דילוג לתוכן

מחקר מקיף על S&P500 בעקבות הפודקאס 'הון להון'

שוק ההון והשקעות
18 9 395 9
  • בעקבות הפודקאס מבית 'יד שמשון' ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד עשיתי מחקר עומק בעזרת מודלי טופ של AI על למעלה מ150 מקורות ודירוג של למעלה מ12000 דעות אנליסטים

מחקר S&P 500_ דעות מומחים, ובועת הAI.pdf

@מחוץ-לקופסא said:

ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד

@בן-צבי said:

נשמע משכנע,

אני שוכנעתי דווקא מדברי הרב ברוורמן באותו הכינוס שאמר שאף שאפשר הרבה לפלפל בלימוד עם ר' דוד טופורביץ, מכל מקום בנושא החששות בשוק ההון הוא דעת יחידאה, ואין סומכין על דעת יחיד אלא בשעת הדחק.
    גם בלי להבין את הסוגיא, אם רוב ככל מומחי שוק ההון חושבים אחרת והוא דעת יחידאה, וודאי מי שעושה כדעה המוסכמת אצל רוב מומחי שוק ההון, אינו צריך להיות בפזיזות או בפחד.

• @מחוץ-לקופסא said:

ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד

@בן-צבי said:

נשמע משכנע,

אני שוכנעתי דווקא מדברי הרב ברוורמן באותו הכינוס שאמר שאף שאפשר הרבה לפלפל בלימוד עם ר' דוד טופורביץ, מכל מקום בנושא החששות בשוק ההון הוא דעת יחידאה, ואין סומכין על דעת יחיד אלא בשעת הדחק.
    גם בלי להבין את הסוגיא, אם רוב ככל מומחי שוק ההון חושבים אחרת והוא דעת יחידאה, וודאי מי שעושה כדעה המוסכמת אצל רוב מומחי שוק ההון, אינו צריך להיות בפזיזות או בפחד.

@רק-יגיעה-בתורה בעיניי לא מומחה כזה או אחר צריך לשכנע אותך להשקיע , השכל הישר שלך שמקשיב למומחים הוא זה שצריך לשכנע אותך , וכן יש לך יכולת קבלת החלטות אפילו שזה לא תחום שאתה מתעסק בו כל הזמן , וזו גם הסיבה ששייך פילוסופית לקבל תשואה משוק ההון מבלי לעשות כלום , מכיוון שאתה נדרש לקבל החלטה שהיא משמעותית בשבילך .
    אם מה שגורם לנו להשקיע זה המומחים , אנחנו חייבים לתת להם חלק מהתשואה על הכסף .

ברור שאני מסכים שיש מה להתייעץ ובזה גם אני עוסק בלייעץ לאנשים , אבל את הבסיס של כן להשקיע או לא להשקיע אתה צריך להבין לבד ולקבל החלטה לבד .

• @רק-יגיעה-בתורה בעיניי לא מומחה כזה או אחר צריך לשכנע אותך להשקיע , השכל הישר שלך שמקשיב למומחים הוא זה שצריך לשכנע אותך , וכן יש לך יכולת קבלת החלטות אפילו שזה לא תחום שאתה מתעסק בו כל הזמן , וזו גם הסיבה ששייך פילוסופית לקבל תשואה משוק ההון מבלי לעשות כלום , מכיוון שאתה נדרש לקבל החלטה שהיא משמעותית בשבילך .
    אם מה שגורם לנו להשקיע זה המומחים , אנחנו חייבים לתת להם חלק מהתשואה על הכסף .

ברור שאני מסכים שיש מה להתייעץ ובזה גם אני עוסק בלייעץ לאנשים , אבל את הבסיס של כן להשקיע או לא להשקיע אתה צריך להבין לבד ולקבל החלטה לבד .

