דילוג לתוכן

איך ניתן לייחס רווחי הון לבן הזוג עם נקודות זיכוי לא מנוצלים לצורכי מס?

שוק ההון והשקעות
4 4 216 3
  • אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.
    לעומת זאת, לי יש לא מעט נקודות זיכוי (2.25 נקודות בסיס + נקודות עבור ילדים).

בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.

השאלה שלי היא:
    האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?

• אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.

בקרוב אני צפוי לקבל סכום כסף מההורים שלי לצורך השקעה בשוק ההון. לפי מה שקראתי בכמה מקומות, רווחי הון אצל בני זוג נשואים עשויים להיות משויכים לצורכי מס דווקא לבן הזוג הרשום במס הכנסה או לבן הזוג בעל ההכנסה הגבוהה יותר. אם זה נכון, יוצא שלא אוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי לצורך קיזוז המס על הרווחים.

השאלה שלי היא:
    האם קיימת דרך חוקית שבה רווחי ההון יירשמו כהכנסה שלי בלבד, כך שאוכל לנצל את נקודות הזיכוי שלי ולא של אשתי?

@חיים-כהן said:

החזר מס על רווח הון מחושב לפי בן הזוג שהרוויח יותר, לא משנה על שם מי רשום ההשקעה, אלא אם כן החשבון נפתח לכל הפחות שנה לפני החתונה.
    אל תשכח שאתה יכול לנצל גם החזר מס על תרומות (סעיף 46) עבור החזר על מס רווח הון.

• החזר מס על רווחים בשוק ההון
    1.נקודות זיכוי בסיסיות של בן הזוג עם ההכנסה הגבוהה.
    2.ע"י קבלות של תרומה לפי סעיף 46
    3.תרומה של מניות דרך מערכת Jgive לכל עמותה שתרצו בניכוי 2% (כך שאם תכננת לתרום השנה נניח 20000 שקל דרך עמותות רשמיות, תתרום מניות בשווי הזה ותקנה בכסף המיועד לתרומה את אותם מניות ולא תשלם מס על מניות אלו ובנוסף תזדכה על סכום זה לפי סעיף 46)
    4.מתנה לילד מעל גיל 18 שיש לו נקודות זיכוי לניצול.
    5.אם אתה גר מעל 12 חודשים בעיר או ישוב בפריפריה שיש לו הטבת מס.
    6.קיזוז מול הפסדים יש להתיעץ עם יועץ מס הבקי בתחום. בהצלחה.

השאלה שלי היא:

@חיים-כהן said:

אשתי עובדת במשרה מלאה וכבר מנצלת את כל נקודות הזיכוי שלה, כך שאין לה אפשרות לקזז באמצעותן מס על רווחי הון.

אני רוצה להדגיש שעבור מס רווחי הון אפשר להשתמש רק בנקודות זיכוי בסיסיות. כפי שציין @השומר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    135 צפיות
    מ
    בעקבות התגובה עשינו שינוי לכותרת אך באמת רציתי לפרסם על קבוצה שפשוט מחברת בין אנשים שנעקצו שלפעמים הם חושבים שהם לבד ולכן מתייאשים ורק ממש השבוע שמעתי שהם מצאו סיפור וחיברו בין אנשים שנפלו בהשקעה אצל אדם נוכל מה שאנשים צריכים לדעת שלא תמיד זה השקעות בחברות או בכל מיני מכרות וכל מיני דברים גרנדיוזים לפעמים זה אנשים בנינו שלוקחים כספים ןמשקרים שיש להם כל מיני אפשרויות להרויח על זה ואף אחד לא עוצר אותם כי כולם חושבים שהם לבד וזה לא איזה חברה שיש עליה איזה כתבה בערוצים או משהו כזה כי זה פשוט סתם אנשים שזה הדרך שלהם לעשות כסף אז אני כותב שוב את המייל a70707040@gmail.com תשלחו להם את את פרטי ההשקעה אדם ופל' ומי יודע אולי תמצאו שיש עוד כמוכם ואז יותר קל לעמוד מול הנוכל מצווה לפרסם כמה שיותר תודה
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    233 צפיות
    צ
    @A0101 אפשר גם לעיין כאן https://rhon.co.il/החזר-מס-רווח-הון-פרק-ב/
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    159 צפיות
    ד
    שנת 2026 מביאה איתה שינוי במדרגות מס הכנסה שישאיר ליותר אנשים יותר כסף בבנק. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת ב-30 שניות: מה השתנה? עד היום, מי שהרוויח מעל 16,150 ש"ח בחודש "קפץ" למדרגת מס גבוהה של 31%. החל מ-2026, הממשלה מרחיבה את מדרגת המס הנמוכה (20%) כך שתחול עד לשכר של 19,000 ש"ח. כמה כסף זה שווה לכם? השינוי הזה פונה בדיוק למעמד הבינוני. אם אתם מרוויחים באזור ה-19,000 ש"ח ומעלה, אתם הולכים לשלם פחות מס על חלק משמעותי מהשכר שלכם. בשורה התחתונה: מדובר בתוספת של כ-313 ש"ח נטו בכל חודש ישירות לתלוש השכר. בשנה שלמה, זה מצטבר ליותר מ-3,700 ש"ח שנשארים אצלכם במקום לעבור למדינה. למי זה רלוונטי? בעיקר לשכירים ועצמאיים שמרוויחים בין 16,000 ל-25,000 ש"ח בחודש. אם אתם בטווח הזה, צפויה לכם "העלאה" בנטו בלי שהבוס יצטרך להוציא שקל נוסף.
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    299 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    17
    11 הצבעות
    17 פוסטים
    877 צפיות
    מ
    @דל-גאה said: מה השטות הזו? קרנות מחקות מדדים זה השקעה סולידית? הוא התכוון לקרנות כספיות. משום מה הוא קרא להן מחקות מדדים. כמובן שמחקות מדדים זה לא השקעה סולידית. @פלוס said: שוק ההון (מניות, [קרנות נאמנות], אג"ח) פוטנציאל לרווחים גבוהים לאורך זמן ניתן להתחיל גם עם סכומים קטנים דורש סבלנות – השוק עולה ויורד בטווח הקצר השקעות סולידיות (אג"ח ממשלתי, קרנות מחקות מדדים) מסוכן פחות ממניות מניב תשואה טובה יותר מחסכון בנקאי הרווחים נמוכים יותר מהשקעה במניות