דילוג לתוכן

בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!

כלכלת המשפחה
503 40 18.1k 35

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    110 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    121 צפיות
    כרמיאליכ
    @משכנתא-בקצב-שלך ממש לא 10% מכל המשכנתא, למעט שכבר עשית מחזור על חלק מהמשכנתא, כך שזה נהפך למשכנתא חדשה, וזה לפעמים הפתרון, למחזר חלק מהמשכנתא ואז לפרוע 10% מהמחזור, כמובן שצריך לראות שתנאי היריבית לא נפגעים.
  • 1 הצבעות
    14 פוסטים
    203 צפיות
    כ
    @בית-שמש זה מה שחישבתי. הפער נובע רק מההבדלים בשנתיים הקרובות כולל העמלת פירעון. מה שכתבתי לפי 20 שנה היינו שכשלוקחים משכנתא ל20 שנה ואחרי שנתיים פורעים פירעון מוקדם. זה משנה לכמה שנים לקחו מראש, בשביל לחשב כמה היתרה לסילוק בעת הפירעון וכמה המדד מייקר כל חודש.
  • משכנתאות- ירידת עוגנים צפויה

כלכלת המשפחה מיחזור משכנתא
    8
    4 הצבעות
    8 פוסטים
    241 צפיות
    א
    @משכנתאות-בקצב-שלך כתב במשכנתאות- ירידת עוגנים צפויה: לגבי המל"צ באם יש תחנת שינוי של הריביות [ניתן לראות את התחנות בדו"ח יתרות] אז הריבית תרד ותתעדכן לפי העוגנים החדשים. בהנחה שהריביות אצלך גבוהות יותר, כי אם הם נמוכות עדין יכול להיות שהם יעלו.
  • 2 הצבעות
    3 פוסטים
    128 צפיות
    ד
    @ניסן-עציוני לא חשבתי שאנשים עושים בשנים האחרונות תוכניות בבזק. יש גם שינוי בפלפונים לטובה או לרעה?