@דוד-בן-זיקרי אני ממש לא חושב שמי משקיע בשוק ההון לטווח ארוך במדדים צריך לחשוש לחקור וללמוד את הסוגיא לכל פרטיה בעקבות טענה חדשה שצצה. ולנסות להבין היטב היטב מה בדיוק נקודת הוויכוח בין ר' דוד טופורביץ לשאר המומחים. ואז לאחר למידת הסוגיא לפרטיה, לשקול במאזני השכל הישר את נקודת ההגיון האם הוא חושב שר' דוד צודק או שאר מומחי שוק ההון.
    הוא יכול בהחלט להיות רגוע כפי שהיה עד היום. בלי ללמוד את כל נבכי הסוגיא. ולהבין, שאם הטענה הנשמעת אף אחרי שנשמעה, היא טענת יחידאה. יש לו על מי לסמוך בלב שקט ורגוע.

• @מחוץ-לקופסא said:

בעקבות הפודקאס מבית 'יד שמשון' ורבים שיכולים לעשות מעשים פזיזים מתוך פחד עשיתי מחקר עומק בעזרת מודלי טופ של AI על למעלה מ150 מקורות ודירוג של למעלה מ12000 דעות אנליסטים

מחקר S&P 500_ דעות מומחים, ובועת הAI.pdf

AI????????

@הקול-השפוי said:

AI????????

היה צריך להיות ובועת AI אבל זה התבלבל עם הPDF

• אני לא מבין למה הבנתם מהמאמר שזה בעד הרב טופורוביץ???

@מחוץ-לקופסא באמת לא הבנתי את התגובות פה מרפרוף וקריאת המסקנא נראה שאין לאנשים מה לחשוש אבל אני לא מבין באמת זה מטריד אנשים הטענות שלו?

@מחוץ-לקופסא said:

אני לא מבין למה הבנתם מהמאמר שזה בעד הרב טופורוביץ???

מי הבין כך?

• @דוד-בן-זיקרי אני ממש לא חושב שמי משקיע בשוק ההון לטווח ארוך במדדים צריך לחשוש לחקור וללמוד את הסוגיא לכל פרטיה בעקבות טענה חדשה שצצה. ולנסות להבין היטב היטב מה בדיוק נקודת הוויכוח בין ר' דוד טופורביץ לשאר המומחים. ואז לאחר למידת הסוגיא לפרטיה, לשקול במאזני השכל הישר את נקודת ההגיון האם הוא חושב שר' דוד צודק או שאר מומחי שוק ההון.
    הוא יכול בהחלט להיות רגוע כפי שהיה עד היום. בלי ללמוד את כל נבכי הסוגיא. ולהבין, שאם הטענה הנשמעת אף אחרי שנשמעה, היא טענת יחידאה. יש לו על מי לסמוך בלב שקט ורגוע.

@רק-יגיעה-בתורה השאלה היא מה נקרא לדעת ולחקור , אני לא חושב שצריך להבין במכפילים ובעולם הפיננסים , אבל אדם שמבין מה שהוא עושה עונה לעצמו תשובה פשוטה לטענות שלו .
    א. אני לטווח ארוך .
    ב. אני מבין טוב מה שאני עושה ולכן אני לא חושב שאמכור בירידות , ולא אני לא חושב שצריך להיפך להיות מומחה , אבל לפחות את קורס של תבונה או כמה שעות לפחות בגיפיטי בהבנה של הדברים חובה .

• @רק-יגיעה-בתורה השאלה היא מה נקרא לדעת ולחקור , אני לא חושב שצריך להבין במכפילים ובעולם הפיננסים , אבל אדם שמבין מה שהוא עושה עונה לעצמו תשובה פשוטה לטענות שלו .
    א. אני לטווח ארוך .
    ב. אני מבין טוב מה שאני עושה ולכן אני לא חושב שאמכור בירידות , ולא אני לא חושב שצריך להיפך להיות מומחה , אבל לפחות את קורס של תבונה או כמה שעות לפחות בגיפיטי בהבנה של הדברים חובה .

