תגובה למאמר ההטעייה "האם מתאים לי להשקיע בs&p 500"
-
@צמיחה
גם אותך אשאל, קראת מה שכתבתי?
אם כן אני אענה לך, אם לא אז תקרא ואז אגיב.
לגבי הרב סילמן זה לא כל כך נראה לי הגיוני לאור תמיכתו בארגון בנקל ללא התניה שצריך ליווי של יעוץ.
במכתבו הוא כותב שחשוב להסביר למשקיעים הצעירים שהשקעה לטווח קצר עלול להיות בה סיכום רב, ותו לא מידי.
אין קשר בין להבין בכל פרטי המדד ודקדוקיו לבין לדעת איך להשתמש בו. -
@צמיחה כתב בתגובה למאמר ההטעייה "האם מתאים לי להשקיע בs&p 500":
ולענ"ד נראה שאם בא השואל לרב לשאול האם להשקיע במדד S&P500, פירוש הדברים שהוא לא מבין מה זה שוק ההון, מה זה מדד, מה זה אינפלציה, מה זה צריכה וצמיחה. אז כן, אותו משקיע נמצא בסיכון גדול, איך הוא יכול להשקיע בסיכון מוגבר אם הוא לא יודע שזה סיכון מוגבר.
אפשרות שניה שמישהו הפחיד אותו בהפחדות שווא...
-
העירוני שבחישוב האם משתלם לקחת משכנתא להשקיע בשוק ההון לא חישבתי מס רווחי הון ודמי ניהול,
גם אם נחשב את הנ"ל זה עדיין זה לא הופך את הסיפור למופקע כפי שתארו כותב המאמר.
(צריך לזכור שמס רווחי הון יורד במשיכה ולא פוגע בריבית דריבית לאורך כל התקופה, כך שהוא לא הופך 10%רווח שנתי ל7.5% אלא רק בסוף התקופה מוריד רבע מהרווח). -
-
@רחל-עומסי כתבה פוסט מדויק ומתומצת הכולל באמת את כל מה שצריך לדעת ולא סתם מלל מזיק ומיותר.
-
@הקול-השפוי
לאחרונה הגיע לידי המאמר המיוחד 'האם מתאים לי להשקיע בממד S&P 500",
היה צר לי לקבל ביחד איתו גם את מאמר התגובה, שמציג את המאמר המקורי כ'מאמר הטעייה'
אני חושב שברוח הטרנד של S&P 500 שמתודלק עם התסכול הגובר של אנשים מהבעיה של נישואי הילדים,
מתרחשת תופעה של איבוד היכולת הבסיסית לשמוע ולנהל דיון, אנשים נהיו להוטים כעיור באפילה אחר המדד,
ומי שמעיז להציג נתונים שכדאי לבדוק ולדעת, הרי הוא 'מטעה'אני חושב שכותב המאמר התגובה הנכבד, אם היה מנסה לרגע לעצור, להיות אובייקטיבי, להבין שאף אחד לא בא נגדו,
לאף אחד אין אינטרסים עלומים, אלא בסך הכל באים להציג נתונים אובייקטיבים לדיון,
הוא היה פחות נבהל מהמאמר הזה, ואולי אף מחכים ממנו.
מה שקרה בפועל ש'בא לידי כעס בלי לידי טעות', ובמאמר התגובה שהתפרסם יש פשוט ליקויים בהבנת המאמר המקורי, שגרמו להציג תגובות שאינם מן העניין
ובכל מקרה, גם אם חושבים שנכתבו שם נתוני טעות, מדוע צריך לתקוף בצורה כ"כ בוטה ולא מכבדת?ברשותך, מכיון שנתת רשות להגיב למאמר התגובה שלך, אני מצרף בזה את תגובתי
השקעה.pdf -
@משקיע-חכם
מישהו יכול להעלות את המאמר המקורי בנושא?
אחרי כל הפולמוס אני סקרן לקרוא אותו, לראות על מה מדובר... -
-
רק תצרף גם את הפרסומת שהגיעה ביחד עם המאמר (המקורי), וד"ל...
