דרמטי: מכתב פתוח להרב טופורוביץ. על מאמרו השלישי!
-
@העץ-הרענן
לגבי מה ששאלת עליו באותיות ד-ה
הוא אומר ככה לא להשקיע בשופ"א כסף שצריך ב20 שנה הקרובות באפיק מנייתי כי יקח 15-20 שנה לשוק להתאושש אז הבן אדם יפסיד
אבל עדיף שלא יהיה שום כסף במנייתי גם כסף שצריך עוד 40 שנה כי עדיף להכניס את הכסף אחרי שהשוק יקרוס וככה לא רק לא תפסיד אלא גם תרוויח.באמת לא הבנת אותו או שסתם רצית דרך אגב להגחיך אותו?
@העץ-הרענן
הוא אומר ככה לא להשקיע בשופ"א כסף שצריך ב20 שנה הקרובות באפיק מנייתי כי יקח 15-20 שנה לשוק להתאושש אז הבן אדם יפסיד
אבל עדיף שלא יהיה שום כסף במנייתי גם כסף שצריך עוד 40 שנה כי עדיף להכניס את הכסף אחרי שהשוק יקרוס וככה לא רק לא תפסיד אלא גם תרוויח.באמת לא הבנת אותו או שסתם רצית דרך אגב להגחיך אותו?
הוא יודע לתזמן את השוק? למה הוא לא מיד אחרי אילון מאסק?
-
@העץ-הרענן
הוא יודע לתזמן את השוק? למה הוא לא מיד אחרי אילון מאסק?
@העץ-הרענן
זה שאלות אחרות.
אין עניין לטעון על בן אדם טענות לא נכונות.
תגיד לא לתזמן שוק.
אל תגיד שהוא מטומטם שסותר את עצמו פיסקה אחרי פיסקה. -
@העץ-הרענן
זה שאלות אחרות.
אין עניין לטעון על בן אדם טענות לא נכונות.
תגיד לא לתזמן שוק.
אל תגיד שהוא מטומטם שסותר את עצמו פיסקה אחרי פיסקה.@לחכמים-לחם אני שאלתי שאלה פשוטה, אם יש ירידה של 15 - 20 שנה, איך תדע מתי להיכנס עם הכסף? הוא מסביר את הלוגיקה שלו?
ואגב, הוא סובל מהטיית הישרדות, למה אי אפשר להשקיע באירופה, למה הוא כל הזמן עסוק עם ארה"ב, ואם לא זה, אז מיד לברוח לאגחי"ם? -
@לחכמים-לחם אני שאלתי שאלה פשוטה, אם יש ירידה של 15 - 20 שנה, איך תדע מתי להיכנס עם הכסף? הוא מסביר את הלוגיקה שלו?
ואגב, הוא סובל מהטיית הישרדות, למה אי אפשר להשקיע באירופה, למה הוא כל הזמן עסוק עם ארה"ב, ואם לא זה, אז מיד לברוח לאגחי"ם?@לחכמים-לחם אני שאלתי שאלה פשוטה, אם יש ירידה של 15 - 20 שנה, איך תדע מתי להיכנס עם הכסף? הוא מסביר את הלוגיקה שלו?
ואגב, הוא סובל מהטיית הישרדות, למה אי אפשר להשקיע באירופה, למה הוא כל הזמן עסוק עם ארה"ב, ואם לא זה, אז מיד לברוח לאגחי"ם?אירופה היא כלכלה לא יציבה רק ארה"ב יציבה והכל תלוי בה.
-
@לחכמים-לחם אני שאלתי שאלה פשוטה, אם יש ירידה של 15 - 20 שנה, איך תדע מתי להיכנס עם הכסף? הוא מסביר את הלוגיקה שלו?
ואגב, הוא סובל מהטיית הישרדות, למה אי אפשר להשקיע באירופה, למה הוא כל הזמן עסוק עם ארה"ב, ואם לא זה, אז מיד לברוח לאגחי"ם?אירופה היא כלכלה לא יציבה רק ארה"ב יציבה והכל תלוי בה.
נתתי רק דוגמא, יש קרנות סל שהם בוחרים מניות בעלי תנודתיות נמוכה, ועוד.
הצגת הדברים כבחירה בין S&P500 לאג"ח ממשלת ישראל היא צמצום שאין כמותו! -
Invesco S&P 500 Low Volatility ETF (SPLV) – עוקבת אחרי 100 המניות הכי פחות תנודתיות במדד S&P 500.
