דילוג לתוכן

אם הייתי יודע לא הייתי נכנס לזה....

• את המשפט הזה שמעתי השבוע פעמיים מ 2 לקוחות שונים.
    שני הלקוחות האלו רכשו דירת מגורים,
    אחרי שנים ארוכות שחלמו על כך.

עם שניהם לא הסכמתי ואני רוצה להסביר:
    הראשון-
    ואחרי שנים של שכירות ומעבר מדירה אחת לשנייה,
    מעבר ילדים ממוסדות,
    קושי בהתניידות לכולל ולעבודה,
    הגשימו חלום,
    מכרו דירה להשקעה שהייתה בבעלותם שנים ארוכות,
    בהוזלה מסויימת מהמחיר,
    ורכשו דירת מגורים במחיר מעולה,
    נמוך משמעותית ממחיר השוק-
    כך שהרוויחו בגדול ממכירת הדירה להשקעה וב''ה,
    סוף סוף הגיעו אל המנוחה והנחלה מה שהיה נראה חלום רחוק בשבילם.

רק מה?
    אחרי שהדירה נמכרה התגלעו אי אילו בעיות וקשיים בלתי צפויים,
    תקופת הלוואת הגישור התארכה וגבתה מהם עוגמת נפש וסכום נוסף שלא היה מתוכנן (ב''ה יש תוכנית מימון לבתלת''מים האלה!),
    ואז הלקוח אמר:
    אם הייתי יודע לא הייתי נכנס לזה....

אמרתי לו-
    באמת?
    הייתם רוצים להישאר בשכירות?
    להיות כעת במעבר אבל משכירות אחת לשנייה כי השכירות הקודמת הסתיימה בכל מקרה?
    לראות איך חלום דירת המגורים הולך ומתרחק מכם?
    לא, הוא אמר, זה נכון לגמרי.
    אז סיכמתי לו-
    טוב שלא ידעת מזה...
    ב''ה הייתי איתו בקשר רציף, הפרשיה לקראת סיום והמשפחה שוכנת על מכונה בבית שלהם.

הלקוח השני בעז''ה בהמשך.

• מאוד נכון!

