דילוג לתוכן

האדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI

• ותקציר (AI כמובן) לעצלנים

המאמר מציג תמונת מצב דרמטית ומפוכחת של עולם הבינה המלאכותית (AI) נכון לתחילת 2026. הכותב, המגיע מתוך התעשייה, טוען שאנו נמצאים ברגע המקביל לפברואר 2020 (ערב הקורונה) – רגע לפני שינוי עולמי שישנה לחלוטין את מבנה התעסוקה והחברה.

להלן תמצית הנקודות המרכזיות:

1. קצב התקדמות מעריכי (אקספוננציאלי)
      הבינה המלאכותית אינה משתפרת בצעדים קטנים, אלא בקפיצות ענק שהולכות ומצטמצמות בזמן. המודלים ששוחררו בפברואר 2026 (כמו GPT-5.3 ו-Claude 4.6) מציגים יכולות שהיו דמיוניות רק חודשים ספורים קודם לכן.

2. ה-AI בונה את עצמו
      אחת ההתפתחויות המשמעותיות ביותר היא השימוש בבינה מלאכותית כדי לפתח את הדור הבא של הבינה המלאכותית. "לולאת משוב" זו מאיצה את הפיתוח לקצב שבו מודלים הופכים לחכמים יותר מרוב בני האדם ברוב המשימות הקוגניטיביות תוך שנים ספורות.

3. איום ישיר על "צווארון לבן"
      בניגוד למהפכות אוטומציה קודמות שהחליפו עבודה פיזית, הגל הנוכחי פוגע בליבת העבודה המשרדית:

תכנות: מודלים כבר כותבים ובודקים קוד מורכב באופן עצמאי.

משפטים ופיננסים: ניתוח חוזים, כתיבת חוות דעת ובניית מודלים כלכליים מתבצעים ברמה מקצועית.

שיפוט וטעם: המודלים החדשים מתחילים להפגין "שיפוט" והבנה של ניואנסים, שנחשבו בעבר לנחלה אנושית בלבד.

1. פער התפיסה הציבורי
      קיים פער מסוכן בין מה שהציבור מכיר (גרסאות חינמיות וישנות של AI) לבין מה שקורה בפועל במעבדות הפיתוח. מי שמסתמך על חוויה מלפני שנה או שנתיים לא מבין עד כמה הטכנולוגיה התקדמה.

2. המלצות לפעולה: "להיות ראשון"
      הכותב מציע כמה צעדים מעשיים כדי לשרוד ולהצליח בעידן החדש:

התנסות יומיומית: להקדיש שעה ביום לשימוש במודלים המתקדמים ביותר (בתשלום).

אימוץ מוקדם: להפוך לאדם במשרד שיודע להשתמש ב-AI כדי לייעל תהליכים.

חוסן כלכלי וגמישות: להתכונן לשיבושים בשוק העבודה על ידי חיסכון והימנעות מחובות ארוכי טווח.

חינוך מחדש: ללמוד איך לעבוד עם המכונה במקום לנסות להתחרות בה.

@הקול-השפוי כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

ותקציר (AI כמובן) לעצלנים

משום מה נ"ל שגם המאמר הארוך נכתב ב AI ומדובר במישהו שיודע מה ואיך לומר לו לכתוב

• @הקול-השפוי כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

ותקציר (AI כמובן) לעצלנים

משום מה נ"ל שגם המאמר הארוך נכתב ב AI ומדובר במישהו שיודע מה ואיך לומר לו לכתוב

@אבירם אין לי מושג
    אבל לדבריו הוא מאוד תומך בשימוש בAI כך שזה לא מופקע
    שים לב שזה תרגום אז יכול להיות שלכן זה נראה לא טבעי.

• רק חבל שהוא לא הביא לAI לתרגם את זה
    לה התרגום לא משהו

• הוא אשר דיברנו.

• ישנם הרבה קונספירציות ותיאוריות על AI
    מי שמכיר היסטוריה ימצא שגם כאשר המציאו את הרכבת העגלונים יצאו בקול רעש גדול ובמלחמה
    והיום צריך יותר אנשים מהעגלונים בכדי להפעיל את הרכבת והנוחות היא כמובן ללא השוואה,
    כך לגבי AI אין שום היתכנות בטווח הנראה לעין שהוא יחליף מוח אנושי ,
    הוא יקדם ידהים ויפרוץ עם רעיונות -כן
    יקריס את שוק העבודה יחליף את האנשים - לא ממש לא
    כמאמר הכתוב בזעת אפיך תאכל לחם כך יהיה עד לגאולה השלימה בקרוב....

