דילוג לתוכן

תשואות היסטוריות של מדדי השוק

שוק ההון והשקעות
1 1 29 1

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    10 פוסטים
    234 צפיות
    מ
    לגופם של דברים: אני משער שהינך סומך על שיקול דעתך, כי הרי אם לא, מדוע שאלת -הרי גם התשובות שתקבל כאן יהיו נגועות, אל על כרחך שבדברים שבסברא, אתה בוחן אם הם מתקבלים על הדעת או לא, רוב הנידונים הם עניינים שבשיקול דעת, (אין אחד שיודע לחזות את העתיד). לגבי עובדות ניתן לברר בקלות יחסית. ומה שלא זה ולא זה, אכן אל תסמוך על אף אחד-כולל מי שלא נגוע, הרי מהיכן הינך יודע שהוא אכן מבין? אני מניח שרוב חברי הפורום (כולל אנוכי הקטן), אין להם שום אינטרס לא בזה ולא בזה, (אני אישית מושקע קצת בשוק הנדל"ן, והרבה פחות בשוק ההון, ועם זאת סבור שעדיפה בהרבה השקעה בשוק ההון). מרבית הממליצים משקיעים בעצמם באפיק שעליו הם ממליצים, כלומר הם מאמינים באמת בנכונות המלצתם. סתם שאלה, מה הינך עושה כשאתה צריך החלטה רפואית? סומך על הרופא הלא דתי עם אינטרסים ברורים? על העסקנים הרפואיים שגם להם בדר"כ יש אינטרסים, (חיוביים!! (לשמור על קשרים עם רופאים וכו')? אם שאלת למעשה (באמת?!), דבר ראשון פיזור- לא מניחים את כל הביצים בסל אחד, שנית- אם אכן לא הנדל"ן ולא שוק ההון- משכנעים אותך, ואתה חושש, ניתן להניח את הכסף בקרן כספית (עם הכשר!), אני מקוה שאתה לא חושד בי שיש לי בזה אינטרס כלשהוא . או כמובן בגמ"ח. מקווה שיישרנו את ההדורים!!
  • 7 הצבעות
    158 פוסטים
    8k צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @צופה-ומביט said: תפנו אותו לארגון בנקל והם כבר יתנו לו על הראש בהוראת גדולי הדיינים, להתרחק כמו מאש מכל דבר אפילו שדומה למשכון דירה וכל מינוף טיפשי ומסוכן וכ"ש כשהוא לטווח קצר כל כך. הוא לא בא אלי להתייעץ ח''ו, הוא רק שלח לעדכן מישהו שישבתי איתו על רכישת דירה להשקעה. אנשים מסוגו עם כאלו רעיונות לא באים להתייעץ ולא רוצים שיאמרו להם מה לעשות. כמו שהיה אחד שבא אלי לפגישה לפני שיפוץ, רצה להיכנס להשקעה מסוימת ואני לא הסכמתי והתעקשתי שהוא צריך לשמור בצד את הכסף שהוא לא לשיפוץ, ורק אחרי שהשיפוץ יסתיים בהצלחה לפי התוכנית הוא יכול להשקיע את היתרה, והוא ממש יצא מאוכזב מהפגישה שלא קיבלתי את דעתו ולא הסכמתי לומר לו שזה טוב....
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    533 צפיות
    ב
    דבר ראשון למה אין גילוי נאות שיש לך עניין בזה דבר שני זה של אלטשולר [image: 1776701601980-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-04-20-191215.png] רק צריך לשים לב בפסגות גובים על ביטול פעולה יש עוד יתרון לפסגות לסוחרים שיש ספר פקודות מורחב יש לי קישור לאטשולר ואני לא מעלה אותו כי אין לי עניין עריכה: אני עכשיו שם לב שיש לי בחתימה אז זה לגילוי נאות עריכה: אני רואה שיש פטור מעמלת המרת מט"ח ד"א זה מפסגות . מניות, ניירות ערך המירים למניות, זכויות וקרנות סל שחלים עליהם כללי המסחר על מניות 0.07% משווי העיסקה, מינימום 2₪ לפעולה אגרות חוב, ניירות ערך המירים לתעודות התחייבות וקרנות סל שחלים עליהם כללי המסחר החלים על תעודות התחייבות 0.06%משווי העיסקה, מינימום 2₪ לפעולה קניה, מכירה, ופדיון של קרנות נאמנות הנסחרות בבורסה בת"א 0.07% משווי העיסקה, מינימום ₪ 2 לפעולה מניות ו-ETF הנסחרים בבורסות ארה"ב 1 סנט למניה מינימום $ 6.5לעסקה מניות ו-ETF הנסחרות בבורסות אירופה עמלה בגובה 0.15% מהעסקה, מינימום 15 יורו לעסקה [image: 1776702141993-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-04-20-192134.png]
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    771 צפיות
    ד
    @אמת-מארץ-תצמח זה לא כסף שלי... זה משכנתא וכבר אמרתי את זה.. תודה
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    439 צפיות
    א
    @טריידר כתב בנורמות בציבור החרדי - לטוב ולמוטב: הציבור החרדי נוטה להעדיף באופן מובהק את שוק הנדל"ן על פני שוק ההון – היפוכו של המצב בציבור הכללי, שבו קיימת העדפה ברורה להשקעות בשוק ההון. לא נכון. בשנים האחרונות יש מגמה של השקעה בשוק ההון על פני נדל"ן. ועדיין רוב הציבור הכללי לא כך. כלך לך אצל פורמים כלכלה ששוברים את הראש להבין למה ה'ישראלי המצוי' מעדיף קורת גג על פני השקעה.