דילוג לתוכן

לא תבדקו - לא תדעו ותפסידו הרבה כסף

כלכלת המשפחה
16 5 175 5
  • לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    "מה הסיבה העיקרית שאנשים לא מקבלים את מה שמגיע להם?"
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

• לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,
    וזה גורם לביטוח לאומי להקשיח את התנאים, ובמיוחד בערים מסוימות.

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

• @קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

עוד סיבה זה הרשעות שלהם שסתם לא מאשרים למי שבאמת זכאי.

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

@צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

• @צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

@סתם-אחד
    תלוי על מי נופלים, מי נמצא בועדה.
    אני נפלתי פעמיים על האנשים הלא נכונים...
    [כמובן שהם היו האנשים הנכונים - כי כך ה' סיבב].

• @קל-זכות said:

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

זה נכון שבערים מסוימות (בעיקר באשדוד נכון להיום) יש הקשחת תנאים
    אך לא הייתי מפיל את כל האשמה על טענות מסוג זה
    מה גם שבניגוד לכל הטענות בציבור החרדי מקבלים פחות ממגזרים אחרים
    בפרוג היה לי אשכול בנושא שם התקיים דיון מעמיק בעניין
    המצב בשטח הוא כפי שאני רואה אותו שבמקרים רבים דווקא הזכאים האמיתיים לא מקבלים.
    יש לזה הרבה סיבות
    (בין היתר, אי שיתוף פעולה, חוסר אמון, התכחשות לבעיה ועוד)
    אך עדיין הסיבה המרכזית לפחות לטעמי היא חוסר מודעות

• @סתם-אחד said:

זה קשור לקמפיין של האוצר נגד ביטוח לאומי בגלל המריבות הפנימיות שלהם
    פחות שייך לנושא שלנו

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

@צמיחה said:

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי יש מאות רופאים!
    מטבע הדברים ישנם רופאים שונים מאוד אחד מהשני
    יש כאלו שהם אנשים טובים שרואים את תפקידם לסייע למי שזקוק לקצבה
    יש כאלו שם אנשים קשים שרואים בכל מי שבא לבקש קצבה גנב שבא לשדוד את הקופה הציבורית
    יש כאלו שהם סתם כך לא מחבבים חרדים
    ויש כאלו שדווקא ממש שמחים כשהם זוכים לאשר קצבה לאברך בן תורה
    יש שם רופאים מקצועיים שידועים את העבודה ויש כאלו שפחות
    יש גם רופאים הוגנים שמנסים ככל יכולתם לבצע את תפקידם נאמנה לתת למי שזקוק ולא לתת למי שלא זקוק
    ויש גם אחרים

בקיצור לדבר על ביטוח לאומי במבט אחד כאילו הכל זה איש אחד זה די רחוק מהמהציאות

• @צמיחה said:

@סתם-אחד said:

@צמיחה said:

יש לזה מספר סיבות ואף כתבתי מאמר מיוחד בנושא למה דווקא מי שזכאי באמת לא מקבל?

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

זה נכון שבערים מסוימות (בעיקר באשדוד נכון להיום) יש הקשחת תנאים
    אך לא הייתי מפיל את כל האשמה על טענות מסוג זה
    מה גם שבניגוד לכל הטענות בציבור החרדי מקבלים פחות ממגזרים אחרים
    בפרוג היה לי אשכול בנושא שם התקיים דיון מעמיק בעניין
    יש לזה הרבה סיבות
    (בין היתר, אי שיתוף פעולה, חוסר אמון, התכחשות לבעיה ועוד)
    אך עדיין הסיבה המרכזית לפחות לטעמי היא חוסר מודעות

@קל-זכות said:

אתה לא מכיר גם קומבינטורים שלא זכאים וחוגגים על הביטוח הלאומי?
    אני מכיר יותר אנשים שלא זכאים והצליחו לקמבן, לעומת אנשים שבאמת מגיע להם, ולא מכיר אנשים שזכאים ולא הצליחו בסוף לקבל.