• ישנם הרבה קונספירציות ותיאוריות על AI
    מי שמכיר היסטוריה ימצא שגם כאשר המציאו את הרכבת העגלונים יצאו בקול רעש גדול ובמלחמה
    והיום צריך יותר אנשים מהעגלונים בכדי להפעיל את הרכבת והנוחות היא כמובן ללא השוואה,
    כך לגבי AI אין שום היתכנות בטווח הנראה לעין שהוא יחליף מוח אנושי ,
    הוא יקדם ידהים ויפרוץ עם רעיונות -כן
    יקריס את שוק העבודה יחליף את האנשים - לא ממש לא
    כמאמר הכתוב בזעת אפיך תאכל לחם כך יהיה עד לגאולה השלימה בקרוב....

@מזומנים
    הבנתי גם שלכל פקודה של ai זה מצריך כמות מטורפת של חשמל יחסית אז אולי פשוט יעברו לעבוד במלא חברות של חשמל ותיחזוק..?

• ממליץ על הפודקאסט "בום-בינה-בועה" מעושים טכנולוגיה
    על המשבר הככלי הצפוי בעקבות הבינה המלאכותית בדומה לבועת הדוט-קום
    (אפשר להוריד מכאן)
    בנוסף יש על זה שרשור מעניין כאן, אם כי כתוב שם גם הרבה שטויות...

• ממש חשבתי על התובנה, שבהתחלה חשבו כולם שהבינה מלאכותית תשבית את האנשים ותרעיד את העולם, אחר כך התברר שזה לא קורה כל כך מהר, ואי אפשר להחליף אנשים, אבל כעת רואים שלאט לאט הדבר מבשיל והופך לחלק משגרת החיים
    אני עובד עם עו"ד שפיטר 8 מתוך 11 מהעובדים שלו (בלית ברירה, כי יצאו למבחנים) וכעת הוא פשוט לא החזיר אותם, הוא למד להסתדר בלעדיהם...
    כמובן שזה לא אמור כ"כ להלחיץ את העובדים, כי באותה מידה יוכלו הם בעצמם לקחת את הAI לטובתם.
    כמו"כ לקוח שלי שהשקיע שנים באפליקציה עם קידוד ידני, הצליח לבנות את זה מחדש עם המון שדרוגים תוך ימים בודדים..

בקיצור, המעבר לAI קורה בשטח, אבל בקצב שלו (וזה מהר מאוד)

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    274 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 1 הצבעות
    73 פוסטים
    890 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 2 הצבעות
    2 פוסטים
    149 צפיות
    S
    בפן הכללי הדברים נכונים, רק זה מתחלק לג' סוגי אנשים. א. אני מכיר הרבה סופרים (כמובן שהכתב שלהם באמת שווה) שגם מול סוחרים דורשים את המחיר שהם רוצים, פעמים מורידים מעט אבל לא נשברים, כמובן הסופר צריך להכיר את עצמו ואת מחירי השוק לפרטיים ולסוחרים, ולדעת שהוא דורש מחיר ראוי והגון בהתאם למצב ולהשקעה שלו (מבחינת חומרים, חומרות וכתב), כל מחיר שידרוש אם הוא טוב הסוחר כבר ידאג להוסיף הרבה ללקוחות כי יש לו אוצר ביד. ב. יש גם כאלו שלא כותבים יפה אבל הסוחר כבר יודע להדר את זה בעיני הקונה ולהוריד בעיני הסופר ('מתווך' לשמה) כמובן תוכחת מגולה לסוחרים שלדעתי כמה שלפעמים נצרכים, ההיזק מכל מיני בחינות (לא רק מסחריות) גדול על התועלת (מבחינת מסחרית נטו). ג. יש את הסוג השלישי שמתחילה לא עשו מזה מקצוע, שאז דבריך נכונים, אלא מלאכת שמים שהיא קודש ואז גם לסוחרים וגם לפרטיים המחיר אותו דבר והכל קופצים להשיג מהם, כמובן עם תפילה וסיעתא דשמייא. אבל אכן בתחילה שעדיין לא הגיע לרמה הנרצת ודאי צריך להתגמש ולהתפרסם. ראשיתך מצער ואחריתך ישגה מאוד.
  • 3 הצבעות
    26 פוסטים
    2k צפיות
    ב
    ודאי שהדבר הכי נכון הוא לעזור לאדם לצאת ממצבו וזו המעלה הגדולה בצדקה אבל ודאי שאם יבואו למנהלי הגמחי"ם שגם כך משקיעים מזמנם ואני מאמין שרובם אם לא כולם ללא תמורה ועל חשבון המשפחה ויבקשו מהם להתחיל לתחקר את הלווים זה לא לעניין במיוחד שלא תמיד זה נעים למלווה
  • 2 הצבעות
    115 פוסטים
    6k צפיות
    מ
    תגיד עם כתוב לי דרעי זה אומר שאני שסניק או ש.... חחחח