דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג

הפורום הכלכלי החרדי הראשון

1. דף הבית
  2. כלכלת המשפחה
  3. אולי זה בכלל גזירת שמים..??

אולי זה בכלל גזירת שמים..??

מתוזמן נעוץ נעול הועבר כלכלת המשפחה
613
2 פוסטים 2 כותבים 65 צפיות 2 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מ מנותק
    מ מנותק
    משה חיים
    כתב נערך לאחרונה על ידי

במוצ"ש ניגש אלי יהודי יקר כשהוא נסער כולו:
    תראה משה חיים; אתה מדבר כאילו הכל בידיים שלנו - לעשות שינוי, להגדיל הכנסות, לחיות עם פלוס בחשבון...
    אז אני רוצה לגלות לך משהו - יש כזה דבר שהקב"ה גוזר על בן-אדם, שכל מה שהוא יעשה זה לא יעזור כלום...
    תראה, אני עם 8 ילדים בלעה"ר, משתדל כל הזמן לעשות מה שצריך כדי להאכיל את המשפחה - אני רבה בחיידר (בע"ה משכורת גבוהה יותר בשנה הקרובה על פחות שעות עבודה..!), אשתי מקבלת כעו"ס בקליניקה הפרטית שלה... וא-י-כ-ש-ה-ו, תמיד אני נופל לאותו הבור... איזה מלחמה פתאום שמורידה שבועיים של הכנסה, איזה הוצאה פתאומית שמעמיקה שוב את המינוס ב-5000...
    אז אני חושב שזה ממש לא נכון לדבר גבוהה כאילו יש איזה נוסחה שתפתור לכולם את כל הבעיות בכלכלת הבית...'

אני זורם עם ההתקפות האלו.
    שאלתי אותו: 'תגיד לי; יש משהו שכואב לך בקטע הזה? כי עם כל מה שאני יכול לעזור לך לקבל תמונת מצב, למצוא פתרונות להגדלת הכנסה וכו' וכו' - אין מצב שאתה יוצא מאיזור הנוחות ולקח פרויקט לעבוד על זה בצורה עקבית במשך חצי שנה...'

'הדבר היחיד שאולי כואב לי' הוא אומר, 'זאת המחשבה שאולי אני עושה משהו שהוא לא בסדר... ומבחינתי, אם כל בנאדם שאני פוגש - אבל אני מדבר איתך על חבר'ה בגיל שלי, לא זו"צ עם ילד אחד ומוצץ ממותג - עובר בדיוק את אותו הסרט שאני עובר, בין אם זה לגלגל חוב של 20, 40 או 60 אלף... בקיצור, חיים את החיים, שורדים איכשהו, מכבים שריפות, מסיגים איזה כיסוי זמני וכו' וכו'...
    אז בשבילי זה אומר שמדובר בגזירת שמים, ושאני יהודי טוב.'

'מעניין מאוד' אמרתי לו, 'כי ע"פ מחקרים יש דווקא כ-30% מהציבור החרדי שחוסכים באופן קבוע, והפלוס שלהם רק הולך וגדל...'

'מה באמת? אני רוצה לפגוש איזה כמה מהם! אולי אח"כ אני בא אליך לתהליך יסודי.'

'מה קרה פתאום לגזירת שמים שהזכרת?' התפלאתי, 'פתאום כל פסק הדין של ראש השנה נהפך בגלל שפגשת איזה יהודי שמראה לך את הצבע הירוק בחשבון הבנק שלו?'

'תראה' הוא מסביר, '30% מהציבור זהו מספר לא מבוטל... אז אם כך הם פני הדברים - אני מוכן להודות שיש כאן אצלי איזה משהו בתודעה שאפשר לשנות, איזה הרגלים חדשים שאפשר לבנות אותם... וחוצמזה - לא יזיק לי באמת איזה 4000 מיותרים בחודש לקראת החתונות שמתחילות בעוד כמה שנים...'

'אז יופי!' סיכמתי (תוך כדי ששנינו כבר לא יודעים איך להסביר לאשה למה אנחנו מאחרים כל כך ל'הבדלה'), 'אתה רוצה שאני אשיג לך עשרה מספרי טלפון של אנשים בגילך שחיים בפלוס קבוע?'

'לא יודע - אל תטרח עדיין; אני לא בטוח שאני רוצה להיחשף לזה...'

אוקי, הוא יעדכן אותי אולי כשיחסמו לו את האשראי...

משה חיים מאיר
    0583282028
    proactive@moshechaim.co.il
    מפסיקים לחשוב על כסף!!

תגובה 1 תגובה אחרונה
    5
    • הקול השפויה מנותק
      הקול השפויה מנותק
      הקול השפוי
      כתב נערך לאחרונה על ידי

פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה.
      הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה.
      הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות".
      לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה.
      כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...

קונים באינטרנט? זה בשבילכם!

תגובה 1 תגובה אחרונה
      3
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.