דילוג לתוכן

דיונים על מאמר - "דאגת מחר"

הועבר השתדלות
22 12 1.2k 2
  • חדש !

מיזם ארגון "לפנסיותם" !

הארגון תומך באברכים מבוגרים בקצבה חודשית בסך 3000 ש"ח עבור דיור הלבשה ומזון,

(הוקם מתוך התקלות עסקני הציבור במצוקה הנוראית של אברכים מבוגרים שמעולם לא הפרישו כספים לפנסיה עקב היותם שרויים באהלה של תורה, ובעידוד רבני הקהילות המכירים במצוקה מקרוב)

מפקידים מדי חודש 500 ש"ח לארגון, מכובן ניתן לתרום מכספי מעשר,

מצטרפים עד גיל 30, ובהגעה לגיל 56 התורם זכאי לקצבה חודשית בסך 3000 ש"ל לחודש,

(מאחר ומדובר בקצבה חודשית ולא בהלוואה אין חשש ריבית, ומאחר ואין התחייבות גמורה מצד הארגון להבטיח לכל תורם קצבה חודשית ניתן לתרום מכספי מעשר, בפרט שכרגע הכסף הולך ישירות לאברכים מבוגרים עניים)

בעידוד ובהסכמת כל גדולי הדור זצ"ל ושליט"א.

עדיין בשלבי תכנון - מיזם "לפרנסתם" - המבין יבין.

עכשיו ברצינות -

למה כשמדובר בארגון או גמ"ח וכדומה הכל סבבה הכל מותר הכל חובת האדם למשפחתו,

ולאידך כמשמדובר בכלכלה נבונה של האיש הפרטי עבור העתיד הטבעי הנראה לעין הכל חוסר בטחון ויציאה מהלימוד והתחכמות על ה'...

אולי כדאי שארגון 'בנקל' יפתח אפשרות של פתיחת תיק גמ"ח אישי (שיהיה מנוהל ע"י רו"ח העמותה ובפיקוח רבני הארגון),

בו כל אחד יכול להפקיד עבור עתיד הכלכלי שלו, בלי צורך להסתיר זאת מחברי הכולל, ואדרבה אף לקבל עידוד מכל רבני וגדולי הדור שליט"א...

• @אבישי-ויינגולד
    השתתפתי בוועדים של הרב קסלר ואפשר לומר שהוא חולק בתוקף על התוכן שכתבתם, ואתמצת את דבריו במילים פשוטות, הקב"ה שהוא שותף מלא בילדים האלו הוא ידאג לחתונתם והראש צריך להשאר רק לצמיחה בלימוד והשאר יבוא מאליו.
    אין בקטנותי להכריע אך אשמח להרחבה בנושא שלא ראיתי שגדולי ישראל כתבו כדבריכם וראיתי רק את הרב קסלר שהרחיב נגד.

@צופה-ומביט כתב בדיונים על מאמר - "דאגת מחר":

השתתפתי בוועדים של הרב קסלר ואפשר לומר שהוא חולק בתוקף על התוכן שכתבתם, ואתמצת את דבריו במילים פשוטות, הקב"ה שהוא שותף מלא בילדים האלו הוא ידאג לחתונתם והראש צריך להשאר רק לצמיחה בלימוד והשאר יבוא מאליו.

מצו"ב קובץ הוועדים של הרב קסלר שליט"א בענין השתדלות לחתן ילדים

לחתן בבטחון.pdf

• טריידרט טריידר התייחס לנושא זה ב
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-הרב אבישי וינגולד ב-

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    2 פוסטים
    309 צפיות
    הקול השפויה
    המשך: "ר' דוב טען כמה וכמה פעמים שבדבר זה אין הוראה כללית ובעצם כל אחד צריך להתייעץ עם הרב שמכיר אותו אישית שידע לברר את הפרטים דלקמן: א. כמה כסף יש לו עכשיו וכמה זה ישגע אותו עכשיו להשיג כסף ב. כמה בנים ובנות יש לו ג. האיך ישאר יותר שקוע בלימוד אם ע"י השקעה בנדל"ן או במניות (דהיינו האם כל מאמר ביתד נאמן שמניה פלונית נפלנ יקפיץ אותו) ד. האם הינו אדם שחובות של 3 מליון ש"ח יכולים לגרום לו לעשות דברים שהם לא גלאט (שאז הוא צריך יותר להתאמץ וכו') מקווה שהובנו דבריו כראוי"
  • 9 הצבעות
    4 פוסטים
    646 צפיות
    ד
    @שמואל כתב ברבנו הגדול הגרמ"ה שליט"א בענין ההשתדלות הראויה לחתונות הילדים: @מונטיפיורי רק לציין, אין שום התייחסות לנושא של מעשרות. הוא ראש ישיבה הוא לא פוסק והשואל גם לא שאל על המעשרות
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    359 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!
  • 3 הצבעות
    2 פוסטים
    265 צפיות
    ע
    @ארגון-בנקל ישר כוח! כתוב מסודר וברור. נעזרתי במאמר, העברתי את החשבונות של ילדיי לאינפינטי. תודה רבה!
  • 8 הצבעות
    12 פוסטים
    924 צפיות
    איציק התותחא
    @shimon כתב בדיונים על מאמר - "גמחי"ם או שוק ההון?": יש אברכים שטוענים שהטענה "שממילא יצטרכו לשלם את הסכום הזה לפרעון ההלוואה ולכן שיתחילו לשלם את זה בלידת הילד" לא כ"כ נכונה בהשקפה רוחנית שהקב"ה זן ומפרנס לכ"א כפי צורכו בזמן הנצרך א. יש עניין מאוד גדול לא להגיע לידי מתנת בשר ודם, בימנו שחתונה עולה הרבה כסף זה לא סוד, ובכדי לחתן בכבוד צריך להתכונן לזה כשהילד נולד, ולא להגיע לשלב של החתונה "בהפתעה גמורה" ולשבור את הראש מהיכן להביא כסף ב. הזמן הכי טוב להתחיל להניח כסף בצד זה בגיל צעיר, ולא אחרי שיש משפחה עם ילדים שאז מאוד קשה להתרגל להניח כסף בצד