בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!
-
@מתכנן-פיננסי
האם יש לך מקור מוסמך לכל זה? -
בקשר להודעות למעלה אני מצרף פה צילום מתוך אתר בנק ישראל שמראה שהתשואה על מק"מ לשנה הוא 4.2% פחות מריבית בנק ישראל, מה שמצביע על כך שהמשקיעים צופים הורדת ריבית ומשקללים את התשואה לפי זה.

-
בקשר להודעות למעלה אני מצרף פה צילום מתוך אתר בנק ישראל שמראה שהתשואה על מק"מ לשנה הוא 4.2% פחות מריבית בנק ישראל, מה שמצביע על כך שהמשקיעים צופים הורדת ריבית ומשקללים את התשואה לפי זה.

@הגיוני @משכנתא-בקצב-שלך
הנה סוף הסיפור אצלי:

תודה רבה לכם על היעוץ ובעיקר ל @הגיוני על הצפת הנושא שוב ושוב ונתינת האומץ לעשות זאת -
לאחר התלבטות גדולה, החלטתי ללכת על פריים מינוס 0.6%, במקום ההצעה לעוגן פלוס 0.85% מרווח מהעוגן.
החישוב שלי מבוסס על כך שבעצם החילוק בין ההצעות הוא 0.05% לרעת הפריים מינוס, כי אני מניח שהעוגן וריבית בנק ישראל הם זהים בטווח הקצר.
בגלל שהשוק מתמחר בכל מקרה את כל ההפחתות ריבית. כך שיוצא שהמרווח מריבית בנק ישראל הוא 0.9%.
הרווח פה הוא מכך שאין עמלת פרעון מוקדם, ובנוסף אני מתכוון להצטרף ללאומי ולקבל את ההנחה של 0.25% בריבית הפריים.
כך שיוצא שהריבית תהיה פריים מינוס 0.85%.
אשמח לקבל הערות.
תודה רבה לכל מי שכתב פה וכך זירז אותי. -
לאחר התלבטות גדולה, החלטתי ללכת על פריים מינוס 0.6%, במקום ההצעה לעוגן פלוס 0.85% מרווח מהעוגן.
החישוב שלי מבוסס על כך שבעצם החילוק בין ההצעות הוא 0.05% לרעת הפריים מינוס, כי אני מניח שהעוגן וריבית בנק ישראל הם זהים בטווח הקצר.
בגלל שהשוק מתמחר בכל מקרה את כל ההפחתות ריבית. כך שיוצא שהמרווח מריבית בנק ישראל הוא 0.9%.
הרווח פה הוא מכך שאין עמלת פרעון מוקדם, ובנוסף אני מתכוון להצטרף ללאומי ולקבל את ההנחה של 0.25% בריבית הפריים.
כך שיוצא שהריבית תהיה פריים מינוס 0.85%.
אשמח לקבל הערות.
תודה רבה לכל מי שכתב פה וכך זירז אותי.@מתכנן-פיננסי
יפה מאוד
בהצלחה
אני אישית לכאורה כן הייתי הולך על מל"צ כל שנתיים
אבל ישנם יועצים שכן היו הולכים בדרך שלך -
@מתכנן-פיננסי
יפה מאוד
בהצלחה
אבל ישנם יועצים שכן היו הולכים בדרך שלך@משכנתא-בקצב-שלך כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
אשמח שתסביר למה?
-
@משכנתא-בקצב-שלך כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
אשמח שתסביר למה?
@מתכנן-פיננסי
פשוט מאוד תבדוק שנה אחורה ותראה שהשוק תמחר ירידות בריבית ומה קרה עם זה...
וז"א שגם אם בשוק מתומחר צפי לירידות אי"ז אומר שכך יעשה בנק ישראל.
ולכן היום שעדין לא ראינו ירידה בפריים אלא בעוגני האג"ח לא חושב שהפריים זה המומלץ.מה שכן אתה יכול לשלב את שניהם כי אולי אם תיקח פריים יכלו להוריד לך יותר במרווח של המשתנה.
@מתכנן-פיננסי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
תוכל לקחת מק"מ שזה ג"כ ללא עמלות היוון וגם במשתנה לתקופה קצרה לא אמור להיות עמלות משמעותיות.
ולגבי הפריים של לאומי אף אחד לא יודע כמה זמן זה יחזיק. -
אשמח שתסביר למה?
@מתכנן-פיננסי
אני עצמי אמנם לא חזאי ריביות, אבל אני קצת קורא את הצפי שהם חוזים.
וכמעט כולם בונים על ירידות משמעותיות בשנה שנתיים הקרובות.
לכאורה זה גם ישפיע על ריבית ב"י אבל לא באותם מספרים.
וכרגע ניתן לקבל ריבית זולה יותר משמעותי במלצי"ם.
לכן דעתי נוטה יותר למל"צ מאשר לפריים.
אבל שוב, ישנם יועצים שטוענים אחרת.
לכן מה שתעשה יהיה טוב...
בהצלחה
אגב, מסכים גם עם תגובת @אבי-ר. -
אשמח שתסביר למה?
@מתכנן-פיננסי
קח גם כתבה טרייה מביזפורטל
"המשקיעים אופטימיים מדי לגבי תוואי הריבית" -
@מתכנן-פיננסי
