דילוג לתוכן

להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות
14 3 270 2
  • @טריידר כתב בלהשקיע או לא?:

השומר על ערך הכסף

השקעה נכונה לא רק שומרת על מה שיש לך, אלא גם מאפשרת לך למצוא הזדמנויות ולהתאים את עצמך למצב כדי להרוויח יותר. זה לא רק על שמירה, אלא גם על צמיחה.

@פלוס כתב בלהשקיע או לא?:

@טריידר כתב בלהשקיע או לא?:

השומר על ערך הכסף

השקעה נכונה לא רק שומרת על מה שיש לך, אלא גם מאפשרת לך למצוא הזדמנויות ולהתאים את עצמך למצב כדי להרוויח יותר. זה לא רק על שמירה, אלא גם על צמיחה.

נכון מאוד,

אני התייחסתי לצורך להשקיע עקב האינפלציה הקבועה שהוזכרה,

מה שמחייב גם את החוסר יוזמה והאברך שכולו כולל לחשב צעדיו...

• @פלוס כתב בלהשקיע או לא?:

השומר על ערך הכסף

נכון מאוד,

אני התייחסתי לצורך להשקיע עקב האינפלציה הקבועה שהוזכרה,

מה שמחייב גם את החוסר יוזמה והאברך שכולו כולל לחשב צעדיו...

אני התייחסתי לצורך להשקיע עקב האינפלציה הקבועה שהוזכרה

אכן אכן!
    יש המון אנשים, במיוחד אברכים או כאלה שמפחדים להיכנס לעולם ההשקעות, שנרתעים בגלל הפחד לעשות טעויות. אבל חשוב להבין שלא לעשות כלום זה גם סוג של סיכון. הכסף יאבד מהערך שלו בגלל האינפלציה אם לא נעשה איתו משהו. ברור שצריך לחשוב פעמיים, לבדוק ולהתייעץ עם מי שמבין, אבל אם לא פועלים בכלל – גם זה לא פתרון!!

• @טריידר כתב בלהשקיע או לא?:

אני התייחסתי לצורך להשקיע עקב האינפלציה הקבועה שהוזכרה

אכן אכן!
    יש המון אנשים, במיוחד אברכים או כאלה שמפחדים להיכנס לעולם ההשקעות, שנרתעים בגלל הפחד לעשות טעויות. אבל חשוב להבין שלא לעשות כלום זה גם סוג של סיכון. הכסף יאבד מהערך שלו בגלל האינפלציה אם לא נעשה איתו משהו. ברור שצריך לחשוב פעמיים, לבדוק ולהתייעץ עם מי שמבין, אבל אם לא פועלים בכלל – גם זה לא פתרון!!

@פלוס
    על פי רוב מפחדים כי לא חושבים שכולנו משקיעים,
    כשמבינים שכולנו נמצאים בשוק ההון גם אם אנחנו לא רוצים - מתחילים לחשוב אחרת.
    באחת ההרצאות שלי דיברתי רק על הנושא הזה, איך שמשפחה ממוצעת בציבור החרדי משקיעה כל חודש 3,000 ש"ח בשוק ההון מבלי לדעת ומבלי להרגיש את זה, גם כשראש המשפחה יושב ספון באהלה של תורה, ואפילו תינוק משקיע כל חודש כסף בשוק ההון. אנשים יצאו מופתעים לגמרי.

• @פלוס
    באחת ההרצאות שלי דיברתי רק על הנושא הזה, איך שמשפחה ממוצעת בציבור החרדי משקיעה כל חודש 3,000 ש"ח בשוק ההון מבלי לדעת ומבלי להרגיש את זה, גם כשראש המשפחה יושב ספון באהלה של תורה, ואפילו תינוק משקיע כל חודש כסף בשוק ההון. אנשים יצאו מופתעים לגמרי.

@צמיחה כתב בלהשקיע או לא?:

שמשפחה ממוצעת בציבור החרדי משקיעה כל חודש 3,000 ש"ח בשוק ההון מבלי לדעת ומבלי להרגיש את זה,

נשמח לשמוע פירוט החשיפה !

• @פלוס

ממש כך, מפליא לראות כל פעם מחדש את התגובות של האנשים, בטח יש לך מה לספר בנושא...

אפילו תינוק משקיע כל חודש כסף בשוק ההון.

אהבתי...

• @צמיחה כתב בלהשקיע או לא?:

שמשפחה ממוצעת בציבור החרדי משקיעה כל חודש 3,000 ש"ח בשוק ההון מבלי לדעת ומבלי להרגיש את זה,

נשמח לשמוע פירוט החשיפה !

