דילוג לתוכן

האם אפשר לעשות השוואה בין יועצי משכנתאות??

נדל"ן ומשכנתאות
4 2 65 2
  • שלום לחברי הפורום!
    רציתי לשתף אותכם בדילמה שאני חושב עליה תקופה ארוכה, איך אפשר לבדוק באמת שיועץ משכנתאות הוא מקצועי?
    רק לסמוך על המלצות? כי הרבה אנשים לא באמת יודעים מה הם קיבלו בשביל להמליץ הם רק יודעים שהוא היה נחמד ומתוק ועל סמך זה הם ממליצים...
    הייתי רוצה לעשות השוואה בין יועצים מי שיתן לי את הריביות הכי טובות אקח אותו אבל מאידך לא נשמע הוגן להטריח 2 אנשים כשאתה יודע שאתה לוקח רק אחד מהם מה גם שאני לא מאמין שהיועץ יסכים לזה שיש סיכוי שהוא יעבוד בחינם ומצד שלישי אני סוגר עם מישהו לפני שאני יודע איזה מוצר הוא מוכר לי?!
    קיצע'ר מה אתם אומרים???

• זה באמת דילמה ואני באמת מבין אותך!
    אבל תיקח דוגמא מעולמות הבנייה אתה רוצה לשפץ את הבית ואתה מבקש הצעת מחיר והמלצות על כמה קבלנים
    פה אין לך אופצייה לבקש מכל קבלן לעבוד ואז להחליט מי הכי טוב בשבילך
    אותו דבר בייעוץ משכנתאות אתה צריך ללכת לפגישה עם היועץ לשמוע המלצות לראות אם התחברת ולקרוא בין השורות מה החוזקות של כל יועץ ולהחליט
    אבל לקבל וודאות של מאה אחוז אי אפשר..... כמו בכל תחום וכמו בחיים עצמם

• זה באמת דילמה ואני באמת מבין אותך!
    אבל תיקח דוגמא מעולמות הבנייה אתה רוצה לשפץ את הבית ואתה מבקש הצעת מחיר והמלצות על כמה קבלנים
    פה אין לך אופצייה לבקש מכל קבלן לעבוד ואז להחליט מי הכי טוב בשבילך
    אותו דבר בייעוץ משכנתאות אתה צריך ללכת לפגישה עם היועץ לשמוע המלצות לראות אם התחברת ולקרוא בין השורות מה החוזקות של כל יועץ ולהחליט
    אבל לקבל וודאות של מאה אחוז אי אפשר..... כמו בכל תחום וכמו בחיים עצמם

@שמעון-יוחאי-חסן בשונה מכל תחום אחר שאתה יכול לסמוך על המלצות כי בדר"כ אנשים יודעים מה הם קיבלו בתמורה, אם נקח את הדוגמא שאתה הבאת שיפוצים - אז קודם כל אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה לעשות בבית ואיזה חומרים ומקבל הצע"מ בדיוק למה שביקשת הדבר היחיד שאתה לא יודע הוא מה איכות הבניה של הקבלן ואת זה אפשר בדר"כ לברר בקלות עם מי שלקח אותו קודם. משא"כ ביעוץ משכנתאות אין לך שום דרך באמת לדעת מה אתה מקבל, אתה בסה"כ יושב עם היועץ והוא מוכר לך כל מיני מילים יפות דבר שבהחלט מעיד על הכושר דיבור שלו אבל לא על האסטרטגיה במשכנתאות..... וגם לקבל המלצות לא עוזר כי 90% מהאנשים שלוקחים משכנתא אין להם מושג אפי' איזה תמהיל הם קיבלו כ"ש שהם לא יודעים איזה ריביות ומה הם יכלו לקבל וכו'. ולכן התחום הזה הוא באמת קשה להחלטה.

• @שמעון-יוחאי-חסן בשונה מכל תחום אחר שאתה יכול לסמוך על המלצות כי בדר"כ אנשים יודעים מה הם קיבלו בתמורה, אם נקח את הדוגמא שאתה הבאת שיפוצים - אז קודם כל אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה לעשות בבית ואיזה חומרים ומקבל הצע"מ בדיוק למה שביקשת הדבר היחיד שאתה לא יודע הוא מה איכות הבניה של הקבלן ואת זה אפשר בדר"כ לברר בקלות עם מי שלקח אותו קודם. משא"כ ביעוץ משכנתאות אין לך שום דרך באמת לדעת מה אתה מקבל, אתה בסה"כ יושב עם היועץ והוא מוכר לך כל מיני מילים יפות דבר שבהחלט מעיד על הכושר דיבור שלו אבל לא על האסטרטגיה במשכנתאות..... וגם לקבל המלצות לא עוזר כי 90% מהאנשים שלוקחים משכנתא אין להם מושג אפי' איזה תמהיל הם קיבלו כ"ש שהם לא יודעים איזה ריביות ומה הם יכלו לקבל וכו'. ולכן התחום הזה הוא באמת קשה להחלטה.

