דילוג לתוכן

איזה מסלול קרן השתלמות עדיף?

• בשביל לחסוך את המס, אני מתכנן לזנוח את תיק ההשקעות שלי ולפתוח קרן השתלמות.
    שאלתי: איזה מסלול הוא הרצוי?
    מדגיש: אני מחפש יותר פיזור מS&P500!
    הדילמה היא, האם עדיף עוקב מדדים/עוקב מדדים גמיש/מסלול מניות/מסלול כללי/ניהול אישי[IRA]...
    הבו עצה הלום!
    יישר כח!

• בשביל לחסוך את המס, אני מתכנן לזנוח את תיק ההשקעות שלי ולפתוח קרן השתלמות.
    שאלתי: איזה מסלול הוא הרצוי?
    מדגיש: אני מחפש יותר פיזור מS&P500!
    הדילמה היא, האם עדיף עוקב מדדים/עוקב מדדים גמיש/מסלול מניות/מסלול כללי/ניהול אישי[IRA]...
    הבו עצה הלום!
    יישר כח!

@דל-גאה
    אם אתה לא רוצה את הסנופי,
    אז כנראה אתה רוצה מדד עולמי,
    יש לך באינפיניטי מסלול הלכה.

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    4 פוסטים
    277 צפיות
    איציק התותחא
    מעלות הקרן 1185164 – Invesco MSCI World UCITS ETF Acc הקרן נסחרת בשקלים, ולכן במס רווחי הון מנכים את האינפלציה מהרווח משלמים מס רק על התשואה הריאלית. בזכות שהיא קרן אירית (UCITS Ireland) + מנגנון הצבירה (Accumulating), הדיבידנדים חוזרים ומשקיעים אוטומטית בתוך הקרן. זה נותן שני יתרונות: מס של 15% בלבד על דיבידנדים אמריקאיים (במקום 30%) + דחיית המס הישראלי של 25% על דיבידנדים.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    373 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    501 צפיות
    מ
    משכנתא היא הלוואה בריבית הכי נמוכה בשוק. כמעט כל דבר כדאי לעשות עם הכסף במקום להחזיר משכנתא. אלא אם יש סיבות אחרות שלא קשורות לכסף
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    668 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    297 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.