דילוג לתוכן

מחפש יועץ משכנתא זול

נדל"ן ומשכנתאות
21 9 941 10
  • @קטנטנציק
    @חיסכון-לחתונה

לא יודע למה.. מרגיש שהשיח עבר להיות אלים..
    תתקנו אותי אם אני טועה.

הועלתה שאלה מקצועית, האם לסוג עיסקה של דירה חליפית שווה לקחת יועץ או לעשות לבד.
    השואל הוסיף עוד פרט: הוא מתכוון לפרוע בעוד 3 שנים, פרט שלדעתו מהווה סיבה לוותר על היועץ..
    מה שכמובן טעות פטאלית, כי סך ההיוון מתייחס דווקא לזמן שלא שילמת.. - כמובן, בתנאי שהריבית במשק תרד, אבל ברור שזה דווקא סיבה כן להיעזר ביועץ.

לא דובר על עיסקאות אחרות, וגם לא נשאל איזה יועץ לקחת, אלא האם לקחת.

ובנקודה הזאת אני חושב שכולנו מסכימים שללא רקע לא כדאי לעשות את הדברים לבד, זה יכל להוביל להפסדים, כי בסוף ייעוץ משכנתא זה לא רק שאלה של תימחור ריבית, אלא בנייה נכונה של לוח תשלומים ופירעונם.

@Magshimim
    הוא בדיוק אשר דיברתי.
    בנוגע ל20/80 הבאתי רק דוגמא שלא תמיד מה שמצפים לעשות אחרי זמן מסוים באמת אפשר לעשות.
    בכל אופן בהצלחה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    327 צפיות
    M
    @השומר סתם עצה מחבר, לא כיועץ לרגע. תיזהרו מהחברות הגדולות. הלווה הקטן לא כזה מעניין אותם, בשביל שיטרחו בשבילו להשגת תנאים מיטביים. ובנוסף, מחתימים את הלווה על חוזה מנופח, שאם חלילה ירצה לנתק קשר הוא יאכל קש רציני..
  • 4 הצבעות
    12 פוסטים
    515 צפיות
    י
    בהרבה מקרים לקוחות שדברו על ריביות זולות, מתברר לבסוף שהבנק בקושי אישר להם משכנתא ולכן הריביות יקרות, ברור שהמחויבות של יועץ להביא את הריביות הטובות , אבל צריך להכיר את כל התמונה, ויועץ בעל מקצוע יודע להתאים משכנתא לכל לקוח, לפי יכולתו לפעמים רואים דו"ח יתרות של לקוח עם ריביות גרועות או פריסה של הרבה שנים , ושואלים אותו, תגיד מי היועץ שעשה לך את המשכנתא, וזו שאלה טיפשית כי אולי לא יכלו לאשר לו רק בריביות האלו כי היחס החזר שלו היה גבוה וכו', ואולי הלקוח לא יכל לעמוד בהחזרים כשלקח את המשכנתא, לכן א"א להכליל וכל ענין לגופו , וכל משכנתא זו סוגיא בפני עצמה, וכמו שכבר כתבו לעיל, שריביות זה חלק מהמכלול קחו דוגמה, אברך שזכה במחיר למשתכן , רוצה משכנתא , ולא כ"כ מעניין אותו הריביות כי רוצה את העיסקה, כמובן שצריך להביא לו את המקסימום, אבל הנידון הוא לא הריביות
  • 7 הצבעות
    578 פוסטים
    52k צפיות
    M
    @בסיעתא מכיוון שזו זכאות. כזכור, זכאות נותנת הנחה גם במסלולים הנלווים בעמלות הפירעון המוקדם. בנוסף, הריבית לא גבוהה . גם בהוספת אינפלציה מתוחמת נגיע לגובה ריבית הקלצ בהלוואה, (4.46) שזה בסדר גמור.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    363 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יהודי-גאה באופן כללי לעלות דירוג אשראי לוקח בין 4 חודשים ל3 שנים 4 חודשים מתחילים לראות שיפור בכל הדירוג. ועד 3 שנים במקרה של אכ"מ צ'קים שחזרו וכו'. למחוק דירוג אשראי זה בעייתי וכתחילה בכלל לא כדאי לעשות את זה.
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.