ויש גם את:iShares MSCI USA Min Vol Factor ETF (USMV) – בארה"ב, עוקבת אחרי מניות אמריקאיות עם סטיית תקן נמוכה יחסית.
iShares MSCI EAFE Min Vol Factor ETF (EFAV) – למניות מחוץ לארה"ב, עם דגש על תנודתיות נמוכה.
iShares MSCI Emerging Markets Min Vol Factor ETF (EEMV) – למדינות מתפתחות.
איריות -
iShares Edge MSCI World Minimum Volatility UCITS ETF (MVOL) — קרן אירית, עוקבת אחרי מניות עולמיות בסטיית תקן נמוכה.
iShares Edge MSCI USA Minimum Volatility UCITS ETF (MVEA) — גרסה אירית לסטיית תקן נמוכה על מניות אמריקאיות.
-
@העץ-הרענן
איפה ראית בחוברת שהוא טוען שהשיטה הפסיבית תקרוס לגמרי? (זו אמירה משונה, מה פירוש תקרוס לגמרי? לא יהיו מדדים? לא תהיה אפשרות להשקיע לטווח ארוך?)
עיקר טענתו היא שמי שצריך את הכסף ב20 שנה הקרובות שלא ישקיע שם.
אפשר לומר שזו טענה לא מופקעת לגמרי. (כי גם אם השוק יקרוס ויתאושש תוך 15 שנה, עדיין הרווח לא שווה את ההמתנה ואת מה שהיית יכול לעשות עם הכסף בזמן הזה).
ועוד טענה, שהפסיביים לא יחזיקו מעמד פסיכולוגית בזמן משבר. שזו טענה שהרבה מהמצדדים בהשקעה פסיבית יחתמו עליה.
ואם כן, הויכוח הוא לא כ"כ קיצוני.
אני צודק? -
@העץ-הרענן
איפה ראית בחוברת שהוא טוען שהשיטה הפסיבית תקרוס לגמרי? (זו אמירה משונה, מה פירוש תקרוס לגמרי? לא יהיו מדדים? לא תהיה אפשרות להשקיע לטווח ארוך?)
אפשר לומר שזו טענה לא מופקעת לגמרי. (כי גם אם השוק יקרוס ויתאושש תוך 15 שנה, עדיין הרווח לא שווה את ההמתנה ואת מה שהיית יכול לעשות עם הכסף בזמן הזה).
ועוד טענה, שהפסיביים לא יחזיקו מעמד פסיכולוגית בזמן משבר. שזו טענה שהרבה מהמצדדים בהשקעה פסיבית יחתמו עליה.
אני צודק?@העץ-הרענן
אני צודק?
-
@העץ-הרענן
אני צודק?
@העץ-הרענן
נראה לי שהוא בסה"כ מתכוון שתהיה קריסה גדולה.
ולכן הויכוח הוא מצומצם הרבה יותר מהרוח שהוא עושה.
הוא אומר שבטוח תהיה קריסה.
אחרים אומרים שאולי תהיה קריסה.
הוא אומר שהקריסה תהיה בגלל שהשוק בבועה
אחרים אומרים שאם תהיה קריסה היא יכולה להיות ממגוון סיבות.
הויכוח הוא בסה"כ לא על נתונים אלא על ספקולציות: מה יהיה כשתהיה קריסה?
האם השוק יתאושש תוך 15 שנה? 30 שנה?
האם הפסיביים יישברו?
האם יש אברכים שמשכנו דירה וצריכים את הכסף תוך 10 שנים?
וכן הלאה... -
@העץ-הרענן
נראה לי שהוא בסה"כ מתכוון שתהיה קריסה גדולה.
ולכן הויכוח הוא מצומצם הרבה יותר מהרוח שהוא עושה.
הוא אומר שבטוח תהיה קריסה.
אחרים אומרים שאולי תהיה קריסה.
הוא אומר שהקריסה תהיה בגלל שהשוק בבועה
אחרים אומרים שאם תהיה קריסה היא יכולה להיות ממגוון סיבות.
הויכוח הוא בסה"כ לא על נתונים אלא על ספקולציות: מה יהיה כשתהיה קריסה?
האם השוק יתאושש תוך 15 שנה? 30 שנה?
האם הפסיביים יישברו?
האם יש אברכים שמשכנו דירה וצריכים את הכסף תוך 10 שנים?
וכן הלאה...@איש-בנימין
אין מה להתווכח מה הוא התכוון,
תקשיב לדברים שלו,
זה נמצא בקול הלשון,
הוא אומר במפורש שלדעתו במשבר הבא לא יהיה יותר כזה מושג השקעה פאסיבית, זה יפסיק לעבוד.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות