דילוג לתוכן

די להיות תמימים! על 'סלבס' שוק ההון במגזר החרדי

שוק ההון והשקעות
3 3 95 4
  • שימו לב,
    לא כל 'מייבין' בשוק ההון שמקובל בציבור
    מופיע קבל עם ועדה, מוציא עלונים/פודקאסטים/פוסטים
    פועל באמת בנקיון כפיים ואמינות מוחלטת!
    יש ביניהם מי
    שמסתמכים על מוניטין שצברו, רייטינג גבוה, והאמון התמים שהציבור רוחש
    ומשווקים בתי השקעות מסויימים / תוכניות / מסלולי השקעה ספציפיים / גמחים וכו' וכו'
    בשיטת כל המרבה במחיר! העיקר שישלמו להם כהוגן על היח"צ והפרסום,
    והם כבר ישכנעו את הציבור כמה X זה הכי ריווחי או Y זה הפיתרון המושלם, ובכלל, בזמנים כאלה הכי כדאי לפעול בדרך Z...
    והציבור התמים,
    שהתרגל להאמין לבנאדם זה וזה (גם אם הם לא מבינים לגמרי כל מילה שהוא אומר... אדרבא זה הופך אותו לעוד יותר 'מקצוען')
    בולע כמו טיפש כל 'לוקש' !!!

שימו לב ואל תפלו בפח.
    זה שמישהו מדבר בעד משהו... לא מחייב שהוא מדבר ללא אינטרסים! גם אם הוא מקובל ומפורסם

• שמעתי על אחד המפורסמים בתחום שמעודד גידור במקרים מסויימים
    שהודה שלא חשב על הרעיון שאינפלציה בדולר כמעט לא מסכנת את המשקיע בארה"ב כי ערך החברות עולה בהתאם
    ובלי הרעיון הפשוט הזה המליץ לקהל שומעיו המלצות

דבר שגרם לי לחשוב שאולי עדיף לחזור לחוק שאדם בלי הכשרה לא יכול להמליץ על השקעות

• כמה שהאמת מרה ושרי המעוררים שמעתי מאחד האברכים אצלינו בכולל שהלך להתייעץ עם דיין מוכר מאוד בתחום ההשקעות שהפיל אותו בפח ואמר לו להשקיע במטרו שיהיה...... ואם זה יצא ברווחיות ספק גדול אם יקבל משהו לכן מאוד מומלץ לא ללכת אחרי אנשים שכאילו לא מקבלים כסף אבל הם לא כ"כ צדיקים שמוכנים להפסיד כזה הרבה כסף במסירות נפש ואשרי המעוררים

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    228 צפיות
    ב
    אני סוחר בפסגות ובאלטשולר אני נהנה יותר מאלטשולר יש מעלות וחסרונות בכל אחד מהם א. עמלות קניה ומכירה ב. מרווח המרה למט"ח ג. מי שסוחר אקטיבי בפסגות יש ספר פקודות ג.נ בשניהם יש לי קישור ואם תחליט להצטרף לאלטשולר אשמח שתעשה זאת דרכי בחתימה
  • אופטימיזציה בהשקעות לאברכים

מסחר עצמאי השקעה
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    383 צפיות
    שמיל שמילש
    @ניסן-עציוני כתב באופטימיזציה בהשקעות לאברכים: מביחנה חוקית ומציאותית, אין דרך כזו אם אפשר קצת יותר פירוט מדוע אשמח. מה אתה מתכוון מבחינה מציאותית לא שייך? וכן כמה מילים למה זה לא אפשרי חוקית?
  • -2 הצבעות
    30 פוסטים
    1k צפיות
    פ
    @הקול-השפוי כתב בהאם הציבור החרדי זנח את הנדל"ן לטובת שוק ההון?: אני חושב שרוב האנשים חושבים שיש אפשריות נהדרות בנדל"ן, בעיקר למתווכים והמשווקים...
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    743 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    482 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.