דילוג לתוכן

פרופיטי בהנהלת יגאל שטארק

שוק ההון והשקעות
5 4 404 2

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    153 צפיות
    הקול השפויה
    @אנליזה-פיננסית said: אחת מאמירותיו, שהוא חוזר עליהם הרבה פעמים. ”לא קונים ביוקר בשביל למכור ביקרי יקרי יוקר” זה אמירה מטופשת שאלת השאלות היא האם השוק היום יקר או לא וזה אף אחד לא יכול לדעת אמנם המכפילים גבוהים אבל זה בגלל תחזיות אופטימיות שמצדיקות את זה אפשר לטעון שזה מסוכן יותר בגלל מכפילים גבוהים אבל זה ממש לא סותר ללקנות בזול ולמכור ביוקר
  • 5 הצבעות
    14 פוסטים
    263 צפיות
    ד
    אתה צודק אבל תזכור שסין היא מדינה עם היסטוריה הרבה יותר ארוכה גם ברמה הכלכלית מארצות הברית
  • קרן השתלמות

שוק ההון והשקעות מסחר עצמאי קרן השתלמות
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    300 צפיות
    מ
    @לחכמים-לחם said: אני ידעתי על 6.8% אבל זה תלוי ממתי מודדים לפי מה שכתוב פה מ1/1/1871 עד 31/12/2025 הממוצע הוא: 9.42% לפני אינפלציה, 7.14% אחרי אינפלציה. אני בדקתי כאן (יש שם טעות בחישוב הממוצע אבל הממוצע הוא 7.8% בערך לפי הנתונים שלו). @לחכמים-לחם said: אבל משום מה במחשבון של Rהון יש הפרש קל בין אם מחשבים נניח 10 תשואה ו2.5 אינפלציה לבין 7.5 תשואה 0 אינפלציה צריך לברר את הנקודה. הסיבה היא שחישוב השפעת האינפלציה באמצעות הפחתה הוא חישוב מקורב, אבל לא מדויק. נניח שהשקעתי 100 ש"ח, והתשואה היא 10%, כלומר בסוף השנה יש לי 110 ש"ח. אם הייתה אינפלציה של 2.5%, המשמעות היא ש 102.5 ש"ח בסוף השנה שווים בכוח הקנייה שלהם ל100 ש"ח בתחילת השנה. לכאורה נראה שהרווח הריאלי הוא 7.5 ש"ח. אבל גם אותם 7.5 ש"ח נשחקו בעקבות האינפלציה, ולכן הרווח הריאלי האמיתי נמוך מעט מ 7.5 ש"ח. לכן הדרך המדויקת לחשב תשואה ריאלית אינה באמצעות הפחתת שיעור האינפלציה מהתשואה הנומינלית, אלא באמצעות חלוקת התשואה הנומינלית באינפלציה. במילים פשוטות: כמו שהאינפלציה פגעה בקרן, היא פגעה גם ברווחים. לכן, כדי לדעת מהו הרווח במונחי כוח קנייה, צריך להשתמש בחישוב מעט שונה. אמנם בטווח של שנה ההבדל קטן, אבל בטווחים ארוכים הוא כבר משמעותי. לדוגמה, לאחר 20 שנה בתשואה נומינלית של 10% לשנה, הכסף גדל פי 6.73. באינפלציה של 2.5% לשנה, רמת המחירים גדלה פי 1.64 (כלומר, 164 ש"ח בסוף התקופה שווים בכוח הקנייה ל 100 ש"ח בתחילת התקופה). אם פשוט מפחיתים את שיעור האינפלציה מהתשואה הנומינלית, מתקבל הגדלה של פי 5.09. לעומת זאת, בחישוב המדויק באמצעות חלוקה מתקבל גידול ריאלי של פי 4.10 בלבד. זה פער משמעותי. @לחכמים-לחם said: מי שירצה להיות אופטימליסט באמת יחשבן עוד כמה זמן הוא צריך את הכסף, ומתי נקודת ההיפוך. ואז נניח 40 שנה ו20 שנה בהתאמה אז 20 שנה ראשונות מסחר עצמאי ומשם קרן השתלמות. מסכים עם העצה למעשה. לזאת כיוונתי. (אני תומך שתפתח אשכול חדש בעניין, זה חשוב. ובמיוחד שבאשכול זה יש מרכיב נוסף של מס ששאל פותח האשכול).
  • 16 הצבעות
    26 פוסטים
    832 צפיות
    א
    @העץ-הרענן said: @אפ_על_פי_כן שאלתי מה האינטרסים, לא מה השמות. לחלק מהם משלמים כסף טוב על פירסום ויח"צ והם לוקחים את התשלום ומפמפמים את המסרים בלי לגלות לציבור... שהפעם הדיעה שלהם 'מעט' הושפעה מהכסף ששימן להם את הכיס
  • 8 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    צ
    @556788 צריך לתקן בקובץ לגבי קרן השתלמות. תקרת הפקדות חודשית לשכיר היא 1,571 ש"ח, תקרת הפקדות שנתית לעצמאי היא 20,566 ש"ח [1,713 ש"ח בחודש].