מהבחינה שאני רשום כאברך?
    או שבעצם יש עדיפות לרשום עלי?
    או שבעצם מבחינת כל מיני דברים אחרים עדיף עליה?
    אשמח לתשובות
    תודה רבה

@ia90990
    אני פתחתי עסק ע"ש אשתי,
    וראו זה פלא... העסק נפתח גם על שמי!
    אז אולי אפשר לעשות דומה למה ש'צמיחה' כתב, לפתוח עסק על שם שני בני הזוג, ובזמן שהאשה בחופשת לידה, שיקרא שרק הבעל עובד בעסק באותו הזמן.
    בנוסף רציתי להעיר שאם האשה תדווח שעבדה בזמן החופשה, יכול להשלל ממנה כל דמי הלידה, גם ממה שעבדה במקומות אחרים,
    כגון אשה שכירה בהוראה שיצאה לחופשת לידה, והמשיכה לעבוד בעסק הפרטי שלה בחופשת הלידה, יכול להיות שלא תהיה זכאית כלל לדמי לידה.

• @ia90990
    אני פתחתי עסק ע"ש אשתי,
    אז אולי אפשר לעשות דומה למה ש'צמיחה' כתב, לפתוח עסק על שם שני בני הזוג, ובזמן שהאשה בחופשת לידה, שיקרא שרק הבעל עובד בעסק באותו הזמן.
    בנוסף רציתי להעיר שאם האשה תדווח שעבדה בזמן החופשה, יכול להשלל ממנה כל דמי הלידה, גם ממה שעבדה במקומות אחרים,
    כגון אשה שכירה בהוראה שיצאה לחופשת לידה, והמשיכה לעבוד בעסק הפרטי שלה בחופשת הלידה, יכול להיות שלא תהיה זכאית כלל לדמי לידה.

@יהודי-גאה
    האם אתה מוגדר כשותף בעסק?

• @ia90990
    אני פתחתי עסק ע"ש אשתי,

@יהודי-גאה
    אבל מבחינה של ניהול אתה תצטרך להיות החותם בכל דבר ואשתך תצטרך אותך לכל תנועה בעסק ?
    או שאפשר לעשות מורשה חתימה או משהו כזה והעסק יכול להיות על שמך ובזמן הזה אשתך תעבוד בו על מלא..?

• @יהודי-גאה

@צמיחה כתב בפתיחת עסק זעיר ע"ש אברך:

לפי מה שהבנתי, כן!

אבל מבחינה של ניהול אתה תצטרך להיות החותם בכל דבר ואשתך תצטרך אותך לכל תנועה בעסק ?
    או שאפשר לעשות מורשה חתימה או משהו כזה והעסק יכול להיות על שמך ובזמן הזה אשתך תעבוד בו על מלא..?

ע"פ הבנתי היא לא צריכה אותי לחתימה,
    אבל כדי לענות על שני השאלות הללו אצטרך רואה חשבון, ובקרוב בעז"ה אעשה זאת ואוכל לענות במדוייק יותר.

• @צמיחה כתב בפתיחת עסק זעיר ע"ש אברך:

לפי מה שהבנתי, כן!

ע"פ הבנתי היא לא צריכה אותי לחתימה,
    אבל כדי לענות על שני השאלות הללו אצטרך רואה חשבון, ובקרוב בעז"ה אעשה זאת ואוכל לענות במדוייק יותר.

@יהודי-גאה
    אם אתה מוגדר שותף בעסק, אתה יכול לפתוח קה"ש על שמך, גם מבלי לפתוח עוסק על שמך.

• @יהודי-גאה
    אם אתה מוגדר שותף בעסק, אתה יכול לפתוח קה"ש על שמך, גם מבלי לפתוח עוסק על שמך.

@צמיחה
    ואפשר לפתוח 2 קרנות?
    גם ע"ש אשתי
    וגם על שמי?

• @צמיחה
    ואפשר לפתוח 2 קרנות?
    גם ע"ש אשתי
    וגם על שמי?

