-
רציתי לברר האם מי שיש לו דירה בטאבו משותף שיש לו עליה רק הערת אזהרה, זכאי להשתתף בהגרלות של מחיר למשתכן.
-
רציתי לברר האם מי שיש לו דירה בטאבו משותף שיש לו עליה רק הערת אזהרה, זכאי להשתתף בהגרלות של מחיר למשתכן.
-
@הרואה נראה לי עד שליש דירה כולל
ע"פ חוק זה לא נחשב דירה ויכול להשתתף בהגרלות כמחוסר דיור -
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-
-
ע"פ חוק זה לא נחשב דירה ויכול להשתתף בהגרלות כמחוסר דיור@רואה-את-הנולד כתב בטאבו משותף:
ע"פ חוק זה לא נחשב דירה ויכול להשתתף בהגרלות כמחוסר דיורהאם מי שיש לו שליש דירה זכאי לסיוע בשכר דירה?
-
@רואה-את-הנולד כתב בטאבו משותף:
ע"פ חוק זה לא נחשב דירה ויכול להשתתף בהגרלות כמחוסר דיורהאם מי שיש לו שליש דירה זכאי לסיוע בשכר דירה?
@האברך-מירושלים
לעניין סיוע בשכר דירה גם בעלות על חלק מדירה כבר מבטל את הזכאות בשונה מדירה בהנחה שעד שליש דירה עדיין יש זכאות -
@האברך-מירושלים
לעניין סיוע בשכר דירה גם בעלות על חלק מדירה כבר מבטל את הזכאות בשונה מדירה בהנחה שעד שליש דירה עדיין יש זכאות@כותב-רק-מה-שיודע כתב בטאבו משותף:
לעניין סיוע בשכר דירה גם בעלות על חלק מדירה כבר מבטל את הזכאות בשונה מדירה בהנחה שעד שליש דירה עדיין יש זכאות
מה ? גם אם יש לי 0.00001% ?זה ההגיוני?
-
@כותב-רק-מה-שיודע כתב בטאבו משותף:
לעניין סיוע בשכר דירה גם בעלות על חלק מדירה כבר מבטל את הזכאות בשונה מדירה בהנחה שעד שליש דירה עדיין יש זכאות
@האברך-מירושלים
מסכים איתך לחלוטין.
אבל הנוסח הוא שגם חלקי דירה
בשונה מדירה בהנחה שמוזכר עד שליש. -
@כותב-רק-מה-שיודע כתב בטאבו משותף:
@האברך-מירושלים כתב בטאבו משותף:
ובגלל זה אתה קורא לעצמך @האברך-מירושלים ???

-
@האברך-מירושלים כתב בטאבו משותף:
ובגלל זה אתה קורא לעצמך @האברך-מירושלים ???

@אבי-ר. הייתי צריך להוסיף עוד כמה 000000000000
-
@אבי-ר. הייתי צריך להוסיף עוד כמה 000000000000
-
האם בעלות על משרד קטן היא בעייתית לזכאות?
-
האם בעלות על משרד קטן היא בעייתית לזכאות?
@נחמן-רוזנבלום
כדי להיות זכאים למחיר למשתכן צריכים להיות חסרי דירה המיועדת למגורים
ולכן בעלות על משרד שאינה למגורים לכאורה לא אמורה לשלול את הזכאות. -
@נחמן-רוזנבלום
כדי להיות זכאים למחיר למשתכן צריכים להיות חסרי דירה המיועדת למגורים
ולכן בעלות על משרד שאינה למגורים לכאורה לא אמורה לשלול את הזכאות.@משכנתא-בקצב-שלך לגבי משכנתא של מחיר למשתכן שאפשר לקבל 90% מה קורה אם אחד יש לו כבר משכנתא כגון שהוא קנה 30% מדירה שלא מאבד את הזכאות האם גם יכול לקבל 90% משכנתא? או שלגבי זה נותנים רק 50% כמו דירה שניה? ועוד משהו בענין הזה איך מחושב ההכנסות לצורך יכולת ההחזר החודשי כיון שבדירה הראשונה שרשום 30% המשכנתא היא משכנתא אחת עם השותף וההחזר מחושב לפי ההכנסות של שני השותפים ונניח שאני ואשתי משתכרים 14000 ויחד עם השותפים משתכרים 25000 והמשכנתא בטאבו משותף היא 10000 לשניהם יחד ואני משלם רק 3000 לפי חלקי איך יחושב ההכנסות במשכנתא שניה (ל"ד מחיר למשתכן)
-
@משכנתא-בקצב-שלך לגבי משכנתא של מחיר למשתכן שאפשר לקבל 90% מה קורה אם אחד יש לו כבר משכנתא כגון שהוא קנה 30% מדירה שלא מאבד את הזכאות האם גם יכול לקבל 90% משכנתא? או שלגבי זה נותנים רק 50% כמו דירה שניה? ועוד משהו בענין הזה איך מחושב ההכנסות לצורך יכולת ההחזר החודשי כיון שבדירה הראשונה שרשום 30% המשכנתא היא משכנתא אחת עם השותף וההחזר מחושב לפי ההכנסות של שני השותפים ונניח שאני ואשתי משתכרים 14000 ויחד עם השותפים משתכרים 25000 והמשכנתא בטאבו משותף היא 10000 לשניהם יחד ואני משלם רק 3000 לפי חלקי איך יחושב ההכנסות במשכנתא שניה (ל"ד מחיר למשתכן)
@האברך-מירושלים כתב בטאבו משותף - זכאות למחיר למשתכן:
לגבי משכנתא של מחיר למשתכן שאפשר לקבל 90%
אז קודם שנתחיל דבר ראשון חשוב לי להבהיר שאין כזה דבר במחיר למשתכן 90% משכנתא, אין מושג כזה, ויש בזה הרבה טועים.
