דילוג לתוכן

סקר: האם אפשר לקחת משכנתא ולהשקיע ללא יכולת תזרימית בחודשי?

חתונות הילדים
2 2 37 3
  • שלום חברים יקרים!
    מעניין אותי לשמוע את דעתכם:
    נאמר משפחה שיש לה מקום למשכנתא נוספת על הבית לצורך השקעה, אך מבחינת המאזן החודשי אין להם מקום להוסיף כמה אלפים לחיסכון... האם אתם מכירים אסטרטגיית השקעה שיכולה להתאים להם?
    המהלכים המוכרים לכאורה לא עובדים כל כך:
    בשוק ההון אתה צריך לשכוח מהכסף לכמה שנים טובות, כך שבינתיים אתה מחזיר לבנק איזה 2700 ש"ח על משכנתא של חצי מיליון..
    כמו"כ בנדל"ן - במקרה הטוב שמצאת דירה מחולקת איפשהו שמכניסה 5% בשנה, אבל אחרי עלויות נלוות של מס רכישה ותיווך וכו' (12% בערך) - הגענו להכנסה משכירות של 4.4% בשנה.. והחזר המשכנתא הוא כ-6.5% בשנה...
    כך שעדיין מדובר בהואצה חודשית.

באופן אישי יש לי מה לומר בנושא הזה,
    אבל אני רוצה קודם לשמוע מהציבור למה נחפשתם כבר - השקעה בעסק, מינופים בשוק ההון... עוד כיוונים מעניינים..?

• אני חושבת שחד משמעית אין.
    ואם מישהו אומר שיש-
    אז תחששו גם על הקרן.

ההצעות הנוצצות שאני ראיתי היו רחוקות מהאמת.

מה כן?

-שותפות עם משקיע שמעדיף לשים כסף כל חודש והוא כבר ממונף,
    -דרכים יצירתיות לפרוס הלוואות/ משכנתא

• תהליך להגדלת הכנסות.
      רוב האנשים יודעים להגדיל הכנסות כשהם נמצאים במינוס, לעבור ממינוס 3000 ל איזון,
      ואותו דבר אפשר לעבור מאיזון להכנסה להשקעה של 2000-3000 ש''ח לחודש.

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    5 פוסטים
    397 צפיות
    מונטיפיורימ
    הקטגוריה נועדה להוסיף על הפורום ולא לגרוע ממנו, המשך הדיון כאן
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    173 צפיות
    מ
    יש לי קרוב משפחה שקיבל עדכון על זכייה במחיר למשתכן בכרמיאל -במחיר 7430 ש"ח למ"ר (הגרלה מ-2017) לקרוב הנ"ל אין אפשרויות מימון, ואני מחפש עבורו שותף לעסקה תמורת חצי מהרווחים במכירה. הדירות שנשארו הם במחיר 2.3-2.5 מיליון הדירה הזולה יותר היא 196 מ"ר (כולל מרתף) + 136 מ"ר חצר כפי הנראה יש כאן איזה הנחה של 700 אלף ממחיר שוק. -האיכלוס ב-2026, אז צריכים הון עצמי 25% +יכולת מימון המשכנתא עד למכירה. אשמח ליצירת קשר אם יש לכם רעיון לשותף. [כמובן - הכל באופן המותר ע"פ חוק, דהיינו הלוואה כספית תמורת ריבית וכדו']
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    352 צפיות
    מ
    @אבי-ר. קראתי את דבריך הנחמדים. לדעתי, המעלה הגדולה מכל המעלות - זה כאשר האבא מוצא את הדרך להיטיב לעצמו ולהימנע מהתחייבות מופרזת שאין לו איך להשיג, מתוך הלחץ שבהצעות השידוכים. על כן, אם 'שטיק' כזה של קניית דירה בעסקת 15% נעשית בצורה מחושבת ומושכלת (כן - עם תשלום מלא לאיש מקצוע שידע איך לגשת לזה מכל ההיבטים!) - אני אומר שההורים שחסכו 300 אל"ש שאין להם - זו מצווה גדולה יותר מאשר אפשרות של הבת לקנות את דירת החלומות במקום החלומי עם משכנתא חלומית... (ואם מישהו מתווכח עם הנקודה הזאת - אעשה בל"נ מאמץ למחיקת התגובה שלו:))
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    613 צפיות
    העץ הרענןה
    @המשקיע-הנבון said: להיכנס לשוק ההון לתקופה של פחות מחמש שנים זה חסר אחריות בתכלית. זה שכל הזמן מודדים וכולם שומעים שבשוק ההון אם אתה שם במדד אז אתה מקבל בין 8 ל10 אחוז זה בהחלט נשמע מפתה, אבל זה בנוי מחישוב של ממוצע, חלק מהשנים לדוגמא ברווח של 30 אחוז וחלק בתשואות שליליות ומזה נוצר ממוצע של 10 אחוז בערך. ואפילו 5 שנים זה מצב בסיכון משמעותי יחסית, וכסף שמיועד לדירה הוא לא נחשב כסף פנוי להשקעה. לדעתי. מה שכן חוץ מקרן כספית אתה יכול אולי אג"ח לטווח קצר שגם הוא בסיכון אבל יחסית נמוך. זה הימור עם סטטיסטיקה די טובה לטובת המשקיע, במקרה של השקעה ל5 שנים, מי שלוקח בחשבון שאם יקרה משהו לכסף בטווח הקצר הוא יוכל להמתין לטווח הארוך, אזי זה הימור, אבל עם סיכוי. אבל ודאי שלרוב המשקיעים זה לא מתאים, ודאי שלא בתחילת החיים!
  • ה'כלום' הזה שמנהל לנו את החיים...

כלכלת המשפחה 613
    4
    5 הצבעות
    4 פוסטים
    286 צפיות
    התותח זה אניה
    @מפתח_בינה אבל לפעמים צריך לפתוח את הראש להגדלת הכנסות ורק אז להתקדם אם הכסף בחיים קשה להתקדם בחיים עם סכום שבקושי מכסה את החודש