"המשקיעים אופטימיים מדי לגבי תוואי הריבית"@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
"המשקיעים אופטימיים מדי לגבי תוואי הריבית"אני מעדיף לסמוך על חזאי הריבית המקצועיים שמשלמים להם מיליונים רק בשביל לחזות את הריבית.
וברור לי שבדיעבד זה לא הולך , כי תמיד יש משתנים לא קבועים, והתחזית תמיד נכונה רק בהתאם לנתונים הנוכחים.
אבל ברור לי שהמשתנים יכולים לנוע לשני הכיונים , ויכול להיות שהריבית תרד יותר מהצפי.ואם בכתבות עסקינן, אז הנה סקירה של הכלכלן הראשי של מיטב אלכס זבז'ינסקי שצופה יותר הורדות ריבית ממה שהשוק מעריך.
(https://www.meitav.co.il/economic_reviews/macro_analysis_2025/lowering_interest_rates_on_the_way/) -
@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
"המשקיעים אופטימיים מדי לגבי תוואי הריבית"אני מעדיף לסמוך על חזאי הריבית המקצועיים שמשלמים להם מיליונים רק בשביל לחזות את הריבית.
וברור לי שבדיעבד זה לא הולך , כי תמיד יש משתנים לא קבועים, והתחזית תמיד נכונה רק בהתאם לנתונים הנוכחים.
אבל ברור לי שהמשתנים יכולים לנוע לשני הכיונים , ויכול להיות שהריבית תרד יותר מהצפי.ואם בכתבות עסקינן, אז הנה סקירה של הכלכלן הראשי של מיטב אלכס זבז'ינסקי שצופה יותר הורדות ריבית ממה שהשוק מעריך.
(https://www.meitav.co.il/economic_reviews/macro_analysis_2025/lowering_interest_rates_on_the_way/) -
@מתכנן-פיננסי
אז כנראה שזה מחלוקת גדולה.
וכאן תראה מה שאמר היום הנגיד בנושא.@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
@מתכנן-פיננסי
וכאן תראה מה שאמר היום הנגיד בנושא.על שיפוץ גם אפשר להוציא משכנתא?
-
@מתכנן-פיננסי
וכאן תראה מה שאמר היום הנגיד בנושא.על שיפוץ גם אפשר להוציא משכנתא?
@mwsqwbyzsry6
ברור.
אך אם אתה גבולי ביחס החזר מההכנסות
עיי"ש https://forum.benakel.org/topic/701/עדכוני-משכנתאות/3
כדאי שתזדרז לקחת את המשכנתא
בהצלחה -
@מתכנן-פיננסי
וכאן תראה מה שאמר היום הנגיד בנושא.@אבי-ר. כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
וכאן תראה מה שאמר היום הנגיד בנושא.
אני לא ראיתי שנרשמה ירידה משמעותית באג"ח ממשלתי לשנתיים לאחר ההודעה, שלו, אז כנראה שהשוק לא כ"כ התרשם מכך או שזה כבר היה משוקלל בשוק.
ואגב זה לא כ"כ משנה מה הוא אישית חושב, הוא בסופו של דבר מוגבל לחוק בנק ישראל,
והאם האינפלציה נמצאת בתחום היעד, הוא חייב להוריד ריבית כדי לשפר את הצמיחה.בכל מקרה נראה לי שמיצנו את הוויכוח בנושא הזה.
-
וכאן תראה מה שאמר היום הנגיד בנושא.
אני לא ראיתי שנרשמה ירידה משמעותית באג"ח ממשלתי לשנתיים לאחר ההודעה, שלו, אז כנראה שהשוק לא כ"כ התרשם מכך או שזה כבר היה משוקלל בשוק.
והאם האינפלציה נמצאת בתחום היעד, הוא חייב להוריד ריבית כדי לשפר את הצמיחה.בכל מקרה נראה לי שמיצנו את הוויכוח בנושא הזה.
@מתכנן-פיננסי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
א. זה היה משוקלל.
ב. אולי תגלה לי היכן אתה מתעדכן כ"כ מהר.
ג. אני כבר הייתי מצפה לעליה באג"חים כיון שהוא הדגיש שהוא יעשה את זה במתינות.@מתכנן-פיננסי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
והאם האינפלציה נמצאת בתחום היעד, הוא חייב להוריד ריבית כדי לשפר את הצמיחה.זה לא נכון דבר ראשון חוק בנק ישראל קבע יעד בין 1%-3% כך שעד שזה לא יורד מתחת לאחוז אין מי שיחייב אותו להוריד ריבית.
וחוץ מזה אף אחד לא יכול לחייב את בנק ישראל לעשות משהו, מאחר וברור שהם המקצועיים ושעיקר מגמתם זה לדאוג ליציבות המחירים במשק.@מתכנן-פיננסי כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
בכל מקרה נראה לי שמיצנו את הוויכוח בנושא הזה.
עם זה אני לא מתווכח