@ia90990
    למיטב ידיעתי כן

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    1 פוסטים
    113 צפיות
    מ
    [image: 1775170697997-49165541-1d43-4312-be55-ec92a0dbb34b-image.jpeg] אחרי שסידרנו את עצמנו, הגיע הזמן לדבר על היקר מכל – הילדים. כמו כל הורה למופת גם אני רוצה שהילדים יצאו ת"ח, בעלי מידות, ו.. אם אפשר בעלי תיק השקעות שיסדר אותם לכל החיים. חנוך לנער על אס אנד פו, גם כי יזקין לא ימכור... הנה כמה תובנות מהשבוע האחרון. 1. דמי כיס חיים (בן 9) ניגש אלי אתמול וביקש 5 שקלים לקנות קלפים של רבנים. הסתכלתי עליו במבט מחנך ואמרתי: "חיים, שב. בא נעשה חשבון. 5 שקלים היום, בריבית דריבית של 8% ל- 50 שנה – זה יוצא כמעט 500 שקלים! אתה באמת רוצה לבזבז 500 שקל על תמונה של רב?!" הילד יצא מבולבל. בסוף הוא ויתר על הקלפים, והלך ללמוד משניות לעילוי נשמתם. 2. האפיקומן. בליל הסדר האחרון כשהילדים מצאו את האפיקומן, ההתרגשות הייתה בשיאה. "מה אתם רוצים?" שאלתי ברוחב לב. "אופניים!" צעק הגדול. "רחפן!" צעק הקטן. חייכתי אליהם את החיוך של וורן באפט. "ילדים חמודים, אופניים זה נכס מתכלה, ורחפן זה נכס בסיכון. השנה אבא קונה לכם משהו שלא מאבד ערך... אני קונה לכם יחידות בקרן מחקה מדד!". הייתה דממה בבית. לא ראיתי אכזבה כזו מהשבת האחרונה שגילינו שאין קידוש. ניסיתי להסביר להם שבעוד 20 שנה הם יודו לי. בינתיים הם הודו לי בזה שהם החביאו לי את האפיקומן בחזרה... 3. שיחת טלפון מהמלמד. אתמול הרב'ה של חיים התקשר. הלב שלי דפק. "מה חיים עשה?" שאלתי, "דיבר בתפילה? הרביץ?" "יותר גרוע," נאנח המלמד. "בהפסקה הוא פתח 'גמ"ח הלוואות' לחברים שרוצים ארטיק. הוא לוקח להם עמלות, ומחתים אותם על היתר עסקה. והכי גרוע? הוא התחיל למכור 'אופציות' על המקום בתור למגלשה." התמלאתי גאווה. "נו, והוא מרוויח?" שאלתי. "הוא מושעה ליומיים," ענה המלמד. "אנחנו לא בוול סטריט פה". 4. קניות בסופר. אנחנו כבר עומדים בקופה. מיכל בוכה שהיא רוצה ביצת הפתעה. אני מרים את הביצה ומסביר בקול רם (שכל התור ישמע): "את מבינה שביצה עולה 5 שקלים, והשוקולד בפנים שווה אגורה וחצי? זה יחס P/E (מחיר לרווח) לא הגיוני! זו בועה! אנחנו לא משקיעים בבועות!". מאחוריי שמעתי אישה לוחשת לבעלה: "נראה לי המסכן קרא קצת טורים שלך..." רגע ברצינות: חינוך פיננסי לילדים הוא לא רק ללמד אותם מה זה ריבית דריבית, אלא ללמד אותם גם דחיית סיפוקים. הילד שמבין היום ש-5 שקלים זה לא סתם מטבע אלא פוטנציאל לערך עתידי, הוא המבוגר שלא ייקח הלוואה לטיול או לרכב שהוא לא צריך, ובע"ה יזכה לשקט שיאפשר לו לעסוק בעבודת ה'. כמובן שאנחנו רוצים לפנק את הילדים, ואפשר (וצריך!) לקנות להם אופניים, במבה וביצי הפתעה. השמחה שלהם היא ההשקעה הכי טובה שיש. אבל המטרה בטור הזה היא להזכיר ששנייה לפני ששולפים את האשראי, יש לנו הזדמנות פדגוגית - להסביר להם שכל בחירה היום היא ויתור על משהו אחר מחר.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    218 צפיות
    מרדכימ
    @יאיר-אלדרק קח דף ועט ותכתוב תשובות לשאלות הבאות. במה אתה טוב? מה מעצבן אותך בעולם, על מה יש לך ביקורת, ואתה חושב שאתה יכול לעשות את זה יותר טוב מאחרים? איזה ערך חשוב לך? אם לא הייתה לך בעיה של כסף, מה היית עושה כל היום? מה עשית בשנים האחרונות שמילא אותך בסיפוק והרגשה טובה? אחרי שתכתוב תשובות מפורטות לכל השאלות הללו - או שתדע מה אתה רוצה לעשות, או שתבוא לתהליך של אימון אישי ותחכים עוד.
