הערה כללית בנושא תכנון השקעות
-
עלתה כאן שאלה בפורום - האם שווה למכור דירה ולקנות בטאבו משותף, עבור זכאות להיכנס להגרלות 'דירה בהנחה' בעוד מספר שנים?
אני רוצה להעלות כאן נקודה למחשבה בכל נושא ההשקעות:
מה מסתתר מאחורי השאלה של השואל הנ"ל?
במחיר למשתכן יש אפשרות לעיתים לקבל מחיר נמוך ממחיר שוק ב-500 אלף עד מיליון ש"ח. ואיך אומרים..? - נשמע לי טוב..!! אז אולי עבור הספק הזה, שווה לי להתחיל לעשות מאמצים מסוימים..?
אך כידוע, ישנם דרכים נוספים להגיע לרווחים בעתיד. אז למה לא להתעניין באפשרויות הללו?
אולי בגלל שזה מרגיש שלא נרוויח כ"כ הרבה כמו במחיר למשתכן...
אולי בגלל שזה ידרוש יותר מאמץ חודשי...?
(אולי גם המאמץ למכור ולקנות ולהיכנס להגרלות ולצפות לזכייה... ובינתיים מה לעשות עם הכסף...קרן כספית..? סטארט-אפ..? אולי זה אפי' מאמץ גדול יותר משאר האפשרויות... אבל חצי מיליון ש"ח..?! לא חבל..?)
מה שאני מציע לעשות זה כך:
בוא תערוך רשימה של ההוצאות העתידיות שלך- חתונות, בר מצוות, רכב היברידי... ותראה כמה המספרים אמורים לצאת בערך.
אח"כ תחשוב איך אתה למעשה הולך לשלם על הדברים האלו - משכנתא על הנכס שלכם? גלגול גמחי"ם? אושר בכבוד? הלוואות 'אשראי ברגע'..?
עכשיו שיש לך מול העיניים את המספר העתידי הזה, ואת המאמצים שיהיו נלווים להשגת סכומים אלו - תנסה לחשוב באיזה דרך יש לך אפשרות לעשות השתדלות נכונה כבר היום, בכדי להקטין את הסכומים הללו; בין מצד מה שהכסף שלך ילך לעבוד כבר מהיום - במקום לשלם הלוואות נושאות ריבית, ובין מבחינה התנהגותית - כידוע, מי שמגיע עם סכום כסף מראש, יודע לחשוב בצורה הגיונית יותר בכל הקשור להוצאות והתחייבויות, ולא זורק אישור לכל בקשת הוצאה...
ועכשיו שרואים את הרווח מול העיניים, בואו נחפש רעיון איך אנחנו מצליחים להכניס מאמץ נכון ומותאם אישית למשפחה שלנו - בלי לוותר על ערכים, בלי לדרוך על המשפחה, ובלי 'למכור את הנשמה' למטרה זו..!
עכשיו שבדקנו את עצמנו; מה אנחנו צריכים למתי, מה נרוויח ע"י חסכון מוקדם, ומהם היכולות שלנו - נוכל להתקדם ולחפש את הפעולה הנכונה עבורנו, מתוך תפילה לסייעתא דשמיא שיצליח דרכנו, ושלא נצטרך למתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם.
אם אתם צריכים עזרה - אני נותן שירות בתחום הזה, ואני בטוח שתוכלו למצוא עוד הרבה אנשים טובים שיכולו לסייע.
שבוע טוב - וברכה והצלחה לכולם!
משה חיים
0583282028
MOSHECHAIMMEIR@GMAIL.COM -
@משה-חיים
עצם העניין אם למכור דירה בשביל אי אילו עשיריות האחוז זכיה בדירה בהנחה,
נשמע לא כהשקעה עם סיכון מוגבר אלא יותר כהימור..
דהיינו אחרי שהיסטורית כל מי שהשקיע לאורך זמן באפיקי השקעה כמו מדדים או קרנות סל וכדו' לא רק שלא הפסיד אלא רק הרוויח,
לבוא ולומר שהמינוף של למכור דירה עבור אופציה לקנות דירה אחרת במחיר מוזל - שהאופציה תלויה לא בזמן שמתקן את עצמו, אלא פשוט במזל כיון שזה הגרלה - זה נשמע יותר כהימור מאשר השקעה,
מה גם שבין אם המטרה היא להשכיר את הדירה המוזלת ובין אם לגור בה, צריך לחשב שלפעמים (או יותר נכון על פי כמעט רוב) הזכייה היא בעיר אחרת או בפרויקט לא מתאים מבחינת מחיר, ואז צריך לעבור את הכל מההתחלה -
@משה-חיים כתב בהערה כללית בנושא תכנון השקעות:
במחיר למשתכן יש אפשרות לעיתים לקבל מחיר נמוך ממחיר שוק ב-500 אלף עד מיליון ש"ח. ואיך אומרים..? - נשמע לי טוב..!! אז אולי עבור הספק הזה, שווה לי להתחיל לעשות מאמצים מסוימים..?
אציין,
כמדומני עו"ד נתן רוזנבלט כתב שתקופה זו התסיימה, תקציב השתתפות משרד השיכון בהנחות אלו השתנה, ונדיר מאוד (עד בלתי קיים) לזכות כיום בהנחה מעל 600 אש"ח במחיר למשתכן / למטרה.(אכן פעם זה היה כדאי עד כדאי מאוד, חבר שלי זכה בתחנת שידור בי-ם במחיר של 2.8 מליון ש"ח מתחת למחיר השוק!)