דילוג לתוכן

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    40 צפיות
    מ
    חשבתי שאני חזק. שאני סולידי. שאני איש של מדדים רחבים ופיזור סיכונים. אבל לכל אדם יש נקודת שבירה. אצלי היא הגיעה בצורת המוכר בקיוסק. הכל התחיל כשקניתי כרטיס גירוד, בשביל ההשתדלות כמובן... ואז הוא אמר לי: "עזוב את זה, זה שטויות, עובדים על אנשים בעיניים, אני עושה ערימות בקריפטו." התחלנו לדבר, כך הכרתי את נחמן. נכון הוא לא יודע מה התאריך היום, אבל יודע בדיוק כמה האת'ריום עשה הלילה. "עזוב אותך מ- S&P" הוא זלזל בי, "7% בשנה? זה מה שהמטבע שלי עושה כשאני עושה כאן משמרת. בוא לקריפטו זה העתיד. זה מבוזר. כולם רק מרוויחים." העיניים שלי נצצו. "אבל זה אויר," אמרתי לו את מה שקראתי בעיתון, "אין מאחורי זה כלום." "גם מאחורי הכובע שלך אין כלום, ועדיין שילמת עליו 1,200 ש"ח. ערך זה מה שאנשים קובעים." הוא ענה. החלטתי לנסות. בקטנה. אבל איך מסתירים את זה מהאישה? בקושי ל- S&P היא הסכימה... קניתי ארנק קר (נראה הדיסק און קי הראשון) ו... אבל בסוף אשתי מצאה אותו. "מה זה?" היא שאלה. "זזה... זה חידושי תורה" גימגמתי, "זה גיבוי של הסיכומים שלי מהכולל. אסור לגעת בזה. זה מוקצה מחמת חסרון כיס..." היא הניחה את זה בספריה ("כאן המקום של זה" היא אמרה בגאווה). אם היא רק הייתה יודעת שמונח שם דוג'קויין בשווי של כמה משכורות שלה... נחמן סיפר לי שאפשר לכרות מטבעות, הוא הסביר שזה המחשב שעובד, לא אנשים מפוחמים. בצהריים חיברתי את המחשב, הורדתי את התוכנה, והרגשתי כמו הייטקיסט ותיק. אחרי יומיים המחשב התחיל להרעיש כמו טרקטור. החשמל קפץ. אשתי שאלה: "למה המחשב רותח?" "הוא.. הוא מעבד נתונים חשובים" מלמלתי. בסוף החודש הגיע החשבון חשמל. הרווחתי 0.0004 ביטקווין (12 שקל) ושילמתי לחברת חשמל 450 ש"ח. מתברר שכרייה זה לא בשביל יהודים. אנחנו בנויים למסחר לא לעבודת כפיים. יום אחד זה קרה. הביטקווין צנח. לא תיקון של 20% אלא צניחה של 59%. ואחריו כל המטבעות הקטנים. הסתכלתי על ה"ארנק הקר" שפתאום נראה לי כמו סתם דיסק און קי. נחמן ניסה לעודד אותי: "תחזיק! זה ירידה לצורך עליה." לא התעודדתי, מכרתי הכל, ונשארתי עם הפסד צורב, ועם לקח לחיים: "אם זה נשמע טוב מדי, אם זה עולה מהר מדי, ואם בחור בשם נחמן ממליץ על זה – תברח!"
  • 4 הצבעות
    4 פוסטים
    67 צפיות
    ד
    [image: 1780816897359-5a35ca19-5144-4f1e-9c91-b409cb7892b6-image.jpeg]
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    204 צפיות
    צ
    @רואה-את-הנולד הוא מורכב מכמה מדדים שאמורים להיות תחליף להשקעה בנאסד"ק, מלפני כשנה וחצי המדינה אסרה שיהיה מסלול שמשקיע במדד אחד כמו נאסד"ק בגלל הסיכון, חוץ מהסנופי ומדד עולמי. אז החברות מצאו פתרון לעקוף את זה ולהשקיע בנאסד"ק.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    278 צפיות
    ד
    אין אותו במלאי
  • 2 הצבעות
    40 פוסטים
    1k צפיות
    משה צבימ
    @הון_כשר said: (אצלי מופיע שהקרן בלי ד"נ כלל). תמונה מאתר הבורסה [image: 1780773107856-2104edf5-1214-4232-a1ec-e9c8f4babff0-image.jpeg] @הון_כשר said: אין קרן כשרה על מדד כל המדינות עם הצמדה למדד. מה אתה מתכוון?