@דוד-בן-זיקרי said:

א. אני לטווח ארוך .
    ב. אני מבין טוב מה שאני עושה ולכן אני לא חושב שאמכור בירידות

אתה בטוח שצריך לקחת בשביל זה קורסים?
    בשביל זה מספיק לדעת שאני משקיע ב - 500 החברות הגדולות בארה"ב שהיא הכלכלה הגדולה בעולם. או בחברות הגדולות בשאר העולם [נאסד"ק]. והיסטורית הוכיחו את עצמם כצומחות באחוזים גבוהים לטווח ארוך, וכן ההגיון הכלכלי אומר שימשיכו לצמוח ולעלות לטווח ארוך, וגם אם יהיו ירידות שצפויות באמצע, השוק מתקן את עצמו וכפי שהוכח היסטורית. ולא נכון לפעול מהרגש ולמשוך בירידות ולהנציח הפסדים.
    ברור שקורסים נותנים יותר אופק וחיבור וכו' אבל אתה בטוח שחובה לכל משקיע.
    בכל אופן אני לא דיברתי על זה אלא ביחס לטענותיו של ר' דוד טופורוביץ. ועל זה חושב שמי שעד עכשיו לא למד, שלא בגלל זה יש צורך ללמוד את הנושא ולהעמיק בנבכי הסוגיא כלל ולהבין את נקודת המחלוקת ולהכריע בה. ואפשר להיות רגועים גם למי שלא מבין גדול בכלכלה והשקעות, בידיעה שגם אחר שמיעת דבריו עדיין הוא דעת יחיד. וכפי שראיתי שגם הרב ברוורמן בחר לציין בכינוס.

• @רק-יגיעה-בתורה בהחלט אני חושב שצריך ללמוד על דברים כמו העשור האבוד , יפן , להבין שהשוק הוא ריכוזי כרגע ולהבין את החסרונות והיתרונות של זה .
    להבין שמשקיעים לא רק בגלל סטטיסטיקה ,אלא שאחרי שאנחנו מבינים למה נכון להשקיע הראיה שזה נכון היא הסטטיסטיקה .

בעיניי הנקודה המרכזית היא שיש כאן ניסיון חדש שקוראים לו השקעה פאסיבית שיש תעשייה שלימה של יועצי השקעות או מומחים כלכליים שטוענים שקשה מאוד להחזיק בהשקעה כזו ללא ליווי או גם איתו , ולכן הם מציעים הרבה מכשירים אחרים , החברה האלה הם לא טיפשים , הם דווקא מהמוכשרים ביותר שיש , וגם אתה או אני לא מסכימים עם התפיסה הזו שלהם , אנחנו חייבים להבין שכנראה המחשבה שהשוק מתקן וכו וכו לא הספיקה בהיסטוריה ולא מספיקה לאותם מנהלי השקעות ולכן הם מייעצים על גידורים וכו וכו

לפני תקופה הייתי בכנס השקעות , היה שם בחור שמנהל המון כסף לאחת מחברות הביטוח הגדולות , ושאלתי אותו את השאלה המתבקשת : אם אתם לא מצליחים להכות את המדד , למה אתם מייצרים תמהילי השקעה שונים , קחו את כל הכסף תשקיעו במדד וזהו , הרי זה כסף להרבה שנים ?

התשובה שלו הייתה שמכיוון שבהשקעה במדד יש תנודתיות גדולה מאוד , והם יודעים שבמקרה משבר הרבה אנשים יברחו משם למסלולים אחרים , לכן הם מנסים לייצר תשואה דומה בתנודתיות נמוכה .
    למדתי מזה שכן יש משמעות לתנודתיות וכן הציבור בורח בזמני משבר וכשאני משקיע אני צריך להסביר לעצמי , למה אני לא אהיה זה שיברח .

• רק שיהיה ברור , אני מדבר על קורס בסיסי מאוד , אני לא מדבר על הכרה של עולם ההשקעות האקטיבי ואפילו לא הפאסיבי לעומק .