ההטבה שכן יש במחיר למשתכן היא שניתן לחשב את אחוז המימון [75% בדירה יחידה, 70% בהצהרת חליפית, 50% בדירה להשקעה] לפי השווי שוק ולא לפי החוזה כמקובל בכל רכישה.
ולפעמים המשכנתא תוכל להיות גם למעלה מ-90%, ובלבד שיהיה מינימום תשלום של הון עצמי 100 אלף ש"ח, ובמקרה שיש מענק מקום אז מינימום של 60 אלף ש"ח.@האברך-מירושלים כתב בטאבו משותף - זכאות למחיר למשתכן:
ה קורה אם אחד יש לו כבר משכנתא כגון שהוא קנה 30% מדירה שלא מאבד את הזכאות האם גם יכול לקבל 90% משכנתא? או שלגבי זה נותנים רק 50% כמו דירה שניה?
מעולם לא היה לי מקרה כזה, אך מה שאני כן יודע שהמגבלה של אחוז המימון [75% בדירה יחידה] הינה נגזרת מחוק מסמ"ק ובחוק מסמ"ק נאמר שמי שיש לו פחות משליש דירה ורוכש דירה הדירה החדשה מוגדרת כדירה יחידה, ולכן גם כאן זה אמור להיות מוגדר דירה יחידה ויוכל לקבל 75% מימון, ובמחיר למשתכן יהיה לו 75% מהשווי שוק [עד תקרת 2.1 מיליון, לפי ההוראות החדשות של בנק ישראל].
עוד משהו בענין הזה איך מחושב ההכנסות לצורך יכולת ההחזר החודשי כיון שבדירה הראשונה שרשום 30% המשכנתא היא משכנתא אחת עם השותף וההחזר מחושב לפי ההכנסות של שני השותפים ונניח שאני ואשתי משתכרים 14000 ויחד עם השותפים משתכרים 25000 והמשכנתא בטאבו משותף היא 10000 לשניהם יחד ואני משלם רק 3000 לפי חלקי איך יחושב ההכנסות במשכנתא שניה (ל"ד מחיר למשתכן)
יורידו לו מסל ההכנסות את ההחזר החודשי שמחזיר על המשכנתא הקיימת ומה שנותר זה יהיה ההכנסה הפנויה לחישוב יחס הזר למשכנתא הנוכחית.
-
לגבי משכנתא של מחיר למשתכן שאפשר לקבל 90%
אז קודם שנתחיל דבר ראשון חשוב לי להבהיר שאין כזה דבר במחיר למשתכן 90% משכנתא, אין מושג כזה, ויש בזה הרבה טועים.
ההטבה שכן יש במחיר למשתכן היא שניתן לחשב את אחוז המימון [75% בדירה יחידה, 70% בהצהרת חליפית, 50% בדירה להשקעה] לפי השווי שוק ולא לפי החוזה כמקובל בכל רכישה.
ולפעמים המשכנתא תוכל להיות גם למעלה מ-90%, ובלבד שיהיה מינימום תשלום של הון עצמי 100 אלף ש"ח, ובמקרה שיש מענק מקום אז מינימום של 60 אלף ש"ח.@האברך-מירושלים כתב בטאבו משותף - זכאות למחיר למשתכן:
ה קורה אם אחד יש לו כבר משכנתא כגון שהוא קנה 30% מדירה שלא מאבד את הזכאות האם גם יכול לקבל 90% משכנתא? או שלגבי זה נותנים רק 50% כמו דירה שניה?
