דילוג לתוכן

בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!

כלכלת המשפחה
503 40 18.2k 35

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    5 פוסטים
    69 צפיות
    אבי ר.א
    @שמח-לעזור כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: אגב, יש שאלה מוסרית האם נכון להשתמש בגמ״ח בשביל לחסוך ריביות / להרוויח תשואה @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: ולגבי לקיחת הלוואה לצורך זו איני רואה שום פסול וזכורני שהרב גנוט כתב ביתד לפני תקופה שנכנס יחד עם מנהל גמ"ח כמדומני הרב ארלבוים מאלעד להגר"ח קניבסקי זצוק"ל ושאלו האם להלוות למטרת השקעה מכספי הגמ"ח והגר"ח ענה לו שעל מנהל גמ"ח לבחון אך ורק את יכולת ההחזר של הלווה ומעבר לכך אין זה בסמכותו לא ענית על השאלה. יש הבדל בין אם מנהל הגמ"ח אמור לבדוק למה הלווים לוקחים את ההלוואה, לבין אם זה מוסרי מצד הלווה.
  • 5 הצבעות
    6 פוסטים
    186 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @אב-מאושר המחיר בגדול נגזר לפי המצב שהשוק מתמחר תיקים Spoiler [ולפי המצב רוח של היועץ...] המחירים לתיקים חדשים נעים בשוק בין 7-9 א"ש ובמיחזורים פנימיים בין 2-4 א"ש מיחזור חיצוני מתומחר ע"פ רוב כתיק חדש. כמובן כל זה בלקוחות עם נתוני אשראי תקינים ללא בעיות. אם אתה מעוניין לדעת את המחירים שלנו תוכל לפנות אליי לפי הפרטים שבחתימה. בהצלחה
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    182 צפיות
    התותח זה אניה
    @י.-ויסבקר לכן ציינתי כתב במדד המחירים לצרכן- חודש יוני: חוץ ממקרים שזה ישתלם ללקוח
  • 2 הצבעות
    3 פוסטים
    128 צפיות
    ד
    @ניסן-עציוני לא חשבתי שאנשים עושים בשנים האחרונות תוכניות בבזק. יש גם שינוי בפלפונים לטובה או לרעה?
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    854 צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.