• @צמיחה
    למה שלא תעלה את כל המצגת לתועלת הכלל?

פשוט לא להאמין כמה אנשי מקצוע יש לנו כבר בפורום!

• @צמיחה

פוסט זה נמחק!
  • @צמיחה

@פלוס
    אני לא מצליח להעלות את הקובץ, זה כותב לי שגיאה.

• @פלוס
    אני לא מצליח להעלות את הקובץ, זה כותב לי שגיאה.

@צמיחה
    יש לך את זה בדרייב?
    תעלה קישור.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    21 פוסטים
    238 צפיות
    ש
    @אפ_על_פי_כן כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: @שמש-מרפא כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: אני משתמש ב-USFR. אפשר גם לקנות CD, אבל זה פחות נזיל. מנסה להבין, מה ההגיון לגדר את הכסף המזומן שלי מפני שחיקה ואינפלציה, ברכישת אג"ח של מדינה שאיני מתגורר בה, ושריבית ה- FED שלה והאינפלציה במטבע שלה (דולר) לא קשורה לריבית במדינה שלי ולמטבע של החיים שלי (שקל) ? והריבית שה- ETF הזו עשתה גם לא מלהיבה מדי, לא ברור אם מכסה אפילו את עלות ההמרה משקל לדולר... אני רואה שאתה יודע על מה אתה מדבר, ובטח פעלת מתוך שיקול דעת, לכן אני מנסה להבין את הסיבה. נכון להיום זה ריבית של 4.1% לשנה, שזה יפה בשביל כמעט 0 סיכון. יש גם FLOT שמגיע עם סיכון מסויים אבל תשואה טובה יותר (4.8%). אם יש לך עלויות המרות גבוהות מדי אז זה אכן לא שווה (אם כי תוכל פשוט להזרים לשם את ההכנסות הדולריות). אצלי אישית רוב ההכנסות בדולרים. אני מעדיף לא להשתמש בהם אלא לחסוך כמה שיותר כי הדולר נמוך בהרבה מהממוצע הרב שנתי. במקרה הזה הגידור פחות קשור לאינפלציה ישירות, אבל זה עדיף ממצב שהכסף נשחק בוודאות.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    107 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יום-הדין עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך. מה זה אומר זה לא אומר הרבה, אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם. (אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות) ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו' או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.
  • יש סיבה ומסובב

כלכלת המשפחה השגחה השקעה מחיר למשתכן
    2
    15 הצבעות
    2 פוסטים
    114 צפיות
    חופש כלכליח
    מיוחד מאוד!!! @ניסן-עציוני כתב ביש סיבה ומסובב: בעיקר כי אני לא איש מקצוע זה הדבר היחיד שלא הסכמתי עליו.
  • 2 הצבעות
    11 פוסטים
    336 צפיות
    Y
    רק מקווה שהמעסיק שלי לא יפסיק להפקיד לי בגלל החוק
  • 13 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    מצרף כאן קטע שקיבלתי היום מיועץ השקעות: שבוע שעבר, חול המועד. חוף בית ינאי. אשתי ואני, חמישה ילדים, חברים, משפחה – אווירה של חג. ופתאום – שני כרישים שוחים במים. קרוב. קרוב מדי. הנה תמונה שצילמתי מהחוף. החוף נעצר, כולם מתכנסים, מצלמים. אני לא מרשה לאף ילד להיכנס למים. ואז, כמובן – כמה צעירים גאונים קופצים פנימה. מנסים לגעת בכרישים. המציל צורח, מאיים בקנס, רק אז הם יוצאים. והם? מקללים. תפסתי אחד מהם ואמרתי לו בפשטות: "יש סיכונים שפשוט לא שווה לקחת." .... והנה, רק אתמול – שחיין נכנס לחוף בחדרה… וכריש טרף אותו למוות. מצמרר. ..... להבדיל אלף אלפי הבדלות. גם בהשקעות. מבחוץ, הכל נראה נוצץ: פרויקטים נוצצים, הטבות מגניבות, מניות שעולות בלי סוף, קרקעות שעוד רגע גורמות לך להתעשר, אבל הסיכונים לא תמיד מובנים וברורים. מי שלא יודע לקרוא את הקרקע, מי שלא יודע לזהות את הסיכונים ופועל בהתאם, פשוט נמצא בסכנה ברורה ומיידית. בטח ובטח בשוק של היום.