העברת כספים מגמחי"ם לשוק ההון
-
בילדים גדולים, אף אחד לא חושב ששוק ההון יספיק.
אולי לקחת הלוואה ששייכת לילדים הגדולים ולהפקיד בשביל הקטנים?
אבל בשום אופן לא לבטל את הזכות להלוואה, אחרי הרבה שנים שהפקדתם. -
לא ולא.
אפשר למשוך בניכוי של כשנתיים של הפקדה, זה לא כדאי בכלל.
מה שהפקדתם כבר תשמתמשו בעתו ובזמנו ויהיה לכם בנתיים לזכות ולביטוח.
תפקידו בשוק ההון כספים אחרים לפי רמת ההחזר שאתם אמורים להחזיר ולא לפי רמת התרומה, ואז תוכלו גם להחזיר בקלות... -
תודה. אשמח להסבר מה הכוונה במשפט-
"תפקידו בשוק ההון כספים אחרים לפי רמת ההחזר שאתם אמורים להחזיר ולא לפי רמת התרומה, ואז תוכלו גם להחזיר בקלות..."
כמו כן, מאיפה ניקח כספים אחרים להשקעה בשוק ההון? אנחנו משלמים כיום כ 3,500 ש"ח לגמחי"ם. האם אפשר להפסיק להפקיד לגמ"ח בלי לאבד זכאות להלוואה על מה שכבר שילמנו? -
אפשר בהחלט להגיע להסדר עם הגמ"ח על הקפאת התרומות ויתאימו לכם מסלול לפי מה שהפקדתם עד עכשיו.
עשיתי את זה גם עם הגמח המרכזי וגם עם אושר בכבוד.
תעשו חשבון אם וכאשר תממשו את היחידות של ההלוואות כמה יהיה ההחזר החודשי בשנים הקשות, את הסכום הזה (שהוא אמור להיות פי כמה ממה שאתם משלמים היום) תפקידו מהיום לשוק ההון.
אם אתם חושבים שאתם לא יכולים לעמוד בזה, איך אתם חושבים שתצליחו לעמוד בהחזר ההלוואות?לדוגמא: תורם לגמ"ח מאה ש"ח וכשיקבל את הלוואה יצטרך להחזיר 1000 ש"ח, לא בטוח שיספיק לו להפקיד בשוק ההון מאה ש"ח, אבל די בטוח שאם יפקיד אלף ש"ח לא יצטרך את ההלוואה.
אם היום אין לך 1000 ש"ח להפקיד מן הסתם גם לא יהיה לך 1000 ש"ח להחזיר וממילא לא תיקח את ההלוואה, וכל התרומה לפח. אגב, אומרים שהגמחים חיים מכל אלה שרק כשבאו לקחת את ההלוואה ויתרו עליה שהבינו שלא יוכלו להחזיר. -
אפשר בהחלט להגיע להסדר עם הגמ"ח על הקפאת התרומות ויתאימו לכם מסלול לפי מה שהפקדתם עד עכשיו.
עשיתי את זה גם עם הגמח המרכזי וגם עם אושר בכבוד.
תעשו חשבון אם וכאשר תממשו את היחידות של ההלוואות כמה יהיה ההחזר החודשי בשנים הקשות, את הסכום הזה (שהוא אמור להיות פי כמה ממה שאתם משלמים היום) תפקידו מהיום לשוק ההון.
אם אתם חושבים שאתם לא יכולים לעמוד בזה, איך אתם חושבים שתצליחו לעמוד בהחזר ההלוואות?לדוגמא: תורם לגמ"ח מאה ש"ח וכשיקבל את הלוואה יצטרך להחזיר 1000 ש"ח, לא בטוח שיספיק לו להפקיד בשוק ההון מאה ש"ח, אבל די בטוח שאם יפקיד אלף ש"ח לא יצטרך את ההלוואה.
אם היום אין לך 1000 ש"ח להפקיד מן הסתם גם לא יהיה לך 1000 ש"ח להחזיר וממילא לא תיקח את ההלוואה, וכל התרומה לפח. אגב, אומרים שהגמחים חיים מכל אלה שרק כשבאו לקחת את ההלוואה ויתרו עליה שהבינו שלא יוכלו להחזיר.אגב, אומרים שהגמחים חיים מכל אלה שרק כשבאו לקחת את ההלוואה ויתרו עליה שהבינו שלא יוכלו להחזיר.