• @צמיחה said:

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי יש מאות רופאים!
    מטבע הדברים ישנם רופאים שונים מאוד אחד מהשני
    יש כאלו שהם אנשים טובים שרואים את תפקידם לסייע למי שזקוק לקצבה
    יש כאלו שם אנשים קשים שרואים בכל מי שבא לבקש קצבה גנב שבא לשדוד את הקופה הציבורית
    יש כאלו שהם סתם כך לא מחבבים חרדים
    ויש כאלו שדווקא ממש שמחים כשהם זוכים לאשר קצבה לאברך בן תורה
    יש שם רופאים מקצועיים שידועים את העבודה ויש כאלו שפחות
    יש גם רופאים הוגנים שמנסים ככל יכולתם לבצע את תפקידם נאמנה לתת למי שזקוק ולא לתת למי שלא זקוק
    ויש גם אחרים

בקיצור לדבר על ביטוח לאומי במבט אחד כאילו הכל זה איש אחד זה די רחוק מהמהציאות

@קל-זכות
    אני שמח לשמוע שכן יש שם רופאים הוגנים.

במקרה שלי הם כתבו בדו"ח נתונים לא נכונים,
    הרופא שם בדק את הילד שלי אם הוא מבצע כל מיני פעולות, ובאמת הילד לא ביצע אותם.
    ואח"כ בדו"ח הוא כתב שהוא כן מבצע אותם.
    והיו שם 2 רופאים, פרופסור, פיזיותרפיסטית ומזכירה - לכן הרושם שקיבלתי שהם סתם רשעים.

• אני לא קיבלתי סיוע בשכר דירה
    והם ציינו בסיבה למה לא קיבלתי
    כי לא מספיק שכנעתי אותם שמגיע לי
    אפי' שמבחינת המסמכים הכל היה תקין
    ובנוסף הם עשו לי הרבה מאד בעיות על האישור כולל
    סחבו אותי על זה בערך חודש וחצי וכל פעם המציאו שטות אחרת מה חסר במסמך שהיה בו הכל, ירדו כל פעם לקטנות ורצו כל פעם שכיון שעבר זמן שאני יביא עוד תלוש משכורת של אשתי שהרי עבר חודש,
    אמנם אני לא קיבלתי כי לא מגיע לי משמים
    אבל מה שהם לא הביאו לי כי הם רשעים ושונאים חרדים
    אני את שלי עשיתי והשם כבר יעשה ועושה את שלו.

• אני לא קיבלתי סיוע בשכר דירה
    והם ציינו בסיבה למה לא קיבלתי
    כי לא מספיק שכנעתי אותם שמגיע לי
    אפי' שמבחינת המסמכים הכל היה תקין
    ובנוסף הם עשו לי הרבה מאד בעיות על האישור כולל
    סחבו אותי על זה בערך חודש וחצי וכל פעם המציאו שטות אחרת מה חסר במסמך שהיה בו הכל, ירדו כל פעם לקטנות ורצו כל פעם שכיון שעבר זמן שאני יביא עוד תלוש משכורת של אשתי שהרי עבר חודש,
    אמנם אני לא קיבלתי כי לא מגיע לי משמים
    אבל מה שהם לא הביאו לי כי הם רשעים ושונאים חרדים
    אני את שלי עשיתי והשם כבר יעשה ועושה את שלו.

@יצירתי
    מה עם פניה מסודרת למבקר המדינה?
    מנסיון, בשליחת פניה מפורטת ועניניית, כולל כל שלבי הסחבת, תחזור אליך נציגה טלפונית ותשאל עוד פרטים, וזה יטופל!!
    בהצלחה!!

• @קל-זכות said:

אתה לא מכיר גם קומבינטורים שלא זכאים וחוגגים על הביטוח הלאומי?
    אני מכיר יותר אנשים שלא זכאים והצליחו לקמבן, לעומת אנשים שבאמת מגיע להם, ולא מכיר אנשים שזכאים ולא הצליחו בסוף לקבל.

@סתם-אחד said:

ולא מכיר אנשים שזכאים ולא הצליחו בסוף לקבל.

לצערי אני מכיר אנשים רבים שזכאים באמת ולא הצליחו היום לקבל
    הנה סיפור מהיום
    התקשר אלי היום בצהריים גבאי צדקה של קהילה חשובה
    ומבקש אם אוכל לעזור ליהודי (במקרה אני מכיר את האיש ויודע שהוא זכאי, באמת) לקבל קצבה לה הוא זכאי
    זאת לאחר שאותו יהודי ניסה בעבר להגיש מספר פעמים ונדחה

סיפרתי לו שהבנים של האיש כבר פנו אלי בעבר וביקשו שננסה להוציא לו קצבה
    הם אפילו שכנעו אותו לנסות שוב ולדבר איתנו
    אבל בסופו של דבר לא הצלחנו להתקדם איתו לתהליך

ולצעיר הוא ממש לא היחיד
    אני מכיר הרבה מאוד יהודים שזכאים באמת ולא מקבלים

• @קל-זכות

והיו שם 2 רופאים, פרופסור, פיזיותרפיסטית ומזכירה - לכן הרושם שקיבלתי שהם סתם רשעים.

@צמיחה said:

@קל-זכות

לא אמרתי שכל הרופאים שם הוגנים
    זה בוודאי שלא
    אבל בהחלט יש שם גם לא מעט רופאים הוגנים שמחפשים לעזור

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    114 צפיות
    ד
    שנת 2026 מביאה איתה שינוי במדרגות מס הכנסה שישאיר ליותר אנשים יותר כסף בבנק. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת ב-30 שניות: מה השתנה? עד היום, מי שהרוויח מעל 16,150 ש"ח בחודש "קפץ" למדרגת מס גבוהה של 31%. החל מ-2026, הממשלה מרחיבה את מדרגת המס הנמוכה (20%) כך שתחול עד לשכר של 19,000 ש"ח. כמה כסף זה שווה לכם? השינוי הזה פונה בדיוק למעמד הבינוני. אם אתם מרוויחים באזור ה-19,000 ש"ח ומעלה, אתם הולכים לשלם פחות מס על חלק משמעותי מהשכר שלכם. בשורה התחתונה: מדובר בתוספת של כ-313 ש"ח נטו בכל חודש ישירות לתלוש השכר. בשנה שלמה, זה מצטבר ליותר מ-3,700 ש"ח שנשארים אצלכם במקום לעבור למדינה. למי זה רלוונטי? בעיקר לשכירים ועצמאיים שמרוויחים בין 16,000 ל-25,000 ש"ח בחודש. אם אתם בטווח הזה, צפויה לכם "העלאה" בנטו בלי שהבוס יצטרך להוציא שקל נוסף.
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    183 צפיות
    מ
    [image: 1775170697997-49165541-1d43-4312-be55-ec92a0dbb34b-image.jpeg] אחרי שסידרנו את עצמנו, הגיע הזמן לדבר על היקר מכל – הילדים. כמו כל הורה למופת גם אני רוצה שהילדים יצאו ת"ח, בעלי מידות, ו.. אם אפשר בעלי תיק השקעות שיסדר אותם לכל החיים. חנוך לנער על אס אנד פו, גם כי יזקין לא ימכור... הנה כמה תובנות מהשבוע האחרון. 1. דמי כיס חיים (בן 9) ניגש אלי אתמול וביקש 5 שקלים לקנות קלפים של רבנים. הסתכלתי עליו במבט מחנך ואמרתי: "חיים, שב. בא נעשה חשבון. 5 שקלים היום, בריבית דריבית של 8% ל- 50 שנה – זה יוצא כמעט 500 שקלים! אתה באמת רוצה לבזבז 500 שקל על תמונה של רב?!" הילד יצא מבולבל. בסוף הוא ויתר על הקלפים, והלך ללמוד משניות לעילוי נשמתם. 2. האפיקומן. בליל הסדר האחרון כשהילדים מצאו את האפיקומן, ההתרגשות הייתה בשיאה. "מה אתם רוצים?" שאלתי ברוחב לב. "אופניים!" צעק הגדול. "רחפן!" צעק הקטן. חייכתי אליהם את החיוך של וורן באפט. "ילדים חמודים, אופניים זה נכס מתכלה, ורחפן זה נכס בסיכון. השנה אבא קונה לכם משהו שלא מאבד ערך... אני קונה לכם יחידות בקרן מחקה מדד!". הייתה דממה בבית. לא ראיתי אכזבה כזו מהשבת האחרונה שגילינו שאין קידוש. ניסיתי להסביר להם שבעוד 20 שנה הם יודו לי. בינתיים הם הודו לי בזה שהם החביאו לי את האפיקומן בחזרה... 3. שיחת טלפון מהמלמד. אתמול הרב'ה של חיים התקשר. הלב שלי דפק. "מה חיים עשה?" שאלתי, "דיבר בתפילה? הרביץ?" "יותר גרוע," נאנח המלמד. "בהפסקה הוא פתח 'גמ"ח הלוואות' לחברים שרוצים ארטיק. הוא לוקח להם עמלות, ומחתים אותם על היתר עסקה. והכי גרוע? הוא התחיל למכור 'אופציות' על המקום בתור למגלשה." התמלאתי גאווה. "נו, והוא מרוויח?" שאלתי. "הוא מושעה ליומיים," ענה המלמד. "אנחנו לא בוול סטריט פה". 4. קניות בסופר. אנחנו כבר עומדים בקופה. מיכל בוכה שהיא רוצה ביצת הפתעה. אני מרים את הביצה ומסביר בקול רם (שכל התור ישמע): "את מבינה שביצה עולה 5 שקלים, והשוקולד בפנים שווה אגורה וחצי? זה יחס P/E (מחיר לרווח) לא הגיוני! זו בועה! אנחנו לא משקיעים בבועות!". מאחוריי שמעתי אישה לוחשת לבעלה: "נראה לי המסכן קרא קצת טורים שלך..." רגע ברצינות: חינוך פיננסי לילדים הוא לא רק ללמד אותם מה זה ריבית דריבית, אלא ללמד אותם גם דחיית סיפוקים. הילד שמבין היום ש-5 שקלים זה לא סתם מטבע אלא פוטנציאל לערך עתידי, הוא המבוגר שלא ייקח הלוואה לטיול או לרכב שהוא לא צריך, ובע"ה יזכה לשקט שיאפשר לו לעסוק בעבודת ה'. כמובן שאנחנו רוצים לפנק את הילדים, ואפשר (וצריך!) לקנות להם אופניים, במבה וביצי הפתעה. השמחה שלהם היא ההשקעה הכי טובה שיש. אבל המטרה בטור הזה היא להזכיר ששנייה לפני ששולפים את האשראי, יש לנו הזדמנות פדגוגית - להסביר להם שכל בחירה היום היא ויתור על משהו אחר מחר.
  • 5 הצבעות
    1 פוסטים
    222 צפיות
    lior3000L
    [image: 1769101212541-unnamed.png]
  • 9 הצבעות
    7 פוסטים
    766 צפיות
    קל זכותק
    @shimon said: @קל-זכות מצורף כאן הקובץ הנ"ל כשהטור "דוא"ל" מוגדר כאימייל, שאז בריחוף על הכתוב, מופיע האימייל בלי צורך בהעתקה https://docs.google.com/spreadsheets/d/1T7vcNirC2kHAHF1YTHWV0OlCgl7v4ufK9IS5_ze4F6A/edit?gid=1617389771#gid=1617389771 מצורף גם תמונה איך עושים את זה ואיך זה נראה [image: 1784160594125-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2.png] [image: 1784160594260-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-3.png] תודה על ההצעה, ביצעתי אותה, רק כעת אצל אלו שאין מייל מופיע שורה ריקה של שם
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    325 צפיות
    צ
    @משפחה-אחת א"א להמליץ לך, וגם אין תוכנית מומלצת. העיקרון הוא שלטווח הארוך אפשר וכדאי לקחת סיכונים, כלומר להשקיע במניות. מתוך ההנחה שגם אם יהיו ירידות, יש להם מספיק זמן להתאושש ולעלות הרבה יותר. ואילו לטווח הקצר, ממש לא כדאי לקחת סיכונים, ולכן לא כדאי להשקיע במניות. מה נקרא טווח ארוך? מקובל להגיד שבהפקדות חודשיות מ-7 שנים ומעלה זה טווח ארוך. איזה מסלולים יש שמשקיעים במניות בחסכון לכל ילד הלכה? אינפיניטי הלכה זה במדד העולמי, מיטב דש הלכה זה S&P500, מור הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [כמדומני, לא בדקתי כרגע]. הראל הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [גם זה לא בדקתי כרגע]. אבל זה רק 75% חשיפה למניות. בשונה מהחברות שמוזכרות בראש הרשימה שהם כמעט 100% חשיפה למניות. אני נשאל הרבה בנוגע לזה, והתשובות צריכות להיות מותאמות, ראשית, כמה כסף כבר נצבר, אם לא נצבר הרבה כסף, ייתכן שאפשר להשקיע במניות גם בגיל יותר בוגר. מתוך ההבנה שגם אם יהיו ירידות לא יפסידו הרבה כסף, ויהיה אפשר להסתדר, ולפחות יש סיכוי של עליות. ואולי בכלל לא תמיד כדאי למשוך את הכספים כמו שכבר כתבו כאן, ואז אין שום מניעה מלהשקיע במניות.