@בית-שמש הרעיון הוא שבסוף אין וודאות גם בלקיחת קבלן ואולי עוד חמש שנים יתחילו לך נזילות כי החומרים שהוא נתן לך לקנות הם לא היו טובים
    כמו כן גם בייעוץ משכנתאות אתה עוד חמש שנים תלך ליועץ אחר או שפתאום בן דוד שלך נהייה יועץ והוא ייתן מבט על המשכנתא שלך ויסביר לך שהמשכנתא מצויינת
    כלומר רוב הדברים השקרים העיגולי פינות בסוף מתגלים
    אני יכול להעיד על עצמי שרוב לקוחותיי הם מהמגזר החרדי ולא היה לי לקוח אחד שלא השווה את התוצאה שלו ובירר כמה פעמים על הריביות
    לגבי האסטרטגיה אני מסביר אותה בדרך פשוטה מובנת וקלילה ומכניס את הלקוח לתהליך קבלת ההחלטות כדי שיזכור ויידע מה הוא לקח ומה הסיכון והסיכויי
    זה שיש לקוחות שזה לא מעניין אותם או שוכחים זה כבר בעייה אחרת

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    4 פוסטים
    142 צפיות
    יעקב RRי
    @מנחם-22 said: מה עם דירות בירושלים למגורים אך עם פוטנציאל עליית ערך יותר מהשוק כגון פינוי בינוי וכדו? בודאי שיש, אך דרוש הון עצמי יחסית גבוה. הרווח יכול להיות קרוב למיליון (צריך לשקלל עם הוצאות נלוות, משכנתא, שכירות ועוד). תתמקד בשכונות כמו גילה, ארמון הנציב ועוד. כמובן שצריך לבדוק טוב טוב את היזם ופרטי הפרוייקט, ובאיזה שלב זה נמצא. בהצלחה רבה
  • משיאים...שווה, ושאלות...

שוק ההון והשקעות משיאים משכנתא
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    203 צפיות
    צ
    @חושב-שאני-גאון זה תלוי מאיזו בחינה אתה שואל. משכנתא היא בד"כ ליותר שנים, הלוואת עמיתים היא עד 7 שנים.
  • 5 הצבעות
    30 פוסטים
    1k צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @עו-ד-נתן-רוזנבלט מהיכן המקור? חיפשתי עבור מתווך, ומה שאני ראיתי זה בדיוק הפוך: [image: 1778095616522-f415c07c-6753-4519-917a-1b9ddee4a324-image.jpeg] https://www.kolzchut.org.il/he/זכותון_ללקוחות_של_מתווכי_דירות_ומקרקעין
  • 12 הצבעות
    101 פוסטים
    4k צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @שמעון-יוחאי-חסן אכן. תוספת 0.65 ממש מצויין. ככה"נ צפויה ירידה נוספת משמעותית ב-26 לחודש [במידה ולא תפרוץ שוב מלחמה]
  • 3 הצבעות
    2 פוסטים
    197 צפיות
    טריידרט
    ידוע שמדדי הלמ"ס מעוותים, וצ"ע על בעלי תואר שני ושלישי שאינם יודעים חשבון, אבל תכל'ס, גם אם עקרונית חל ירידה במחירי הדירות החדשות עקב הטבות מימון, בפועל זה מחזיק את המחירים הריאלים בשוק ברמה הקודמת ואף מעלה אותם, (כמו שצויין בכתבה, ואכן גיס שלי לדוגמה רכש דירה במימון 10/90 לפני היתר בנייה במחיר גבוה יותר מדירה מוכנה יד2) כך שעם ירידת הריבית, ייבוא פועלים זרים, עליית שכר המינימיום, ושיקום שוק העבודה אחרי המלחמה, המחירים רק יעלו מכאן והלאה. ואכן, הקולר נמצא בעיקר בהלמ"ס, אך כמדומני שגם אם מדד הלמ"ס היה מורה על ירידת מחיר הידורת, הציבור מודד מחירים בריאלי, כלומר שגם אם הציבור היה מודע שהטבות מימון פירושו הורדה של 5%, הם לא היו רואים או חשים בהעלאת מחיר הדירה ב5% וביטול הטבות מימון עלייה של 10% שלא מקובל עליו. כך שהלמ"ס אכן אשם הלחצת אנשים לרכוש דירה כאן ועכשיו, אבל בעיקר בנק ישראל אשמה המאפשרת הלוואות קבלן ומימון 10/90 הזויים. כן נלענ"ד.