רוצים להחתים אותי ערבות על הלוואה מהגמ"ח המרכזי, הבעיה היא שאין לו איך לשלם את זה מה עושים?
-
יש עדיין זוגות חסרי אחריות שרוכשים דירה בכל מחיר עם משכנתה שיועץ הצליח להוציא כמובן עם זיוף תלושים, ועוד הלוואות משלימות בין היתר מהגמ"ח המרכזי.
הבעיה שהם צריכים ערבים לגמ"ח המרכזי, ואם לא יהיה להם כסף, הדבר הראשון כנראה שהם יעשו, זה לזכות את הערבים במצוות צדקה (לשיטתם, אין מצווה לגור במרכז או בדירה משלך).איך מתחמקים?
-
@סתם-אחד כתב ברוצים להחתים אותי ערבות על הלוואה מהגמ"ח המרכזי, הבעיה היא שאין לו איך לשלם את זה מה עושים?:
איך מתחמקים?
זה לא שאלה לפורום נדל"ן, יותר לפורום רגש...
בכל מקרה, נהגו הנוהגים, להפיל את הענין על האשה שמסרבת בשום אופן שנחתום על כל רבות לא משנה של מי, או צוואה שנשתרשה במשפחה, תלוי לפי המקרה והצורך -
@ניסן-עציוני
הרב ניסן, חידשת לי שזה מנהג, לתומי חשבתי שזה דאורייתא.
הזוגיות נוסדה בשביל שכל צד יפיל על השני את הדברים שהוא מתקשה להתמודד, ובא לציון גואל.
ובכל מקרה, מנהג ישראל דין. -
@סתם-אחד כתב ברוצים להחתים אותי ערבות על הלוואה מהגמ"ח המרכזי, הבעיה היא שאין לו איך לשלם את זה מה עושים?:
איך מתחמקים?
אני נוהג לומר:
"אני מקפיד לחתום ערבות רק על סכומים שבמקרה הכי גרוע אני יכול איכשהו לעמוד בהם, על כן בתקופה זו אין באפשרותי לחתום לך ערבות. אני ידוע שזה שיגעון, אבל ככה אני, מה לעשות. מתנצל מאוד."
-
@סתם-אחד כתב
איך מתחמקים?
אני אומר שבפעם האחרונה שחתמתי ערבות בסוף שילמתי אותה,
[אל דאגה, אחרי חצי שנה הלווה החזיר לי את הכסף].טיפ לחותמים על ערבויות:
אמר לי חבר שהוא מגלגל הרבה כספים עבור בנין בית הכנסת, שכדי להיות מוכר בגמ"חים הוא חתם הרבה ערבויות. אבל הוא הזהיר את הלווה, שאם הוא צריך לשלם את הערבות, הוא מגיע אליו הבייתה ומוציא לו חפצים מהבית כדי למכור אותם ולגבות את הסכום.
קרה לו מקרה שהתקשר אליו בעל גמ"ח ואמר לו שהגיע יום הפירעון והלווה לא החזיר. אז הוא הלך לביתו של הלווה, דפק על דלתו, הרבנית פתחה והוא עדכן אותה שבעלה לקח הלוואה ולא החזיר והוא ערב, אם עד מחר העניין לא מסודר, הוא מוציא את הספות ומוכר אותם.
באותו יום הלווה החזיר את כל הכסף.
מי שלא יודע לפעול כך, כדאי שלא יחתום על ערבויות גדולות. -
מי שכן חותם,
חשוב מאוד להתנות שהערבות על מנת לשלם ממעשרות,
ברוב מוחלט של המקרים זה צדקה אלא שבלי תנאי זה חוב המוטל עליך שא"א לפרוע מצדקה. -
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-נדל"ן ב-
-
ט טריידר התייחס לנושא זה ב