דילוג לתוכן

האם יותר נכון לחלק את השקעות חצי בS&P וחצי במדד העולמי?

שוק ההון והשקעות
5 4 56 4
  • או שלטווח ארוך אין כלל סיכון בארה"ב ואין כלל עדיפות על עולמי

• בעולמי יש חצי ארה"ב
    לפי מה החלטת לתת לארה"ב 75%?

• @צד-שני said:

או שלטווח ארוך אין כלל סיכון בארה"ב ואין כלל עדיפות על עולמי

אין דבר כזה בלי סיכון כלל, אין איש שיודע מה ילד יום.

@הקול-השפוי said:

בעולמי יש חצי ארה"ב
    לפי מה החלטת לתת לארה"ב 75%?

בעולמי יש בערך בין 60% ל70% ארה"ב (תלוי איזה מדד בדיוק)

ולשאלתך: זו שאלה שנחלקו בה גדולי המומחים ואין בה הכרעה, שמעתי מהגאון ר' צבי ברוורמן שלא מומלץ להשקיע את כל הכסף רק בS&P 500.

• או שלטווח ארוך אין כלל סיכון בארה"ב ואין כלל עדיפות על עולמי

@צד-שני
    ההשקעה בS&P500 היא השקעה בחברות שנמצאות בכל העולם [לא בדקתי את כל הרשימה].
    גם אם קורה משהו לארה"ב, קוקה קולה עדיין ממשיכה לייצר קולה, והמפעלים בסין ובעוד מקומות בעולם ממשיכים לייצר מוצרים לחברות שנמצאות בסנופי.
    ההכנסות שלהם מגיעות מכל העולם.
    כך שבעצם זה סוג של מדד עולמי.
    מי שחושש יותר מלכתחילה לבחור במדד עולמי.

• @צד-שני
    גם אם קורה משהו לארה"ב, קוקה קולה עדיין ממשיכה לייצר קולה, והמפעלים בסין ובעוד מקומות בעולם ממשיכים לייצר מוצרים לחברות שנמצאות בסנופי.

@צמיחה said:

@צד-שני

זה לא רק מארה"ב? ככה תמיד שמעתי
    אשמח לשמוע כמה אחוז לא מארה"ב וכמה במדד העולמי לא מארה"ב

נושאים מוצעים

• קורס ייעוץ השקעות

שוק ההון והשקעות רשיון
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    108 צפיות
    מ
    אני לא יודע אם כאן המקום אבל אני מתעניין בקורס ייעוץ השקעות, לימודים שבסופה ניתן רישיון לייעץ לאנשים בעייני השקעות בשוק ההון איפה ניתן למצוא כאלו קורסים והאם שווה להוציא רישיון? תודה רבה
  • 7 הצבעות
    6 פוסטים
    373 צפיות
    ה
    @דוד-בן-זיקרי לא נמשיך בויכוח כי אין טעם באמת יש כמה פנים בעיני דבריו של טפורביץ מגוחכים ביחס שזה מופיע בכינוס ופודקאסט שמיועד לציבור הרחב שמן הסתם רבים ממנו לא מכירים את הנושא ולא רק שזה דעה לא כרוב הכלכלנים הצגתה גורמת בלבול ודחיפה לעשיית שטויות אז נכון שזה יותר מסוכן ממגוחך אבל עדיף להשתמש במגוחך כדי שלא יהיה מסוכן.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    795 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    933 צפיות
    abaye123A
    @טריידר כתב בBTB השקעות והלוואות חברתיות: חתול פיננסי - חוות דעת על BTB לפני שאכתוב על החויה האישית שלי, רק יש לשים לב שהנאמר שם אמור לגבי 2 המסלולים הותיקים של BTB, לפני כחודשיים הם השיקו מסלול חדש בשם neo שמציע נזילות מיידית עם ריבית שנתית 4.7% מוצמדת לפריים (אין לי מושג מה זה אומר) - אישית השקעתי במסלול הזה 1500 ש"ח למשך קצת יותר מחודש (כלום זמן אני יודע, זה היה יותר למשחק לראות איך זה עובד מאשר להרויח משהו..) ומשכתי עם רווח של 15 ש"ח נטו, והכסף היה למחרת בחשבון הבנק שלי, כך שנראה שהמסלול הזה אכן עובד לגבי המסלולים הותיקים שעליהם אמור כל ענין הנזילות ברחבי האינטרנט - אכן זה ממש ככה משכתי ב29/05 את הכסף ממסלול המאצ' שלהם, סה"כ 100 ש"ח, וזה עדיין לא הונזל, מלבד זה קצת נשגב מבינתי המתמטיקה של הנתונים הללו, כאילו למרות הכמה אג' של הרווח אני במינוס של 0.03 כנראה בגלל ההפרשות, אבל הם לכאורה צריכות להיות מהרווח בלבד, כך שלא ברור לי העניין.. [image: 1749513045216-72eb1ea5-db29-4fe1-9784-ab20947b2d10-image.png]
  • איזו דרך יותר טובה?

שוק ההון והשקעות
    19
    0 הצבעות
    19 פוסטים
    834 צפיות
    ניסן עציונינ
    @אבי-ה-נערה כתב באיזו דרך יותר טובה?: @ניסן-עציוני עמלה חודשית כללית? לא תלויה בכמות הפעילות או היקף הפעילות? יש עמלה בסיסית של 15 שקל, ברוב בתי המסחר מידי חודש בכולם תקבל הטבה של פטור מתשלום בשנתיים הראשונות, ובמידה ותבצע פעולות שיעלו לך כסף, זה יקזז את העלות של העמלה. בסוף הם צריכים להרויח גם ממשקיעים פסיביים שלא עושים פעולות בחשבון