אנשים משום מה נוטים להסתכל על חצי הכוס הריקה.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    1 פוסטים
    92 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    כהמשך לפוסט https://forum.benakel.org/topic/1187/הדירה-שקניתם-לילד-בפריפריה-מזל-טוב-הרגע-קניתם-לו-משקולת./18 רציתי להגיב על נקודה נוספת שחייבת התייחסות, ומשנה דרמטית את המאזן לטובת רכישת נדל''ן על אף כל הנקודות הנכונות והחשובות שהועלו. בשונה ממודל חו''ל, שם אנשים רבים גרים בשכירות, ואת הכסף שלהם משקיעים בשוק ההון, בארץ ישראל אין מנגנון מסודר של שכירות מפוקחת ובנויה. מחירי השכירות משפיעים באופן ישיר על מחירי הנדל''ן ודוחפים אותו כלפי מעלה. לפי הנתונים של הלמ''ס, מחירי השכירות עלו ב ממוצע ב 3.2% בשנה האחרונה, אבל האמת היא שלכאורה המחירים עלו יותר. מעיון בנתונים לחודש פברואר, למשל, עולה שמחירי השכירות עלו בממוצע ב 0.2$ בלבד (עלייה שנתית של 2.4%) אבל שוכרים שחידשו חוזה חוו עליה של 2.7%, ואצל השוכרים החדשים נרשמה עלייה של 5.8%. דבר נוסף, כאשר הגרלות דירה בהנחה נפתחות אחת לחצי שנה בערך, ויש שם כמה אלפי דירות בודדות על למעלה מ 120 אלף נרשמים, מפעם לפעם עולה הביקוש לשכירות, כי יש יותר ויותר אנשים שאין להם דירות. אם פעם אצלנו, רוב הזוגות היו עוברים לדירה משלהם אחרי מספר שנים מסוים מהחתונה, היום יותר ויותר משפחות, או משיקולים של חוסר ברירה או משיקולים של העדפה כלכלית (קוראים את הפורום הזה), נשארים בשכירות. מה שגורם לכךך שקשה מאוד להשיג דירות להשכרה, בפרט במרכז, וככל שצריף דירה גדולה יותר הקושי מתגבר. התוצאה? מחירי השכירות עולים, התוצאה הבאה בתור? אנשים מעדיפים לשלם את הסכום הזה לדירה משלהם. זהו נתון דרמטי שלפי דעתי ישפיע מאוד בפרט עלך אישורים עם ביקוש גבוה לשכירות. לדוגמא- בני ברק, שיש בה היצע עצום של דירות למכירה, ומעבר לז'בוטינסקי ההיצע גדול עוד יותר בין של יד 2 ובין של דירות חדשות, הלחץ על שכירות הדירות במרכז בני ברק צפוי להשפיע על המחירים בטווח הבינוני ארוך. עוד פתרון שלקוח את מחירי השכירות המאמירים כפתרון- היום יותר ויותר מקובל לחלק את הדירה לדירה + יחידה כדי להגיע לקורת גג. דוגמאות? דירה בעיר חרדית מבוקשת, של 3 חדרים + יחידה, חדשה, עם ממ''ד, ב1.750 בלבד! הכנסה חודשית של 4500 על הדירה, ועוד 3000 ליחידה. כך זוגות מעדיפים להישאר במרכז. (פרטים באישי)
  • 2 הצבעות
    55 פוסטים
    1k צפיות
    א
    https://www.iroads.co.il/media/e0fp3txm/מודל-ארצי_תיעוד-הנתונים_גרסה-04.pdf מומלץ לקרוא בעיון (עמודים 24+43) לפי תוכנית העדכנית של רכבת ישראל כבר בשנת 2030 רכבת ישירה מחריש לירושליים 50-55 דקות בלבד כמעט כמו לנסוע בשעות העומס מרמה ד' בית שמש לירושליים. מהרכבת של עכו היום לירושליים זה שעתיים וחצי אולי המסילה המהירה של 250 קמ"ש בשנת 2030 בין חיפה לתל אביב תוריד חצי שעה. בחריש מי שגר למשל בשכונת "החורש" זה מרחק הליכה רגלי מהבית לתחנת רכבת
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    684 צפיות
    ח
    בעצם המושג של טאבו משותף אינני רואה חסרון. מה זה משנה כמה שותפים יש בהשקעה בפרט אם כל אחד יכול לצאת בנפרד. הדברים שצריך לבדוק זה מחיר, איכות השותפים ואמינותם, הון עצמי נדרש, אפשרות למכירת הנכס בעתיד והאם המחיר הוא אטרקטיבי צריך שההסכם יהיה מוצלח ושיכסה כמה שיותר בעיות עתידיות צריך בורר מוצלח ובר סמכא שיוכל לטפל בסכסוכים עתידיים אם יקרו. יש המון ניואנסים בדירות שותפות וצריך לפנות לפני הרכישה למומחים בתחום שיתנו את חוות דעתם
  • 1 הצבעות
    14 פוסטים
    415 צפיות
    כ
    @בית-שמש זה מה שחישבתי. הפער נובע רק מההבדלים בשנתיים הקרובות כולל העמלת פירעון. מה שכתבתי לפי 20 שנה היינו שכשלוקחים משכנתא ל20 שנה ואחרי שנתיים פורעים פירעון מוקדם. זה משנה לכמה שנים לקחו מראש, בשביל לחשב כמה היתרה לסילוק בעת הפירעון וכמה המדד מייקר כל חודש.
  • 3 הצבעות
    4 פוסטים
    366 צפיות
    מ
    @רואה-את-הנולד אין לי בעיה שאנשים יפטפטו... רק כפי שהבנתי, מטרת הארגון הוא שאנשים יתחילו לעשות דברים למעיישה בכדי לשפר את עתידם הכלכלי בס"ד. אם אנחנו נמשיך בדיבורים - במה הכי כדאי להשקיע, ומה הציבור עושה, איזה חסידויות נותנות לקהילה שלהם הלוואות בלידת התינוק וכו' וכו', ולא נתקדם בעצמינו לעשות מעשים... הרי שבבוא עת דודים - לא יועיל לנו לומר לשדכן שיש לנו 15 שנה של דיבורים על מדד ה-S&P...