דילוג לתוכן

עוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.

הועבר פרנסה
8 6 45 6
  • פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.
    מישהו יודע למי אפשר לפנות עם 'היגיון בריא' שיבטלו את זה?

• על פי החוק,
    רשות המיסים לא התחייבו שעוסק זעיר לא יצטרך להגיש הצהרת הון אלא רק שתבוטל הבקשה האוטומטית להצרהת הון,
    אך תנסה לפנות למבקר פנים ברשות המסים
    בדרך כלל הוא יעיל מאד.

• פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.

@מבין-עניין
    מעניין לעניין
    איך הופכים עוסק פטור לזעיר ומה התנאים לזה?
    תודה

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מסחר עצמאי
  • @מבין-עניין
    מעניין לעניין
    איך הופכים עוסק פטור לזעיר ומה התנאים לזה?
    תודה

@אבירם לא זוכר בדיוק אבל אין לזה תנאים. זו בחירה שלך. תעשה חיפוש בגוגל או בGPT. זה בלחיצת כפתור

• לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון
    איך משנים הגדרת תיק לזעיר אפשר כל שנה עד סוף שנה נראה לי שיש אפשרות לבקש ברשות המיסים ודאי אפשר ברשות המיסים בפניות

• לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון
    איך משנים הגדרת תיק לזעיר אפשר כל שנה עד סוף שנה נראה לי שיש אפשרות לבקש ברשות המיסים ודאי אפשר ברשות המיסים בפניות

@YM98745 כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון

ביקשת להפוך לזעיר וממילא ביטלו או שביקשת להפוך לזעיר ובאותה בקשה ביקשת שיבטלו?

@מבין-עניין כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

פתחתי בטעות עוסק פטור והתבקשתי להגיש הצהרת הון. עברתי בלחיצת כפתור ל עוסק זעיר אבל רשות המיסים מתעקשת שאי אפשר לבטל את הבקשה להצהרת הון כי היא יצאה לפני שהפכתי לעוסק זעיר.

אל תשכח שאת הבקשה להמנע מהצהרת הון צריך לעשות בצורה מושכלת

@YM98745 כתב בעוסק זעיר - ביטול בקשת הצהרת הון בעוסק פטור שהפך לעוסק זעיר.:

לי היה הפוך הייתי עוסק פטור וביקשו ממני הצהרות הון "וכתבתי להם מכתב שהיה לי קצת הכנסות ושממילא אני רוצה לעבור לעוסק זעיר והם ביטלו את הדרישה להצהרות הון

למה הפוך?
    על זה אני אני מדבר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    48 צפיות
    Y
    לא הצלחתי להבין התלבטות בין איזה שתי דברים אבל אני רוצה להסביר קצת יש שתי הקלות בעוסק זעיר 1 30% מההכנסות נחשבים להוצאות שזה הגורם שלא צריך מייצג עם רישיון (אבל אם אתה מסתבך תסתדר לבד גם בתשלום לא מכיר מי שיעזור לך) וגם הצורה לדווח יותר קל מי שלא שולט בהכנסות שלו לדוגמה מי שעובד רק עם פרויקטים גדולים והוא לא יכול לקחת פחות עבודות ואין לו הוצאות ודאי כדאי לו להיות זעיר (אם הוא זכאי למענק עבודה אם אין 2 דירות אם יש 2 דירות לא כדאי לו להיות פטור לאשה שיש לה דמי לידה ) מי שיכול לשלוט בעסק שלו לא צריך להיות זעיר המייצג לוקח אותו מחיר כי התשלום הוא על האחריות והוא לא יכול להעסיק עובדים עוד משהו שזעיר יש לו פטור מהצהרות הון לשנתיים אבל בהנחה בארנונה יש עיריות שלא מורידים את השלושים אחוז מי ששולט בהכנסות שלו יש רווח 1 הצהרות הון וסיכון בארנונה (להיות בלי מייצג לא הכנסתי בסיכום עקב הפסוק ולפני עור לא תתן מכשול ויראת מאלקיך אני ה)
  • 4 הצבעות
    15 פוסטים
    507 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 כתב בעוסק פטור או עוסק זעיר-מה יותר כדאי?: זה נכון שניתן לפתוח עוסק זעיר ואז להיות זכאים לפתוח קרן השתלמות ואח"כ ניתן לסגור את העסק ולהמשיך להפקיד בקהש ? זה נכון שניתן לפתוח במקביל בכמה חברות קרן השתלמות וכך ניתן להפקיד בשנה 40000 ? זה נכון כמו שזה נכון שניתן לעבוד אצל כמה מעסיקים ולהצהיר אצל כולם בטופס 101 שזה עבודה יחידה ולא לשלם מס הכנסה. בסוף מס הכנסה יחייבו הכל עם ריבית 4% והצמדה ואז לא הרווחנו כלום.
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    498 צפיות
    א
    הגשתי כבר הצהרה ב2018 כשפתחתי עסק פעם ראשונה אח"כ סגרתי, ועכשיו פתחתי שוב אולי לכן הם דורשים הצהרת הון, כי זה לא מקרה קלאסי
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    534 צפיות
    צ
    @ia90990 למיטב ידיעתי כן
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    531 צפיות
    הקול השפויה
    @לחכמים-לחם כתב ברשות המסים פתחה לאחרונה את האפשרות לתרום מניות.: @הקול-השפוי לא. אני שואל למה להשקיע מניות ולהשאיר אותם שם. (מה שדובר בהודעות #5 ו#6 אין עניין לתרום מוקדם, זה באמת עשוי להקטין את סכום התרומה. מי שמבחינת שנת המס וכדו' יש לו עניין שהתרומה תחשב כבר עכשיו תרומה, אבל מבחינת מעשרות או ייעדי התרומה לא מתאים לו לתרום יכול להשתמש בזה. Spoiler אגב עדיף להגיב להודעה המדוברת או לצטט, באייקונים האלו- [image: 1760983506909-fc4cf6ca-78da-4195-b304-8d8ab93f1382-image.png]