דילוג לתוכן

מתי שיוך כסף לחשבון נכנס לתוקף?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 5 197 5
  • יש לי קופת גמל להשקעה במסלול אס אנד פי 500, והרבה פעמים בגלל שלא כתבתי מספר ת.ז וכדומה או סתם כך ללא סיבה רק לאחר חודש זה מופיע באתר ומשויך על שמי, האם בכל החודש הזה אני מקבל רווח כאילו הכסף היה במסלול אס אנד פי 500, או שעד שהם לא שייכו את הכסף על שמי הרווחים הם לפי הקופה הכללית של החברת ביטוח.

• יש לי קופת גמל להשקעה במסלול אס אנד פי 500, והרבה פעמים בגלל שלא כתבתי מספר ת.ז וכדומה או סתם כך ללא סיבה רק לאחר חודש זה מופיע באתר ומשויך על שמי, האם בכל החודש הזה אני מקבל רווח כאילו הכסף היה במסלול אס אנד פי 500, או שעד שהם לא שייכו את הכסף על שמי הרווחים הם לפי הקופה הכללית של החברת ביטוח.

@הרואה
    או אפי' יותר פשוט,
    גם מי שמילא פרטים - לוקח כמה ימים עד שהוא רואה את הכסף ב'אזור האישי' האם יחשבו לו את זה ממתי שנתן את ההוראה לבנק או רק ממועד השיוך לחשבון.

@הרואה
    @שמואל
    תמיד לוקח כמה ימים עד שהכספים משוייכים לחשבון האישי,
    וכשזה משוייך זה מחושב למפרע מאותו יום שבוצעה העברה.

יש חברות שהם מעדכנים ב-20 לחודש מה היה המצב בחשבון ב-30 לחודש הקודם,
    אבל זה נפק"מ רק מתי רואים את ההפקדות באיזור האישי, אבל עדיין זה מחושב מאותו יום שביצעו את העברה.

• @הרואה
    @שמואל
    תמיד לוקח כמה ימים עד שהכספים משוייכים לחשבון האישי,
    וכשזה משוייך זה מחושב למפרע מאותו יום שבוצעה העברה.

יש חברות שהם מעדכנים ב-20 לחודש מה היה המצב בחשבון ב-30 לחודש הקודם,
    אבל זה נפק"מ רק מתי רואים את ההפקדות באיזור האישי, אבל עדיין זה מחושב מאותו יום שביצעו את העברה.

@צמיחה
    בדרך כלל כתוב באזור האישי לאיזה תאריך מעודכן הסכום
    בהראל זה שלושה ימים

• התשובה המדויקת היא שהשיוך הוא לפי התאריך שהחברה קיבלה את הכסף.
    זאת אומרת רק יום עסקים אחד אחרי שבוצעה העברה וכמו כל העברה רגילה בבנק.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    18 פוסטים
    227 צפיות
    צ
    @שמיל-שמיל אני לא יכול להכפיש חברה, אבל יכול לציין שאשתי עבדה כמנהלת תיקי לקוחות ועיקר הבעיות מדיווחים כוזבים ועוד היה איתם. ברמה שכמעט פנו בתלונה למשרד האוצר. חשוב לציין שיש טעויות בכל מקום, ולכן חובה לעקוב אחרי ההפקדות.
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    107 צפיות
    רחל עומסיר
    לא פעם אנחנו מאמצים הרגל- ושוכחים לבדוק אם הוא עדיין מתאים לנו. נופש שנתי עם כל המשפחה, מתנה קבועה לילדים ולנכדים, סכום שמוקדש לימי הולדת ואירועים- כל אלה יכולים להיות יפים ומשמעותיים... עד שהם הופכים ל"חובה" שלא מתאימה למצב, מכמה סיבות: לפעמים התקציב כבר לא מה שהיה. לפעמים העומס גדול, וזה פשוט לא מתאים עכשיו. לפעמים - כשהנתינה הופכת לאוטומטית, גם הצד שמקבל מתרגל. זה כבר לא מרגיש כמו מחווה מרגשת, אלא כמו משהו צפוי וחובה. בתהליך הייעוץ שאני מלווה בו, אנחנו עוצרים - ובודקים : מה מתאים לך עכשיו? לא מה שהיה נכון לפני 10 שנים, לא מה ש"התרגלתי" לעשות, אלא מה שמתאים לי - עכשיו, כאן, עם המציאות הכלכלית שלי. דוגמא ללקוחה יקרה שהגיעה אליי לאחרונה לקבל ייעוץ לצורך השקעה, היא שיתפה אותי שבכל שנה היא נוהגת לתת מתנה אחידה וקבועה לכל הילדים, נופשים משמעותיים בקיץ ועוד... במהלך השיחה כשהבחינה שאין לה אפשרות להפריש לחיסכון, היא שאלה את עצמה: האם הנופשים והמתנות באמת מתוך בחירה והבינה שאפשר לשנות. אפשר להעניק בדרכים חדשות המתאימות למצב וללב. מתנות, נופשים וכל מה שביניהם - זה חשוב, מרגש ומשמח. אבל גם את הדברים הטובים כדאי להתאים ליכולת הכלכלית שלנו. כל החלטה כלכלית קטנה היא עוד צעד לביטחון כלכלי גדול. בתהליך הייעוץ איתי, נעשה בדיוק את זה: ננצל הזדמנויות לחיסכון, נבנה הבנה כלכלית מותאמת אישית, ונחליף הרגלים בהחלטות נכונות יותר- בתקציב, בשקט הנפשי ובעתיד הכלכלי שלכם. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1753089842544-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]
  • 3 הצבעות
    43 פוסטים
    625 צפיות
    צ
    @אבי-ר. צודק, מדדים זה סיכון גבוה בהגדרה. אבל בפועל בחיסכון לכל ילד זה מחולק בשמות הללו, מסלול בסיכון מוגבר, מסלול בסיכון בינוני, מסלול בסיכון מועט, מסלול הלכה. ואילו בשאר המוצרים הפנסיוניים יש הרבה מסלולים והרבה שמות, ולא משתמשים בשמות של המסלולים בחל"י. והמסלולים שנקראים מסלול בסיכון מוגבר בחיסכון לכל ילד הניבו תשואה גבוהה, יותר משאר המסלולים של מניות במוצרים הפנסיוניים. [לא בדקתי כרגע, זה מתוך הזיכרון].
  • 3 הצבעות
    14 פוסטים
    507 צפיות
    מ
    מצרף קובץ מיחוד שכתבתי בנושא מונגש וקליל לקריאה. 3c4819d0-f060-4c42-b236-d313d2d63f52-המדריך לבחירת קופה ומסלול והגדלת החיסכון לכל ילד חדש לאחר תיקונים.pdf
  • מתי לא כדאי להתמקח?

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות דמי ניהול
    13
    5 הצבעות
    13 פוסטים
    508 צפיות
    צ
    מה זה נקרא רופאים המקובלים על ביטו"ל? מי והיכן הם?