-
@משקיע-חכם
אין בי כוחות להגיב להמוני המלל שכתבת, מה גם שאין זה מכבודו של הפורום להכנס לפגיעות אישיות.
בדברי אני התייחסתי למאמר שנכתב בזדון או ברשלנות על מנת להטעות ולכן לא כבדתי את כותבו, אני בטוח בזה כי אני יודע שכל מי שקצת עוסק בתחום חולק עליו מכל וכל.
מה גם שהמאמר הנ"ל אמנם לא זלזל באדם ספציפי אבל הוא מאוד זלזל בעולם האברכים וזה ממש חרה לי ולכן הגבתי כמו שהגבתי.
עיקר מה שכתבתי זה שהדרישה מאברך להכריע האם S&P 500 זה השקעה טובה או לא היא דרישה לא הגיונית ומטעה, גישה זאת היא המביאה הרבה אנשים ליפול להשקעות מסוכנות.
הדרך הנכונה היא ללמד לסמוך על דעת המומחים בתחום שרוב מניין ובניין מהם תומך בהשקעה בS&P 500 וממש כמו במשל התרופות.
אני מאוד תומך בהכרת דרכי השימוש במדד ולדוגמא כמו הפוסט שכתבה @רחל-עומסי
אבל אין קשר בין זה לבין מה שנכתב במאמר, ולהפך המאמר מתעלם במכוון מפתרונות שונים לסיכונים בשוק ההון.ובקצרה אגיב:
א. הסיפור של האברך עם המשכנתא זה ממש לא הימור והוא לא מניח את כספו על קרן הצבי, אם הוא יתנהג נכון הסיכון נמוך עד לא קיים.
גם אם הוא לא יתנהג נכון הסיכון שלו להפסיד חלק משמעותי מהקרן לא גבוה אלא אם כן יתמזל מזלו והוא יצליח להכניס בזמן הכי גבוה ולהוציא בשיאו של משבר.
ב. הסיבה להשוואה לגמחים היא שזאת האלטרנטיבה הנוכחית וממילא מי שמנסה לעודד אנשים לא להשקיע בשוק ההון הוא דוחף ביודעין לכיוון הגמחים.
ג. הרעיון של המדד הוא שהוא מכסה את כל חלקי השוק מתוך הרעיון שהשוק תמיד יתאושש ולכן הוא נותן פיזור על כל הסקטורים על מנת לתפוס כל חלקי השוק ולכן מאוד הגיוני שהוא נותן מקום מרכזי להייטק.
ד. היותה של חברת IBM לא מוכרת לאי אלו אברכים אינה מוחקת את שוויה (כ- 250 מיליארד דולר) ולא את עליית ערך שלה (למעלה מ700% אחוזים בארבעים שנה ללא דיבדנים ובדומה לS&P 500).
ה. היות ומדובר על טווח ארוך, 10% פיחות בערך המטבע הוא זניח וודאי לא שווה את עלות הגידור, (התכוונת אולי שהוא מוחק רווח של שנה אחת אבל היות ואף אחד לא מדבר על שנה אחת זה לא רלוונטי) ולכך הדבר היחיד שיש מקום לדון עליו זה על אנפלציה ועל זה כתבתי. -
@הקול-השפוי כתב בתגובה למאמר ההטעייה "האם מתאים לי להשקיע בs&p 500":
כי אני יודע שכל מי שקצת עוסק בתחום חולק עליו מכל וכל.
הוא כותב שהוא מסכים על רוב הנכתב ומפרט 4 דברים שהם הוא מסכים עם הכותב:
@צמיחה כתב בתגובה למאמר ההטעייה "האם מתאים לי להשקיע בs&p 500":
דברי הרב לבקוביץ שכתב שמי שלא מבין את הסיכון שיש במדד S&P500 שלא ישקיע בו, הם פשוטים וברורים.