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    93 צפיות
    רחל עומסיר
    שילמתם מס? זה אומר שהכסף שלכם עבד האם יצא לכם למשוך כספים מהשקעה, ורק במעמד המשיכה לראות שנוכה מס? זו נקודה שמבלבלת לא מעט אנשים, וגורמת לרבים לחשוב בדיעבד שאולי לא היה שווה להשקיע. אני פוגשת לא מעט שמספרים לי שברגע הזה משהו מתכווץ. הכסף הגיע, אבל התחושה היא ש״לקחו״ ממנו בדרך. וכאן חשוב לעצור ולהסתכל על התמונה המלאה. אם שילמתם מס זה אומר ששמרתם על ערך הכסף שלכם. בעולם שבו כסף שיושב בעו״ש נשחק, עצם זה שהכסף שלכם לא איבד מערכו הוא כבר הישג משמעותי. אבל זה לא נגמר שם. ברוב המקרים, תשלום המס אומר גם דבר נוסף: הרווחתם פי שלוש מהמס שנוכה, מעבר לשמירה על ערך הכסף. בפועל, הרווח הכולל לרוב גבוה פי כמה מסכום המס ששילמתם עליו. כלומר, גם אחרי הניכוי נשארתם עם רווח אמיתי ביד. חשוב לזכור שהמס לא נגבה על כל הסכום. הוא לא נוגע לקרן, ולא לשחיקה של עליית מחירים, אלא רק לרווח שנוצר בפועל. זו בדיוק הסיבה לכך שתשלום מס הוא לא כישלון, אלא תוצאה של תהליך שעבד. ועכשיו בואו נשווה את זה לאלטרנטיבה שנראית לפעמים בטוחה יותר. כסף שלא מושקע. שם אולי לא משלמים מס, אבל משלמים מחיר אחר, שקט ופחות מורגש. שחיקה מתמשכת של ערך הכסף, בלי רווח ובלי צמיחה. הרבה אנשים לא מפחדים מהשחיקה, כי היא לא מופיעה בשורה ברורה. אבל בטווח של שנים, היא כואבת הרבה יותר מכל מס. ועוד נקודה חשובה שכדאי להכיר. תמיד ניתן לנסות לבדוק זכאות להחזר מס. במקרים מסוימים באמצעות בדיקה מסודרת ודוח שנתי אפשר לנסות ולהחזיר חלק מהסכום, לא תמיד זה רלוונטי, אבל בהחלט שווה לדעת ולא לוותר מראש. המסקנה פשוטה. לא לפחד ממס, אלא להבין מה הוא מספר לכם. אם שילמתם מס, סימן שהכסף שלכם שמר על הערך שלו, צמח, והניב רווח אמיתי. הפחד האמיתי צריך להיות מכסף שלא עובד, שלא צומח, ושנשחק בלי שנרגיש. כשמבינים את זה, גם תשלום המס מקבל פרופורציה אחרת לגמרי. אם השאלה הזו מעסיקה אתכם, זה סימן שכדאי לעצור רגע ולעשות סדר. בדיקה מקצועית יכולה לעזור להבין אם אופן ההשקעה שלכם מתאים למטרות, לצרכים ולקצב החיים שלכם היום, או שנכון לדייק את הדרך קדימה כדי להרגיש יותר בטוחים ושלמים עם ההחלטות הכלכליות שלכם. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1770030644494-unnamed.png]
  • 4 הצבעות
    15 פוסטים
    623 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 כתב בעוסק פטור או עוסק זעיר-מה יותר כדאי?: זה נכון שניתן לפתוח עוסק זעיר ואז להיות זכאים לפתוח קרן השתלמות ואח"כ ניתן לסגור את העסק ולהמשיך להפקיד בקהש ? זה נכון שניתן לפתוח במקביל בכמה חברות קרן השתלמות וכך ניתן להפקיד בשנה 40000 ? זה נכון כמו שזה נכון שניתן לעבוד אצל כמה מעסיקים ולהצהיר אצל כולם בטופס 101 שזה עבודה יחידה ולא לשלם מס הכנסה. בסוף מס הכנסה יחייבו הכל עם ריבית 4% והצמדה ואז לא הרווחנו כלום.
  • 2 הצבעות
    9 פוסטים
    446 צפיות
    ר
    @אבישי כתב בטיפים להרצאה לאברכים צעירים: איך לעורר עניין ומוטיבציה לחיסכון והשקעות?: השאלה ששואלים הרבה אברכים, שכבר לא בגדר אברכים צעירים, האם לא כבר מאוחר מדי ? הילדה כבר בת 16 הילד עולה לישיבה גדולה, לא פיספסנו את הרכבת ? במצב כזה ההשקעה לא לטווח ארוך, אבל אין עוד ילדים אחרי?