דילוג לתוכן

די להיות תמימים! על 'סלבס' שוק ההון במגזר החרדי

שוק ההון והשקעות
15 4 286 5
  • שמעתי על אחד המפורסמים בתחום שמעודד גידור במקרים מסויימים
    שהודה שלא חשב על הרעיון שאינפלציה בדולר כמעט לא מסכנת את המשקיע בארה"ב כי ערך החברות עולה בהתאם
    ובלי הרעיון הפשוט הזה המליץ לקהל שומעיו המלצות

דבר שגרם לי לחשוב שאולי עדיף לחזור לחוק שאדם בלי הכשרה לא יכול להמליץ על השקעות

• כמה שהאמת מרה ושרי המעוררים שמעתי מאחד האברכים אצלינו בכולל שהלך להתייעץ עם דיין מוכר מאוד בתחום ההשקעות שהפיל אותו בפח ואמר לו להשקיע במטרו שיהיה...... ואם זה יצא ברווחיות ספק גדול אם יקבל משהו לכן מאוד מומלץ לא ללכת אחרי אנשים שכאילו לא מקבלים כסף אבל הם לא כ"כ צדיקים שמוכנים להפסיד כזה הרבה כסף במסירות נפש ואשרי המעוררים

• כמה שהאמת מרה ושרי המעוררים שמעתי מאחד האברכים אצלינו בכולל שהלך להתייעץ עם דיין מוכר מאוד בתחום ההשקעות שהפיל אותו בפח ואמר לו להשקיע במטרו שיהיה...... ואם זה יצא ברווחיות ספק גדול אם יקבל משהו לכן מאוד מומלץ לא ללכת אחרי אנשים שכאילו לא מקבלים כסף אבל הם לא כ"כ צדיקים שמוכנים להפסיד כזה הרבה כסף במסירות נפש ואשרי המעוררים

@האמת-נצחה said:

כמה שהאמת מרה ושרי המעוררים שמעתי מאחד האברכים אצלינו בכולל שהלך להתייעץ עם דיין מוכר מאוד בתחום ההשקעות שהפיל אותו בפח ואמר לו להשקיע במטרו שיהיה...... ואם זה יצא ברווחיות ספק גדול אם יקבל משהו לכן מאוד מומלץ לא ללכת אחרי אנשים שכאילו לא מקבלים כסף אבל הם לא כ"כ צדיקים שמוכנים להפסיד כזה הרבה כסף במסירות נפש ואשרי המעוררים

לא ברור כל כך מה אתה בא לומר
    מישהו הלך להתייעץ עם דיין והוא המליץ לו להשקיע ליד המטרו
    ומה הבעיה בזה?

@האמת-נצחה said:

כמה שהאמת מרה ושרי המעוררים שמעתי מאחד האברכים אצלינו בכולל שהלך להתייעץ עם דיין מוכר מאוד בתחום ההשקעות שהפיל אותו בפח ואמר לו להשקיע במטרו שיהיה...... ואם זה יצא ברווחיות ספק גדול אם יקבל משהו לכן מאוד מומלץ לא ללכת אחרי אנשים שכאילו לא מקבלים כסף אבל הם לא כ"כ צדיקים שמוכנים להפסיד כזה הרבה כסף במסירות נפש ואשרי המעוררים

נראה לי שבכלל לא תפסת את הנקודה שדיברתי עליה
    האם אותו דיין קיבל בהסתר כספים ממישהו, על מנת לשווק את ההשקעה לאברכים תמימים בניגוד לטובתם?

אני מדבר על אנשים שקיבלו כספים על מנת לשווק ולעשות יח"צ

• אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

• אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

@האמת-נצחה said:

אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

יש הבדל בין מי שאינו מתמצא בהשקעות וממליץ לאנשים על השקעות שאינן מתאימות להם (שזה לכשעצמו גרוע ביותר)
    לבין מי שמקבל כספים תמורת ההמלצה הלא נכונה

כמו שאמרת, אין לך ראיות (מלבד הטענה 'גם הוא צריך להתפרנס') וזה חשד חמור מאד.

• אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

• אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

@האמת-נצחה said:

אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

אם זה נכון, זה נורא.
    לכולם המליץ על אותה השקעה?
    יש דרך לפנות אליו ולבקש ממנו לכל הפחות להצהיר האם יש לו איזו טובת הנאה מההמלצות האלה?
    (אפילו אם הוא מושקע בזה בעצמו ייתכן וזו טובת הנאה...)

• לא יודע אם לכולם אותה השקעה אבל לרבים וודאי שכן
    הוא אמר מפורש שהוא משקיע שם
    אין אפשרות ליפנות אליו כי יש לו כח רב ביד והוא מלכלך על מי שמדבר עליו
    סיפור עצוב שליכורע אין איך לטפל בזה אא"כ כל מי שנפל יצא החוצה אבל צריך הרבה אומץ לזה

• לא יודע אם לכולם אותה השקעה אבל לרבים וודאי שכן
    הוא אמר מפורש שהוא משקיע שם
    אין אפשרות ליפנות אליו כי יש לו כח רב ביד והוא מלכלך על מי שמדבר עליו
    סיפור עצוב שליכורע אין איך לטפל בזה אא"כ כל מי שנפל יצא החוצה אבל צריך הרבה אומץ לזה

פוסט זה נמחק!
  • אני חושב שממש לא

• פוסט זה נמחק!

said:

אני מציע להיזהר בגחלתם
    זכיתי להכיר אחד מן הרבנים שהיה בעד (בהתחלה) ההשקעה במכרות הזהב באתיופיה (לא המשווק)
    והוא אדם גדול, ירא שמיים מרבים, משכמו ומעלה, שלא חשוד על הכשלת יהודים תמורת בצע כסף... וחוץ מהכל יהודי פיקח מאד. ואיך קרה מה שקרה?! לאלוקים הפיתרונים.

אבל בואו לא נגלוש כאן לסיפור האתיופי יש אשכול שלם המיוחד לכך מי שרוצה להתווכח שילך לשם

• said:

אני מציע להיזהר בגחלתם
    זכיתי להכיר אחד מן הרבנים שהיה בעד (בהתחלה) ההשקעה במכרות הזהב באתיופיה (לא המשווק)
    והוא אדם גדול, ירא שמיים מרבים, משכמו ומעלה, שלא חשוד על הכשלת יהודים תמורת בצע כסף... וחוץ מהכל יהודי פיקח מאד. ואיך קרה מה שקרה?! לאלוקים הפיתרונים.

אבל בואו לא נגלוש כאן לסיפור האתיופי יש אשכול שלם המיוחד לכך מי שרוצה להתווכח שילך לשם

@אפ_על_פי_כן מחקתי את ההודעה. שלא ישמע ח"ו זלזול מאחד מרבני ישראל.

• כל הכבוד הצדק איתכם היזהרו בגחלתם לא יכול ליהות רק סיסמה אבל שמעתי בשם הרב סילמן ועוד שקצת מפקפק על הדיין הנ"ל אבל אשרי המעורר

נושאים מוצעים