מעולם לא היה לי מקרה כזה, אך מה שאני כן יודע שהמגבלה של אחוז המימון [75% בדירה יחידה] הינה נגזרת מחוק מסמ"ק ובחוק מסמ"ק נאמר שמי שיש לו פחות משליש דירה ורוכש דירה הדירה החדשה מוגדרת כדירה יחידה, ולכן גם כאן זה אמור להיות מוגדר דירה יחידה ויוכל לקבל 75% מימון, ובמחיר למשתכן יהיה לו 75% מהשווי שוק [עד תקרת 2.1 מיליון, לפי ההוראות החדשות של בנק ישראל].
עוד משהו בענין הזה איך מחושב ההכנסות לצורך יכולת ההחזר החודשי כיון שבדירה הראשונה שרשום 30% המשכנתא היא משכנתא אחת עם השותף וההחזר מחושב לפי ההכנסות של שני השותפים ונניח שאני ואשתי משתכרים 14000 ויחד עם השותפים משתכרים 25000 והמשכנתא בטאבו משותף היא 10000 לשניהם יחד ואני משלם רק 3000 לפי חלקי איך יחושב ההכנסות במשכנתא שניה (ל"ד מחיר למשתכן)
יורידו לו מסל ההכנסות את ההחזר החודשי שמחזיר על המשכנתא הקיימת ומה שנותר זה יהיה ההכנסה הפנויה לחישוב יחס הזר למשכנתא הנוכחית.
@משכנתא-בקצב-שלך כתב בטאבו משותף - זכאות למחיר למשתכן:
לפעמים המשכנתא תוכל להיות גם למעלה מ-90%, ובלבד שיהיה מינימום תשלום של הון עצמי 100 אלף ש"ח, ובמקרה שיש מענק מקום אז מינימום של 60 אלף ש"ח.
לפי מה שהבנתי צריך מינימום 10% הון עצמי או 100000 הגבוה מביניהם
מעולם לא היה לי מקרה כזה,
השאלה לא רק במחיר למשתכן אלא כ"א שיש לו פחות משליש בדירה וקונה עוד דירה האם מקבל 75% או 50%
ורידו לו מסל ההכנסות את ההחזר החודשי שמחזיר על המשכנתא הקיימת ומה שנותר זה יהיה ההכנסה הפנויה לחישוב יחס הזר למשכנתא הנוכחית
גם אם בעצם ההחזר החודשי הוא 10000 רק שזה מתחלק עם השותף?
-
@האברך-מירושלים
לעניין סיוע בשכר דירה גם בעלות על חלק מדירה כבר מבטל את הזכאות בשונה מדירה בהנחה שעד שליש דירה עדיין יש זכאות@כותב-רק-מה-שיודע כתב בטאבו משותף - זכאות למחיר למשתכן:
אז גילוי נאות בבעלותי 33% מדירה (שזה פחות משליש) ונכנס לי כל חודש 1170 סיוע בשכר דירה
מישהו טען לי שסיוע בשכר דירה מוגבל ל 5 שנים האם מישהו יודע להגיד אם כן או לא -
לפעמים המשכנתא תוכל להיות גם למעלה מ-90%, ובלבד שיהיה מינימום תשלום של הון עצמי 100 אלף ש"ח, ובמקרה שיש מענק מקום אז מינימום של 60 אלף ש"ח.
מעולם לא היה לי מקרה כזה,
השאלה לא רק במחיר למשתכן אלא כ"א שיש לו פחות משליש בדירה וקונה עוד דירה האם מקבל 75% או 50%
ורידו לו מסל ההכנסות את ההחזר החודשי שמחזיר על המשכנתא הקיימת ומה שנותר זה יהיה ההכנסה הפנויה לחישוב יחס הזר למשכנתא הנוכחית
שבוע טוב
אני יחזור ויבהיר שוב
אין כזה דבר 10% במחיר למשתכן
זוהי טעות יסודית שגם בנק גדול אחד טעה בזה בערב ורשם את זה באתר שלו עד שבנק ישראל חייב אותו למחוק את זה.
ההגבלה היחידה של ההון העצמי זה 100K ש"ח או 60K במקרה שיש מענק מקום.@האברך-מירושלים כתב בטאבו משותף - זכאות למחיר למשתכן:
זה מה שכתבתי שבאופן כללי הרגולציה לגבי אחוז המימון בדירה יחידה היא ע"פ חוקי מסמ"ק ושם כתוב שפחות משליש לא נחשב לדירה,
ולפי זה יוכלו לקבל 75% מימון גם מי שיש לו עד שליש.@האברך-מירושלים כתב בטאבו משותף - זכאות למחיר למשתכן:
הסכום שיורד ללווה מהחשבון על המשכנתא הנוכחית אותו יורידו מסל ההכנסות שלו ויתרת ההכנסות יהיו סל ההכנסה הפנויה ולפי זה ייחשבו את היחס החזר