דילוג לתוכן

חמץ שעבר עליו המבצע - מלכודת המבצעים 💰🤦‍♂️

כלכלת המשפחה
3 2 44 2
  • Gemini_Generated_Image_8805u78805u78805.jpg
    א' ניסן בפתח. זמן של אביב ופריחה, אבל זמן גם להיכנס לעו"ש. אשתי נלחצת מהחמץ מהניקיונות ו.. ממיכל הילדה שלנו. אני נלחץ מהעו"ש.

אחה"צ נשלחתי לסופר. מרגישים את ההמולה. ממש כמו ב"יש (אין) חגיגה". בראש קר פניתי למדפים שאני צריך. בלי טריקים ובלי שטיקים. לא פוזל ימינה ושמאלה. בהמתנה לתור פגשתי את מוטי.

הוא עמד ליד המקררים, נראה שהארנק שלו ירד ב-30% ביום אחד. העגלה שלו הייתה עמוסה בסטים של צלחות חד-פעמיות מזהב, ובמגרדת חשמלית לקליפות ביצים.

"יוסף," הוא נאנח, "נדפקתי. ראיתי שלט '3 ב-100' על מגבות מטבח בטעם אפרסק והעמסתי. אני מרגיש פראייר."

חייכתי אליו בעליונות. "מוטי, אתה חובבן. אתה חושב שנדפקת בסופר? בוא תשמע מה קרה לי ב'משנת יוסף'."

"הכל התחיל במוצאי שבת. הכנו קפה, התיישבנו ליד השולחן ופתחנו את "משנת". מפה הכל היסטוריה. בסופר יש לך לאין לברוח. אתה יכול לקצר דרך מעבר קטניות, אתה רק רואה 'עלי קוקוס בשימורים' ואין לך תיאבון לקנות יותר כלום. במשנת זה אסון, ממש "ליכא דרכא אחרינא"! עד לקפואים אתה חייב לעבור בכל המחלקות, דרך כל המוצרים. והכל עם תמונות ומחירי בדיחה."

נשמתי לרגע. "לדוגמה, אני גולל במחלקת כלי בית ורואה "סט סירים בציפוי שיש נקי מבליעות" כמובן שהזמנתי. ואז הגעתי למחלקת מוצרי חשמל."

"יוסף, אל תגיד לי שקנית את השואב שוטף שאומר 'לשם מצת מצווה'..." הוא צחק.

"לא," עניתי בבושת פנים, "אבל הזמנתי פלטה לשבת עם 12 מצבים, כולל מצב 'חימום עדין לקוגל ירושלמי'. וארגז של 24 ליטר מיץ ענבים במחיר חלוקה..."

חזרתי הביתה. אשתי פורכת ידיים ליד הערימה של משנת יוסף.
    היא מצביעה על 5 חבילות פסטה, "אנחנו לא אוכלים חמץ עוד יומיים. מה נעשה עם זה?"
    "זה... זה סוג של 'פיזור' במטבח,"
    גמגמתי. לא היו לי מילים.

רגע ברצינות:
    הלחץ הכלכלי של ניסן הוא לא רק במחירי המצות, שם כמובן מי שמהדר תבוא עליו ברכה.
    הוא נמצא במבצעים ש"חבל לפספס" ובמחשבה שאם זה ב'משנת יוסף' או ב'אושר עד' ב-3 ב-100, אז אנחנו מרוויחים.

אבל המבצע הגדול ביותר הוא לא לקנות בכלל דברים שלא צריך. (0 מוצרים ב-100% הנחה משתלם יותר מ"השני ב-50%"...)

אז תתמקדו במה שכן צריך. שם לא כדאי לחסוך.

• תחלקו עליי אם אתם חושבים אחרת,
    אבל אם נזהרים לקנות דברים שממילא קונים ולא לקנות סתם יש תועלת עצומה במבצעים.
    לא לשלול לגמרי.

• תחלקו עליי אם אתם חושבים אחרת,
    אבל אם נזהרים לקנות דברים שממילא קונים ולא לקנות סתם יש תועלת עצומה במבצעים.
    לא לשלול לגמרי.

@הקול-השפוי ודאי וודאי.
    בעצם כולם "אוהבים מבצעים והנחות"
    רק שצריך לנתב את זה לדברים והזמן שצריכים.
    אין חולק.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    4 פוסטים
    93 צפיות
    ב
    ראיתי רק עכשיו
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    243 צפיות
    הקול השפויה
    @אבי-ר. כתב במה יותר זול עוגיות של "ברמן" או של "מן"?: @הקול-השפוי א"כ מוזמנת מן להוריד את הכמות ולהתחרות עם ברמן בחזרה ע"י שיורידו את המחיר שיהיה יותר זול משל ברמן. ואנחנו הצרכנים מוזמנים לשים לב למשקל
  • קנייה ברשתות

צרכנות, סקירות והמלצות צרכנות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    149 צפיות
    גיימרג
    פתחתי את השרשור הזה ע"מ לרכז לכל מי שיהיה לו מזה תועלת. וניגש לשאלה- א. מה גורם לקנות סתם יותר? וב. מה עוזר לנו לקנות מה שאנחנו צריכים?
  • 4 הצבעות
    9 פוסטים
    521 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד יפה. תודה על העדכון! בסוף החודש הקרוב תקבל מייל מחברת חשמל עם בקשה לצלם את המונה ולהעלות את הצילום באתר של חברת חשמל, וזהו, החל מחודש לאחר מכן תהיה לקוח של בזק.
  • הסופגניה, המחיר והפתרון

הועבר כלכלת המשפחה צרכנות מאמרים
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    212 צפיות
    ניסן עציונינ
    חג החנוכה מתקרב, והררי הסופגניות מתחילות להערם בחנויות, בריבה, ובשלל צורות ורעיונות שלא שערום אבותינו, הבעיה מתחילה כשבודקים את המחירים, עליהם לא רק אבותינו שמעו, אלא גם אנחנו לא, 6 שקל לסופגניה קלאסית, זה מחיר עושק, אבל זה המחיר המקובל היום בכלל המאפיות. מי שמחובר פה לקבוצה יודע שהאינפלציה השנתית מייקרת את המחירים כל הזמן, ולמעשה אין מחיר שנשאר כמו לפני שנה, מי שעוקב אחרי הקבוצה יודע גם שעד סוף חנוכה הגיוני שהמחירים יעלו עוד, עם עליית המע"מ שתכנס לתוקפה עם תחילת השנה הלועזית הבאה, בסוף חנוכה. הסופגניה, היא מוצר חד שנתי, אחת לשנה היא נרכשת בתקופה מסוימת, מה שצורב בזכרון את המחירים שלה, למעשה אם נשווה את עליית המחירים של הלביבות או הלאטקעס אם תרצו, נופתע לגלות שגם שם מוצר פשוט כמו תפוח אדמה כמעט ריבע את מחירו, מה שיקר גם את המוצר החביב והמוכר הזה, כלומר באחוזים, הלביבות התייקרו יותר מהסופגניות, רק שתפוחי אדמה נרכשים כל השנה, מה שמשכיח מאיתנו את המחיר שגולם על אותו החומר בדיוק לפני שנה. מה עושים? אם תבדקו, תופתעו לגלות שרוב הסופגניות ברוב המאפיות עשויות מאותו הבצק, שתי מאפיות גדולות שמספקות את הסופגניות לחנויות, ככה שההבדל בין סופגניה שנרכשת בחנות מהודרת ואופנתית, לבין זו שתרכש בחנות ישנה ומטונפת, לא תהיה בטעם, אלא באסתטיקה ובתחושה, לכו לרשתות הענק שמחזיקות מאפיה, תקנו שם, זה תמיד יהיה זול יותר, באותה איכות בדיוק.