נושאים מוצעים

• קרן סל מחקה S&P של מגדל

שוק ההון והשקעות שוק ההון קרן סל
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    105 צפיות
    י
    מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון, מצאתי את הקרן הזו מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01), אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'. אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה. האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח? אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12). תודה רבה.
  • עוקב מדדי מניות או S&P500

שוק ההון והשקעות עוקב מדדי מניות
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    165 צפיות
    כרמיאליכ
    @אנונימי2 ראה כאן
  • 2 הצבעות
    22 פוסטים
    998 צפיות
    הקול השפויה
    דובר בהרחבה כאן
  • 3 הצבעות
    17 פוסטים
    791 צפיות
    מתעניין 1מ
    @מתכנן-פיננסי כתב במדיניות ההלכה של גופי הכשרות בהשקעות במסלול S&P 500: אתה מדבר כנראה בהלוואות בנקאיות או בעסקאות חוץ בנקאיות, ואני דיברתי על הלוואה באג"ח קונצרני שם **הנורמה ** היא שלא לשעבד את בעל השליטה. 0 לפני 8 ימים מי החייב ע"פ ההלכה האם האוויר או בעל החברה ע"פ ההלכה צריך שיהיה מישהו חייב כדי שיהיה חוב וכאן נחלקו הרבנים איך לדון האם לדון שבאמת אין חוב כלל כי אין מי שיהיה חייב או להכיר שהחברה זה סוג בעלות מסוימת כמו נכסי עניים וכדו' או לדון שבעלי החברה חייבים והם הגבילו שלא יהיה להם שעבוד הגוף ורק בחוקי המדינה קוראים לזה שהחברה חייבת ועכשיו לפ"ז יש לדון האם יש אסור להלוות למדינה ברבית גם אם אסור לגזול אותה האם יש כאן רעהו שחייב כסף ואסור להלוות לו ברבית
  • השקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון

הועבר שוק ההון והשקעות
    33
    16 הצבעות
    33 פוסטים
    3k צפיות
    ס
    אפשר להוסיף למעלות של האופציות 1 .בשביל מי שרוצה להתמנף הוא מקבל ריבית מוסדית שלא יכל להשיג כמשקיע קטן וגם שהריבית מגולמת במחיר האופציה וממעטת את הרווח הון והופכת את הריבית ששילם על המינוף כפטורה ממס ,מה שלא היה קורה אם היה לוקח הלוואה חיצונית או לווה כסף מהברוקר. 2.נחדד יותר נקודה שלא נתבארה כל הצורך בשביל מי שמשקיע בקניית אופציה ארוכת טווח בתוך הכסף הוא זוכה להגנה כפולה ההפסד המקסימלי הוא מחיר האופציה וגם כשהוא יגלגל את האופציה למשל שנה לפני פקיעתה אם השוק ירד ,הוא יראה שההפסד הון שלו יותר קטן מאם היה קונה את הנכס עצמו עם ריבית דומה על המינוף כי ככל שהאופציה מתקרבת לכסף הערך החיצוני שלה עולה עכשיו כשהוא יגלגל ולמשל נכס הבסיס יעלה בחזרה למחיר הכניסה הוא יראה שהוא הרוויח בזכות התנודתיות של הנכס כמובן שצריך שיהיה לא את האפשרות הכלכלית להמשיך לגלגל את הפוזיציה אבל לאורך זמן למשקיע הממונף גלגול אופציות הוא כלי שחוסך בריבית ,חוסך במס וגם מפחית תנודתיות ונותן יותר בטחון למי שמשקיע לטווח הבינוני כי הוא יפסיד הרבה פחות ממי שקנה נכס הבסיס וגם בשוק מדשדש יש לו אפשרות להרוויח או לפחות לכסות את ההוצאות ריבית המינוף לא להפסיד מזה שהוא ממונף בשוק יורד .