בפאנל של ״כיוון״ שנערך בשנה שעברה בבני ברק, הודה מנהל ה״מרכזי״ ש50% מהתורמים לא לוקחים הלוואות.
מהסיבות: או שבסוף לא רוצים להחזיר, או שאין להם 4 ערבים, או שאין להם דירה למשכן, או כמו שאתה כתבת, ועוד.... -
אגב, אומרים שהגמחים חיים מכל אלה שרק כשבאו לקחת את ההלוואה ויתרו עליה שהבינו שלא יוכלו להחזיר.
בפאנל של ״כיוון״ שנערך בשנה שעברה בבני ברק, הודה מנהל ה״מרכזי״ ש50% מהתורמים לא לוקחים הלוואות.
מהסיבות: או שבסוף לא רוצים להחזיר, או שאין להם 4 ערבים, או שאין להם דירה למשכן, או כמו שאתה כתבת, ועוד.... -
@אביב אם הוא אמר דברים כאלה מפורש זה מטורף וצריך ממש לתלות זאת בראש כל חוציות לא רק שאנשים לא השקיעו את הכסף אלא גם לא הרוויחו אפילו אשראי יהיה הסיבה אשר תהיה כל נותן מתנה לארגון זה אמור להבין ש50% שלא יהנה כלום.
@אביב אם הוא אמר דברים כאלה מפורש זה מטורף וצריך ממש לתלות זאת בראש כל חוציות לא רק שאנשים לא השקיעו את הכסף אלא גם לא הרוויחו אפילו אשראי יהיה הסיבה אשר תהיה כל נותן מתנה לארגון זה אמור להבין ש50% שלא יהנה כלום.
50% לא רצו לקחת.
זה קצת שונה מאשר אם 50% רצו ולא קיבלו.אני לא בא לסנגר כאן על המרכזי (לדעתי הם שיווקו במשך שנים את הגמח בצורה מוטעית),
אבל מנקודת מבטי- אנשים רבים תורמים לגמחים כאלה מכספי המעשרות שלהם (כמוני למשל),
ומשכך- צורת ההסתכלות שלהם שונה מאד, מאשר מי ש"משקיע" בתוכניות הגמחים כי שוכנע שזו ההשקעה הכי טובה לחתונות הילדים... (- כמובן מי שלא אוחז שניתן להשקיע מעשרות בשוק ההון וכו')לעניות דעתי - אנשים שנתנו מכספי המעשר שלהם, מבחינתם "נפרדו מהם לשלום" (כמו אם היו תורמים אותם לועד הרבנים... ). הם נתנו- וזהו! בלי לחכות לקבל מזה משהו.
וכאשר יגיעו לחתונות הילדים- הם אלו שיחליטו, מבחירתם החופשית, האם מתאים להם לקחת משם הלוואה או לא.
מי ששוקל את העניין בהגיון קר, לא מושפע מטענות כמו "כל השנים נתתי להם אז עכשיו אני מוכרח לקחת",
אלא עושה שיקול דעת רציונלי, נפרד לחלוטין, האם הוא רוצה לקחת מהם הלוואה.האם מתאים לו התנאים? פריסת התשלומים? גובה ההחזרים? וכידוע זה לא קל בכלל.
וכמו שכתבו כאן- 50% הגיעו למסקנה שלא.
לא הבנתי על מה הסערה הגדולה.
בעיני זה כמו חברת אשראי שמפרסמת לציבור כמה כדאי לעשות כרטיס אשראי שלהם ולהרבות להשתמש בו- כדי לצבור נקודות והטבות. ואכ המנכל מפרסם ש- 50% מהציבור לא משתמש בנקודות בכלל...
-
50% לא רצו לקחת.
זה קצת שונה מאשר אם 50% רצו ולא קיבלו.אני לא בא לסנגר כאן על המרכזי (לדעתי הם שיווקו במשך שנים את הגמח בצורה מוטעית),
אבל מנקודת מבטי- אנשים רבים תורמים לגמחים כאלה מכספי המעשרות שלהם (כמוני למשל),
ומשכך- צורת ההסתכלות שלהם שונה מאד, מאשר מי ש"משקיע" בתוכניות הגמחים כי שוכנע שזו ההשקעה הכי טובה לחתונות הילדים... (- כמובן מי שלא אוחז שניתן להשקיע מעשרות בשוק ההון וכו')לעניות דעתי - אנשים שנתנו מכספי המעשר שלהם, מבחינתם "נפרדו מהם לשלום" (כמו אם היו תורמים אותם לועד הרבנים... ). הם נתנו- וזהו! בלי לחכות לקבל מזה משהו.
