כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?
-
@הקול-השפוי וגם 'להרואה'
א. אשתי עובדת כבר עשר שנים, אבל בהתחלה המשכורת לא היתה משהו....
ב. זה בדיוק מה שהסתפקתי האם 'הקצבה הצפויה לך בפרישה בגיל 67', הכוונה לפי הסכום שיש היום בפנסיה? או שהם מחשבים את כל ההפרשות שהיא תעשה עד גיל הפרישה?
ג. אין שני נתונים בדוח.תודה למשיבים,
צריך לזכור שיש כאן כאלו שהידע הזה הוא הפרנסה שלהם, וראויים להערכה רבה על המענה שהם נותנים כאן. -
@יהודי-גאה
בגדול הקצבת פנסיה היא לפי מקדם המרה,
כלומר הכסף שנצבר בפנסיה מחלקים אותו במספר החודשים הממוצע שהוא אמור להמשיך לחיות, וזה הסכום שיקבל למשך כל החיים.
היום זה בסביבות 180 חודשים, וזה עולה במשך הזמן, בגלל שתוחלת החיים עולה.
תחלק את הסכום שנצבר לה בינתיים בפנסיה במספר החודשים הזה, ותבדוק האם זה תואם לסכום שכתבת. -
@צמיחה
יש כמה מסלולים לפרישה או שיש מסלול אחד לכולם? -
@יהודי-גאה
כאן המקום לציין שהם מחשבים לפי ריבית של 3.86 וכולנו מקווים שהריבית תהיה הרבה יותר וכך גם הקצבה בהתאמה, אכי"ה. -
@הקול-השפוי
גם חשוב לציין שהאינפלציה שוחקת את ערך הכסף, וריבית של 3.86 היא כמעט בלי רווח.
ומכיון שעל כל מליון ש"ח שנצבר בפנסיה מקבלים קצבה חודשית של בערך 5,000 ש"ח.
אז יוצא שהמינימום של המינימום זה שיהיה לפחות 3 מליון ש"ח, כדי לקבל קצבה של 15,000 ש"ח, שבעוד כמה עשרות שנים זה סכום שאני מקווה שיהיה אפשר לגמור איתו את החודש. -
@דוד-גולדברג כתב בכמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?:
@צמיחה
יש כמה מסלולים לפרישה או שיש מסלול אחד לכולם?יש כמה, אבל זה דורש ייעוץ פנסיוני, ואני לא בקיא בזה.
רחל עומסי תענה ע"ז. -
@הקול-השפוי כתב בכמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?:
כאן המקום לציין שהם מחשבים לפי ריבית של 3.86 וכולנו מקווים שהריבית תהיה הרבה יותר וכך גם הקצבה בהתאמה, אכי"ה.
1
נראה לי יש אג"ח מדינה על שלושים אחוז
והריבית עליו יותר גדולה כך שזה קצת מוזר החישוב הזה -
@דוד-גולדברג
גם אני תמהתי בעניין, זה הבטחת תשואה על 30% מהצבירה של בערך 5%, ומכיון שזה צמוד מדד זה בערך 8% כעת.
זה היה פעם אג"ח מדינה, ובתקופה האחרונה זה עבר שינוי, וזה מושקע במוצרים שהמסלול הכי גדול של החברה משקיע. מה שגורר אחריו שוב שאלה הלכתית.
מצ"ב מה שיוסף מינצברג כתב ע"ז לאחרונה בקבוצה של ניסן עציוני.
https://drive.google.com/file/d/17egn-AYGgl_ljBtrCl7SvrWBMfyruUDJ/view?usp=drive_link
בעמוד 15.אבל כנראה שהחישוב של 3.86 הוא בגלל שעל שאר הכסף אין הבטחת תשואה.