דילוג לתוכן

מאמר מאת הרב יעקב בצ'קובסקי (בעמח''ס 'בעצתך תנחני')

חתונות הילדים
4 4 470 1

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    10 פוסטים
    275 צפיות
    9988779
    @י.-סנדרס 1. https://forum.benakel.org/topic/1476/מחשבון-השוואה-בין-מסלולי-השקעה-משולבי-גמ-ח-ושוק-ההון-לבין-השקעה-רגילה-בקופת-גמל-מוזמנים-לדייק/9 https://forum.benakel.org/topic/1473/מחשבון-השוואה-בין-התוכניות-השונות-של-הגמחים/19
  • 6 הצבעות
    74 פוסטים
    2k צפיות
    אבי ר.א
    @אנונימי2 said: יש מצב שהם מחכים לעשרת אלפים מצטרפים ? על פניו התוכנית כבר היתה אמורה להתחיל. @998877 said: חכה לעשרים לחודש האתר שלהם וכן מייל חודשי לחברים מתעדכן כל חודש בעשרים וכנראה שמה זה יפורסם @א.א.פ. said: אני גם פניתי אליהם בעבר [אתמול] עם שאלה זו וזה מה שענו לי [image: 1783979259800-e7708ca6-2264-4fcf-9f73-8522d0aa8829-image.jpeg]
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    182 צפיות
    צ
    @iester said: מה עושים כשמדובר בילד שני, כאשר על הראשון נפתח כבר בהראל דרך בנקל, האם לעשות פיזור השקעות במקום אחר. אפשר לפתוח באותה חברה במסלול אחר, לדוגמא אם פתחת בהראל S&P500, אתה יכול עכשיו לפתוח בהראל בעוקב מדדי מניות. או לפתוח בחברה אחרת ולבחור מסלול שיש בחברה אחרת לפי המדיניות שלה. וכפי שכתב @בן-עליה א"א להמליץ לך, אתה צריך לדעת מה אתה רוצה, ולהבין מה אתה עושה. אגב בחשבון בהראל עם כל העליה הגדולה מתחילת השנה כ9.36% תשואה, עלה לי רק ב0.83% [נכון להיום, בגלל ירידת הדולר], האם במקומות אחרים זה יותר טוב? כמובן כל חברה זה לפי המדיניות שלה, אבל מסלול עוקב מדד S&P500 די דומה בכל החברות. או להשאיר הכל בחשבון אחד, או בשני חשבונות בהראל האם יש הבדל בתשואה? [כי מסברא אין הבדל]. אין הבדל, זה ענין של מה יותר נוח לך, קופה אחת ששם כל הכסף, או לחלק את הכסף קופה לכל ילד.
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    525 צפיות
    מ
    @שמואל said: לא הייתי רוצה להיות במעמד רישום תינוק במשרד הפנים כשההורים נראים חרדים ורשום להם בת.ז. רווק/ה... (רק לחשוב על מישהו שצריך הרבה רחמי שמיים בקבלה של הילדים למוסדות [בלי גזענות] שישלח למוסד כזה צילום תעודת זהות)... עוד מעט זה יהיה הסטנדרט. יהיו רישומים שלנו
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    614 צפיות
    העץ הרענןה
    @המשקיע-הנבון said: להיכנס לשוק ההון לתקופה של פחות מחמש שנים זה חסר אחריות בתכלית. זה שכל הזמן מודדים וכולם שומעים שבשוק ההון אם אתה שם במדד אז אתה מקבל בין 8 ל10 אחוז זה בהחלט נשמע מפתה, אבל זה בנוי מחישוב של ממוצע, חלק מהשנים לדוגמא ברווח של 30 אחוז וחלק בתשואות שליליות ומזה נוצר ממוצע של 10 אחוז בערך. ואפילו 5 שנים זה מצב בסיכון משמעותי יחסית, וכסף שמיועד לדירה הוא לא נחשב כסף פנוי להשקעה. לדעתי. מה שכן חוץ מקרן כספית אתה יכול אולי אג"ח לטווח קצר שגם הוא בסיכון אבל יחסית נמוך. זה הימור עם סטטיסטיקה די טובה לטובת המשקיע, במקרה של השקעה ל5 שנים, מי שלוקח בחשבון שאם יקרה משהו לכסף בטווח הקצר הוא יוכל להמתין לטווח הארוך, אזי זה הימור, אבל עם סיכוי. אבל ודאי שלרוב המשקיעים זה לא מתאים, ודאי שלא בתחילת החיים!