דילוג לתוכן

בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!

כלכלת המשפחה
503 40 18.0k 35

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    18 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    שלום וברכה אני חיים רבינוביץ יועץ משכנתאות וחבר בהתאחדות יועצי המשכנתאות רבים מאיתנו זוכרים היטב את יום החתימה על המשכנתא, ההתרגשות מהבית החדש, העומס של המעבר, והחתימה המהירה על עשרות דפים בבנק. עבור רוב המשפחות, באותו רגע המשכנתא הופכת לדבר שבשגרה – הוראת קבע שיוצאת מהחשבון מדי חודש, וקצת מעיקה על התקציב, אבל "זה מה יש". אבל האם ידעתם שהמשכנתא היא מוצר דינמי? בדיוק כפי שאנו בודקים מדי פעם את חבילת הדקות בטלפון או את דמי הניהול בפנסיה, המשכנתא דורשת "טיפול תקופתי". השוק משתנה, הריביות נעות, והמצב המשפחתי והכלכלי שלכם מתפתח. כאן נכנס לתמונה המושג ששווה לכם הרבה מאוד כסף: מיחזור משכנתא. אני אצרף כאן שתי סיפורים מהשבועות האחרונים של לקוחות--- משפחת ג. הגיעו אליי עם משכנתא שנלקחה לפני כחמש שנים. לאחר ניתוח מעמיק של המסלולים ובניית תמהיל חדש המותאם ליכולת ההחזר הנוכחית שלהם, הצלחנו לקצר את תקופת ההלוואה בכמה שנים בודדות ולחסוך להם במצטבר כ-110,000 ש"ח. משפחת ר. עמדו בפני קושי בהחזר החודשי. במיחזור חכם לא רק שהורדנו את הנטל החודשי ב-700 ש"ח, אלא שחיסכון הריביות הכולל לאורך השנים הגיע ל-95,000 ש"ח. וישנם מקרים של משכנתאות עם ריביות יקרות יותר, בהם החיסכון חצה את רף ה-350,000 ש"ח רק על ידי ניצול נכון של שינויי השוק. כחבר בהתאחדות יועצי המשכנתאות, אני מחויב לקוד אתי מחמיר, למקצועיות ולהתעדכנות יומיומית בכל שינויי הרגולציה והריביות. כשאני ניגש לבנק, אני מגיע עם כוח של ידע, עם ניתוח שוק מדויק ועם היכולת לנהל משא ומתן קשוח עבורכם. הבנק דואג לאינטרסים שלו, התפקיד שלי הוא לדאוג אך ורק לאינטרסים שלכם. ימים אלו הם זמן מצויין למיחזורי משכנתא בעקבות ירידת העוגנים הצפויה במסלולי המשתנות, לכן מי שחושב או מתלבט אם צריך מיחזור כדאי שיבדוק כבר בימים אלו וירויח חוץ מהמיחזור עצמו גם את הירידה הנוכחית. גם אם אינכם מעוניינים לשכור את שירותיי, מומלץ מאוד לפנות בימים אלו לכל יועץ משכנתאות אחר שאתם מכירים וסומכים עליו כדי שיעשה לכם בדיקת כדאיות מיחזור. אם יש למישהו שאלות או בעיות בנושאי משכנתאות אשמח לענות כאן בפורום באשכולות הייעודיים. ואסיים במילת תודה למנהלי הפורום שעושים עבודת קודש על מנת לעזור למשפחות רבות מהציבור שלנו בהמון ידע ועזרה הדדית.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    105 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    265 צפיות
    א
    @שמיל-שמיל אני חושב שעדין ההבדל ברור.
  • משכנתאות- ירידת עוגנים צפויה

כלכלת המשפחה מיחזור משכנתא
    8
    4 הצבעות
    8 פוסטים
    235 צפיות
    א
    @משכנתאות-בקצב-שלך כתב במשכנתאות- ירידת עוגנים צפויה: לגבי המל"צ באם יש תחנת שינוי של הריביות [ניתן לראות את התחנות בדו"ח יתרות] אז הריבית תרד ותתעדכן לפי העוגנים החדשים. בהנחה שהריביות אצלך גבוהות יותר, כי אם הם נמוכות עדין יכול להיות שהם יעלו.
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    364 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!