וכאשר יגיעו לחתונות הילדים- הם אלו שיחליטו, מבחירתם החופשית, האם מתאים להם לקחת משם הלוואה או לא.
מי ששוקל את העניין בהגיון קר, לא מושפע מטענות כמו "כל השנים נתתי להם אז עכשיו אני מוכרח לקחת",
אלא עושה שיקול דעת רציונלי, נפרד לחלוטין, האם הוא רוצה לקחת מהם הלוואה.האם מתאים לו התנאים? פריסת התשלומים? גובה ההחזרים? וכידוע זה לא קל בכלל.
וכמו שכתבו כאן- 50% הגיעו למסקנה שלא.
לא הבנתי על מה הסערה הגדולה.
בעיני זה כמו חברת אשראי שמפרסמת לציבור כמה כדאי לעשות כרטיס אשראי שלהם ולהרבות להשתמש בו- כדי לצבור נקודות והטבות. ואכ המנכל מפרסם ש- 50% מהציבור לא משתמש בנקודות בכלל...
@אפ_על_פי_כן(אני שמח שחזרת לפורום נראה שבאמצע הזמן אתה עסוק בקיום העולם אשריך) לגבי לתת מעשרות זה באמת דיון בפני עצמו (לא אתאפק מלומר שבעיני אינו לא ראוי) אבל הבעיה שאני לא חושב (וגם מכיר כמה שבוודאות) החשבון שלהם הוא שזה הדרך העיקרית להשתדלות מוקדמת לחתונות הילדים ואם כן אם ההסתברות אומרת שזה לא באמת כדאי להרבה אנשים יוצא שבזבזו לחנם שנים רבות של השתדלות יותר נכונה וטובה.
-
@אפ_על_פי_כן(אני שמח שחזרת לפורום נראה שבאמצע הזמן אתה עסוק בקיום העולם אשריך) לגבי לתת מעשרות זה באמת דיון בפני עצמו (לא אתאפק מלומר שבעיני אינו לא ראוי) אבל הבעיה שאני לא חושב (וגם מכיר כמה שבוודאות) החשבון שלהם הוא שזה הדרך העיקרית להשתדלות מוקדמת לחתונות הילדים ואם כן אם ההסתברות אומרת שזה לא באמת כדאי להרבה אנשים יוצא שבזבזו לחנם שנים רבות של השתדלות יותר נכונה וטובה.
(אני שמח שחזרת לפורום נראה שבאמצע הזמן אתה עסוק בקיום העולם אשריך)
חן חן ידידי
לגבי לתת מעשרות זה באמת דיון בפני עצמו (לא אתאפק מלומר שבעיני אינו לא ראוי)
כל אחד יעשה כרבותיו
אבל הבעיה שאני לא חושב (וגם מכיר כמה שבוודאות) החשבון שלהם הוא שזה הדרך העיקרית להשתדלות מוקדמת לחתונות הילדים ואם כן אם ההסתברות אומרת שזה לא באמת כדאי להרבה אנשים יוצא שבזבזו לחנם שנים רבות של השתדלות יותר נכונה וטובה.
נכון בהחלט יש הרבה כאלה, גם אני מכיר
מה שאני אומר שאותם 50% שלא לקחו בסוף הלוואות- לא בהכרח שזו הוכחה לאיזו רמאות או הונאה. אולי היו מודעים לזה מראש ודווקא עשו החלטה נכונה מבחינתם.
כתבתי כאן בעבר, גם מה שאני בעצמי מפקיד לגמח המרכזי- זה בתור תוכנית גיבוי לתכנונים הפיננסיים האחרים... מקווה מאד שלא אצטרך לקח משם את ההלוואה בפועל!אגב גם אני יכול "לאכול את הלב" למה לא התחלתי להשקיע לפני 15 שנה... למה רק לפני 7 שנים...
אבל אין מה לעשות - מה' מצעדי גבר יכוננו.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות