דילוג לתוכן

מאמר מאת הרב יעקב בצ'קובסקי (בעמח''ס 'בעצתך תנחני')

חתונות הילדים
4 4 470 1

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    56 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @משה-חיים אשמח שתשתף כאן, לא הייתי בוובינרים שלו ואני לא יודעת לצפות מה הוא יענה, אני כן מכירה פתרון שאנשים לקראת נישואי הילדים עושים (ואני לא ממליצה עליו לאף לקוח שלי!) לקחת משכנתא גדולה יותר, ולהחזיר את המשכנתא מהמשכנתא. עיסקאות כאלו חייבות להיות 100% רווחיות בשביל לא לגרום לנזק, ואני לא מכירה מישהו שמתחייב על רווח. זהט מהלך עם סיכון עצון ועלות כלכלית כבדה שהיו אצלי מתייעצים שהחזיקו בנכסים כאלו שהם בכלל לא קלטו אלו עלויות מדובר וכמה הנכס צריך להרוויח כל שנה כדי להיות משתלם.
  • 6 הצבעות
    74 פוסטים
    2k צפיות
    אבי ר.א
    @אנונימי2 said: יש מצב שהם מחכים לעשרת אלפים מצטרפים ? על פניו התוכנית כבר היתה אמורה להתחיל. @998877 said: חכה לעשרים לחודש האתר שלהם וכן מייל חודשי לחברים מתעדכן כל חודש בעשרים וכנראה שמה זה יפורסם @א.א.פ. said: אני גם פניתי אליהם בעבר [אתמול] עם שאלה זו וזה מה שענו לי [image: 1783979259800-e7708ca6-2264-4fcf-9f73-8522d0aa8829-image.jpeg]
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    182 צפיות
    צ
    @iester said: מה עושים כשמדובר בילד שני, כאשר על הראשון נפתח כבר בהראל דרך בנקל, האם לעשות פיזור השקעות במקום אחר. אפשר לפתוח באותה חברה במסלול אחר, לדוגמא אם פתחת בהראל S&P500, אתה יכול עכשיו לפתוח בהראל בעוקב מדדי מניות. או לפתוח בחברה אחרת ולבחור מסלול שיש בחברה אחרת לפי המדיניות שלה. וכפי שכתב @בן-עליה א"א להמליץ לך, אתה צריך לדעת מה אתה רוצה, ולהבין מה אתה עושה. אגב בחשבון בהראל עם כל העליה הגדולה מתחילת השנה כ9.36% תשואה, עלה לי רק ב0.83% [נכון להיום, בגלל ירידת הדולר], האם במקומות אחרים זה יותר טוב? כמובן כל חברה זה לפי המדיניות שלה, אבל מסלול עוקב מדד S&P500 די דומה בכל החברות. או להשאיר הכל בחשבון אחד, או בשני חשבונות בהראל האם יש הבדל בתשואה? [כי מסברא אין הבדל]. אין הבדל, זה ענין של מה יותר נוח לך, קופה אחת ששם כל הכסף, או לחלק את הכסף קופה לכל ילד.
  • 0 הצבעות
    64 פוסטים
    5k צפיות
    א
    @רואה-את-הנולד said: @מ.-יפה said: ובנוסף טען שהאוכלוסיה בערבים יותר מבוגרת ולכן יתכן שיש שם יותר פטירות. יש יותר סיכוי שחסר לערבים כסף והם משלימים ממקרות אחרים בשביל לא לעבור את התקרה מאשר שמישהו שם גובה סתם כסף קופת העיר מפוקחת ע"י דיינים חשובים והמנהלים שלה אנשים קדושים וצדיקים אתה לא צריך להסכים עם כל דבר שהם אומרים גנבים הם לא השאלה שלך חורגת מהגבולות נראה לי כופין על הצדקה
  • כרחם אב על הבנים

הועבר צדקה ומעשר כספים הורים מעשרות תרומה
    3
    8 הצבעות
    3 פוסטים
    248 צפיות
    צ
    בעניין להעדיף ליתן את המעשרות להורים יותר מאשר לאחרים. כבר האריך בזה בשו"ת חתם סופר חלק יורה דעה סימן רכט: נשאול נשאלתי מההוא מרבנן דדחיקא שעתא טובא לאבותיו, והמה מכובדים בני טובים ואינם יכולים להתפרנס מקופה של צדקה, והבן אין ידו משגת לתת להם כל צרכם, כי טיפולו וצרכי ביתו מרובים. מהו שיכול ליתן להם מעשרו שרגיל להפריש מממונו, מבלי תת לשום עני אחר הן קרוב הן רחוק, עד שיתפרנסו אבותיו בכבוד בריווח, ולא יכשל במה שאחז"ל כל הנותן מתנותיו לעני א' מביא רעב לעולם, כבש"ע י"ד סימן רנ"ז סעי' ט'. לע"ד לא מבעי' דאיסורא ליכא, אלא חיובא נמי איכא, ואינו רשאי לתת מעשרו לשום עני טרם שיהיה לאבותיו מסת די פרנסתם. ובסוף דבריו סיים: תבנא לדיננא דלמאי דקיי"ל דאם אין לו לבן מותר ליתן לאביו מעשרו, א"כ ממילא חייב ליתן לו כל מעשר וצדקה שיש לו, ליתן עד שיהיה לאב די מחסורו אשר יחסר לו. כאן יש את כל התשובה https://he.wikisource.org/wiki/שו"ת_חתם_סופר/יורה_דעה/סימן_רכט יש ע"ז שרשור גם בפורום לתורה https://tora-forum.co.il/threads/אסור-לתת-מעשרות-לעניים-לפני-שיש-להורים-כדי-ספוקם.4270/