עיקר מה שכתבתי זה שהדרישה מאברך להכריע האם S&P 500 זה השקעה טובה או לא היא דרישה לא הגיונית ומטעה
אף אחד לא דרש להכריע שום הכרעה, רק קצת להבין את הנושא
-
@משקיע-חכם כתב בתגובה למאמר ההטעייה "האם מתאים לי להשקיע בs&p 500":
רק קצת להבין את הנושא
מה העניין להבין את הנושא גם שאתה הולך לרופא אתה מבין את הנושא???
כמובן שידע בסיסי כגון לא להוציא בזמני שפל וכדו' צריך, אבל זה דבר שאפשר גם להתייעץ עם מומחים רבים כגון רחל עומסי, ישראל גוטמן, וכדו'.
להציג את הנושא, שכל אברך צריך להשקיע זמן ולהוציא את הראש מלימודו כדי ללמוד את נושא ההשקעות זה דבר שקרי ופסול!
הכלל הראשון זה להתייעץ עם המומחים בתחום, אפשר עם כמה מומחים אבל בסוף לסמוך עליהם, ואח"כ לטמון את הראש בחול למשך כל שנות ההשקעה, (אפשר כמה שנים קודם המשיכה לשנות את המסלול לרמת סיכון נמוכה יותר),
המומחים הגדולים... שכל הזמן לומדים את השוק את התחזיות והמחקרים בדר"כ בזמני שפל מוצאים את כספם מרוב לחץ, ומפסידים את כספם.
-
פוסט זה נמחק!
-
ט טריידר התייחס לנושא זה ב
-
צריך לזכור שמס רווחי הון יורד במשיכה ולא פוגע בריבית דריבית לאורך כל התקופה, כך שהוא לא הופך 10%רווח שנתי ל7.5% אלא רק בסוף התקופה מוריד רבע מהרווח
??
הוא כן הופך ל7.5% שנתי!
או שלא הבנתי משהו... -
מ מונטיפיורי פיצל נושא זה ב
-
@הגיוני כתב בתגובה למאמר ההטעייה "האם מתאים לי להשקיע בs&p 500":
??
הוא כן הופך ל7.5% שנתי!
או שלא הבנתי משהו...מס רווחי הון משלמים כשמושכים את הכסף מה שאומר שכל הכסף מרוויח ולא יורד ממנו מס.
רק כשמושכים את הכסף משלמים 25% מס מהרווחים ובהשקעה של יותר משנה זה יוצא הרבה יותר מ7.5% רווח לשנה. -
@הקול-השפוי סליחה! אתה צודק, כנראה שטעיתי, למרות שאני לא מצליח להבין איפה הטעות. אשמח אם תוכל להסביר איך זה קורה.
-
@הגיוני כתב בתגובה למאמר ההטעייה "האם מתאים לי להשקיע בs&p 500":
@הקול-השפוי סליחה! אתה צודק, כנראה שטעיתי, למרות שאני לא מצליח להבין איפה הטעות. אשמח אם תוכל להסביר איך זה קורה.
החישוב הוא כדלהלן:
חובת מס אחר שנתיים: 10,000 + 10% = 11,000 + 10% = 12,100 - 25% (מסך הרווח 2,100) = 11,575
חובת מס שנתית: 10,000 + 10% = 11,000 - 25% (מרווח השנתי 1,000) = 10,750 + 10% = 11,825 - 25% (מרווח השנתי 1075) = 11,558
הבדל של 18 ש"ח בדוגמה זו.
הסיבה להבדל בין החישובים:
כי בתרחיש הראשון,
בשנה הראשונה חל חובת מס בסך 250,
אך רק עקרונית ולא חויב בפועל ונשאר בחשבון,
כך שאע"פ שבסוף תשלם את ה250 בכל מקרה,
בינתיים בשנה השניה הרווחת עליהם 10%, דהיינו 25,
שמזה אתה משאיר לעצמך אחרי ניכוי מס בסך 25%,
את ה75% הנותרים - סה"כ 18.ובמילים אחרות:
דיחוי תשלום המס, גורם לתוספת 75% מהרווח השנתי (באחוזים) על 25% מרווח השנה הקודמת.
וכן הלאה, ובמצטבר זה סכום נכבד.
-
מ מונטיפיורי פיצל נושא זה ב