דילוג לתוכן

עשרות אחוזים בשנה מנדל"ן

שוק ההון והשקעות
22 10 417 10
  • מפורום אחר מה שאחד כתב

יצא לי לאחרונה לסייר בכמה דירות במתחם הסופרים,
    מקום שהיה אמור להיות מתוכנן ברמה הכי גבוהה שאפשר, לאחר שלמדו מהליקויים התכנוניים בתוך בני ברק
    ופשוט כאב לי הלב,
    א. הדירות עצמם מתוכננות ברמה גרועה ביותר, עד כדי כך שיש לי השערה ששילמו לאדריכל תשלום נוסף כדי שיתכנן את זה בצורה הכי גרועה שאפשר, ואפרט, אמנם התרגלנו שכיום לא עושים הול בכניסה לבית אבל עדיין ברוב הבתים שנאי מכיר מוצאים פיתרון שלא כל אחד שפותח את הדלת יראה את כל הבית, כמו כן המטבח תקוע בתוך הסלון ממש, בלי שום הפרדה, הסוכות או שהם קטנות ידי, ואם הם גדולות אז הם בחדר שינה של ההורים, זה כנראה כדי לחסוך מהאברך המסכן לקנות מיטה מתקפלת, והארון בגדים? שיירטב מהגשם לא נורא.
    ב. איך ייתכן שב2026 לא מצמידים חניה לכל דירה, האם גם שם המדרכות אמורות להפוך לחניה ציבורית.
    ג. הבניינים צפופים מאד, אחד בתוך האף של השני.

וכאן אני שואל למה לבנות ככה לא חבל לקחת מקום כל כך נפלא ואסטרטגי ולהרוס אותו?

• כל כך הרבה שטח ואין כמעט מרחק בין הבניינים. ממש כמו בעיר העתיקה בירושלים.... אולי חשבו שהאוירה תעלה את המחיר חחח

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    9 פוסטים
    350 צפיות
    ס
    ומי שאין לו אפשרות להגדיל הכנסות? ישנם עצות שונות שיכולות להוסיף הגנות ולהפחית סיכונים ואעלה חלקם כאן וכמובן כל אחד צריך לעשות את שיקוליו ולהבין את מה שהוא עושה כי אי אפשר להוריד את הסיכון לאפס. הרעיון הוא להשתמש בכלל ה300 שציינת,אבל להוסיף הגנות. א.להחזיק כסף שיספיק לתשלומי משכנתא שנה קדימה בקרן כספית ב.לחוסכים דרך קופות גמל להשקעה או השתלמות לשקול להשתמש בהלוואות בלון כדי לפרוע את המשכנתא בשנים של ירידות או דשדוש,ולסוחרים עצמאית ,להשתמש בברוקר שנותן לך מינוף ואפשרויות הלוואה בזול כמו IB חו"ל (הישראלי יותר יקר) . ג.לחפש קרנות עם בטא גבוהה אבל גם לנסות לייצר פיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי מקסימלי למשל סקטור הביטחון ,טכנולוגיה ,פיננסים ,קרנות על סחורות.וגיאוגרפי ארה"ב ,שווקים מתעוררים ואפשר להשתמש גם בקרנות על מדדי מדינות מסויימות ,המטרה היא שביום שיצטרך למשוך כסף להחזר ההלוואה הוא יוכל למשוך מההשקעות שהרוויחו הכי הרבה מבלי לגעת באלה שנמצאות בזמני ירידה . ד. ולמתקדמים יש אפשרות לקבל הגנה נוספת על ידי השקעה באופציות קול ארוכות טווח וכמובן לגלגל אותם כשנה לפני הפקיעה ,שנותנות הגנה מסויימת במקרה של ירידות אבל כמובן צריך לשמור על המינוף הרצוי ולשמור את שאר הכסף באג"ח או בקרן כספית. כמובן שצריך יעוץ פרטני כל אחד לגופו כי יש עוד הרבה פרטים ואכמ"ל
  • קריסת חברת נדל"ן ?

שוק ההון והשקעות קריסה כלכלית
    1
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    142 צפיות
    ש
    הי שלום זה פורסם בהפרגוד מישהו יודע משהו ?[image: 1773283842510-image_48253_1.jpeg]
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    401 צפיות
    מ
    @אבי-ר. קראתי את דבריך הנחמדים. לדעתי, המעלה הגדולה מכל המעלות - זה כאשר האבא מוצא את הדרך להיטיב לעצמו ולהימנע מהתחייבות מופרזת שאין לו איך להשיג, מתוך הלחץ שבהצעות השידוכים. על כן, אם 'שטיק' כזה של קניית דירה בעסקת 15% נעשית בצורה מחושבת ומושכלת (כן - עם תשלום מלא לאיש מקצוע שידע איך לגשת לזה מכל ההיבטים!) - אני אומר שההורים שחסכו 300 אל"ש שאין להם - זו מצווה גדולה יותר מאשר אפשרות של הבת לקנות את דירת החלומות במקום החלומי עם משכנתא חלומית... (ואם מישהו מתווכח עם הנקודה הזאת - אעשה בל"נ מאמץ למחיקת התגובה שלו:))
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    189 צפיות
    טריידרט
    @משהמשה כתב באני כבר מפקיד לגמ"ח, להפסיק את ההפקדות?: האם יש מקום שמאפשר הפקדות בסכום קטן ומנהל עבור כל הלקוחות את ההשקעה כמו סוחרי נדלן למי שמחפש סיכוי מוגבר בסיכון מוגבר (מעל המוכר) - מובחרים במדד ה"נאסדאק", המדד מרכיב את 100 החברות החזקות בארה"ב, לרוב בתחום הטכנולוגיה, שם עיקר התנודיות וגם עיקר הכסף, ובכל זאת מדובר במדד מפוזר על פני כלל החברות הגדולות והבינוניות, כך שזה מאזן סיכון משמעותי, [image: 1748573874872-2ef75648-1904-45f6-bbd1-753929be06e9-image.png] [image: 1748573927886-ff2e596e-e527-4374-97ed-c50864cf0124-image.png]
  • 0 הצבעות
    103 פוסטים
    7k צפיות
    ר
    @ה.-שלמה @שמיל-שמיל אם אני ואשתי אזרחי ארה"ב, שנה קודמת לא דיווחתי כלל, כי ההכנסות היו מתחת לתקרה, בשנה הקרובה אצטרך לדווח, האם אצטרך לשלם מס על הכנסת שכיר של כ8000 ש"ח בחודש השקעה בקרנות אמריקאים [דרך מיטב] ע"ס 18 אש"ח עסק עצמאי עוסק זעיר / פטור /מורשה [עדיין לא פתחתי, אבל מתכוון לפתוח בקרוב, אשמח לדעת אם עלי לשכלל גם מס אמריקאי]. הכנסה משכירות של 5500 [גם משלם שכירות] כמו כן בפתיחת עסק יש תשלום של ביטו"ל לארה"ב? וא"כ כמה ואיך מדווחים על זה?