דילוג לתוכן

הלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    1 פוסטים
    61 צפיות
    ניסן עציונינ
    היום מסתיימת לה השנה הלועזית. כיהודים מאמינים אנחנו לא ממש מתעניינים בתאריך הלועזי, למעט במקום שבו הוא פוגע לנו, בכסף, מכיוון שכך מחושבת שנת המס, יש ליום הזה הרבה משמעויות, חבריי שכותבים כאן בקהילה כבר הרחיבו על זה בשבועות האחרונים, אבל אני מעדיף לדבר על מה שאני הכי אוהב לעסוק בו, מאחורי הקלעים, המניע המנטלי שמפעיל אותנו. בכל שנת מס יש תקרת הפקדה שנתית לקרן השתלמות הפטורה ממס (קצת יותר מ-20,000 שקל), כמובן שמידי סוף שנה חברות הביטוח והסוכנים מוצפים בפניות לפתוח קרן כדי ליהנות מההטבה בדקה ה-90, את הדחיינות הזו כולנו מכירים, זה לא חדש וזה פוגש אותנו בכל תחום, אבל מה שעניין אותי לבדוק, זה כמה אנשים מפקידים עד התקרה, וכמה אנשים כבולים להפקדה חודשית מוגבלת. אז התקשרתי לידידי רבי יהודה בייפוס, מראשי הארגון הנפלא 'בנקל', ושאלתי אותו מהם האחוזים שמגיעים לתקרת ההפקדה השנתית, הוא ענה לי בחדות "לו נציגי הציבור והאוצר היו רוצים לדאוג לקהילה שלנו, הם היו מעלים את התקרה ל-30 אלף בשנה", הוא הסביר שזה פשוט מפליא לראות איך רוב מוחלט של המפקידים מתעקשים להגיע בדיוק עד לתקרה, המוקד של 'בנקל' מוצף בטלפונים של אנשים שרוצים לוודא שמיקסמו את ההטבה עד הסוף. כשהמסקנה ברורה קרוב לוודאי שאם התקרה היתה גבוהה יותר, הלקוחות האלו היו מגיעים גם אליה, זה מעין אתגר שמוכרחים לעמוד בו. על הדרך הוא שיתף אותי בסיפור מרתק מהימים האחרונים, בגלל תקלה במערכות, אחת הנציגות הקישה בטעות חיוב אחד של 12,000 שקל, במקום חיוב חודשי של 1,000 שקל שהיה אמור לרדת במהלך השנה הבאה, כשהתקשרו למשפחה לעדכן על התקלה ולתאם החזר, הם ענו "תשאירו את ההפקדה כמו שהיא, ובנוסף מעכשיו תחייבו 1,000 שקל בחודש" ולא, לא מדובר במשפחה אמידה שיש להם בשלוף 12,000 שקל להפקיד בטעות, הם סיפרו שבדיוק נכנס להם סכום גדול שתוכנן לכמה הוצאות, אבל מרגע שבוצע החיוב הם ראו בזה הוראה שמיימית לשמור את הכסף לחתונות הילדים, סיפור מדהים שמלמד על כל אחד מאיתנו המון. למעשה, רוב עצום של האנשים מצליחים לעמוד בהחזרי משכנתא ובהחזרי הלוואות, אבל הרבה פחות מצליחים להפריש מידי חודש לחיסכון באופן עצמאי, אישית, כשנתקלתי בעצמי בקושי המנטלי להפקיד לחיסכון, עשיתי מעשה, לקחתי הלוואה בתנאי גמ"ח (שקיימת בחלק מהבנקים למצטרפים חדשים) והפקדתי את כולה לחיסכון. מאז אני מוכרח להחזיר לבנק את ההלוואה מידי חודש, ובכך בעצם קיבעתי חיסכון בעל כורחי, שלמרבה הפלא אני עומד בו בצורה מדהימה. תעבדו על עצמכם, תנתחו את המוח שלכם ותנסו להתנגד לו, ככה תצליחו לחסוך כמה שיותר לעתיד שלכם ושל הילדים שלכם.
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    75 צפיות
    א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 9 הצבעות
    18 פוסטים
    503 צפיות
    ס
    @שמעון כתב בהדור שמשלם פעמיים: הקריסה הכלכלית של מענקי החתנים: וקונה דירות ונשאר בכולל [יחסית לפחות בשנים הראשונות] השאלה היא מתי הוא קונה את הדירה. והאם יש אפשרות לקנות ולהישאר בכולל עוד כמה שנים. ואם אכן יש כזאת אולי תפרט אותה כאן
  • 1 הצבעות
    42 פוסטים
    2k צפיות
    צופה ומביטצ
    @טריידר אכן זה בשלבי ביצוע סופיים, ובתקווה שבקרוב יופץ לרבים, וחשוב לומר שהרבה נזקף להערותיו המחכימות של רבי @טריידר וכל מחשבון נוסף שיופץ הרי זה משובח ויביא עוד אנשים להכיר ולהחכים ולהתנהל בחכמה.
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    452 צפיות
    ה
    @אור-שמח ברור ששווה לך לקחת מהם את ההלוואה של ה - 20 אלף ולהשקיע אותו. והחסכון של ה - 1000 תעשה בפריעת ההלוואה. כי מנסיון אתם. אתה תוכל עוד בערך 5 שנים כבר לקחת 80 אלף מתוך הסכום כהלוואה. וגם אותו עוד 5 שנים להשקיע וכנגד לשלם להם 800 ש"ח בערך - ששוב זה יהיה החיסכון החודשי שלך. ובהשקעה אתה מקבל ריבית דריבית לבנתיים