דילוג לתוכן

לא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים"

כלכלת המשפחה
7 4 316 3
  • לא ברור איך זה לא קרה עד היום:
    מלחמה נגד החרדים? רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים"
    רשות המסים פשטה על תחנות ההסעות הפיראטיות הידועות כ"דרייברים", שפועלות בערים החרדיות. הממצאים: מנגנון משומן, אפליקציה ייעודית, ומיליונים שלא דווחו. רשות המסים צפויה לצאת בקרוב למבצעים נוספים למיגור תופעת הדרייברים

אגף החקירות והמודיעין ברשות המסים פתח השבוע במבצע ארצי רחב היקף נגד תופעת ה"דרייברים" – כינוי לרשת הסעות פיראטיות הפועלת בעיקר בציבור החרדי. המבצע כלל פשיטות על תחנות רבות ברחבי הארץ, בהובלת כלל משרדי החקירות של מס הכנסה. אמש הפכה החקירה לגלויה, עם מעצרים, חיפושים וזימונים לחקירה במספר מוקדים.

מהממצאים הראשונים עולה כי מדובר במנגנון היררכי מתוחכם: בראש כל תחנה עומד מנהל תחנה, תחתיו סדרנים, ולבסוף נהגים – המספקים שירותי הסעות, שליחויות ואף הובלות – ללא כל רישוי, פיקוח או דיווח לרשויות המס. לדברי החוקרים, "הדרייברים" הפכו עם השנים לתעשייה ענקית של כסף שחור, שגלגלה סכומים אדירים מחוץ לעין הרגולטורית.

מערכת ההפעלה כוללת מספרי טלפון ייעודיים (מספרי כוכבית), אליהם מתקשרים הלקוחות. מאחורי הקלעים, מתנהלת הפעילות בקבוצות וואטסאפ פנימיות, בהן חברים הסדרנים והנהגים. חלק מהתחנות אף מפעילות מערכת ממוחשבת בשם "דרייבוט" – תוכנה לניהול הזמנות ומעקב אחר קריאות.

"הדרייברים החרדים"

התופעה נולדה בשכונות החרדיות כפתרון תחבורתי זמין, גמיש וזול – אך עם הזמן התרחבה והפכה לאמצעי מרכזי להסעה בתוך הקהילה. השירות לרוב ניתן ברכבים פרטיים, ללא רישיון עסקי, ביטוח ייעודי או מיסוי תקני – מה שהופך אותו לפיראטי מובהק.

בשל הפופולריות וההיקפים האדירים, הדרייברים הפכו עם השנים לחלק בלתי נפרד מהחיים העירוניים – אך גם למוקד עניין של הרשויות. ברשות המסים מבטיחים להמשיך לחקור, לעצור את התופעה – ולמצות את הדין עם הגורמים המעורבים.

מאז אתמול הובאו שני חשודים לדיון בבית משפט, לצורך שחררו בתנאים מגבילים. אחד החשודים, יוסף אילני, נחקר על ידי פקיד שומה חקירות תל-אביב וחשוד כי ניהל תחנה והעסיק תחתיו סדרנים ונהגים רבים, תוך שהוא גורף לכיסו עשרות אלפי שקלים בכל חודש, ומאות אלפי שקלים בשנה, אשר לא מדווחים לרשויות המס. על פי החשד, הוא הסתיר את פעילותו באמצעות איש קש אשר פתח חברה בשמו בתמורה לשכר חודשי. החשוד שוחרר בתנאים מגבילים על ידי בית משפט השלום בתל-אביב יפו.

חשוד נוסף, יהונתן שושני, נחקר על ידי יחידת יהלום וחשוד כי עבד בתור סדרן ומנהל של קבוצות דרייברים. מבדיקת חשבונות בנק שבבעלותו נתגלו פערים המעידים לכאורה על הכנסות לא מדווחות שנאמדות במאות אלפי ₪. החשוד שוחרר בתנאים מגבילים על ידי בית משפט השלום בראשון לציון.

רשות המסים צפויה לצאת בקרוב למבצעים נוספים למיגור תופעת הדרייברים.
    JDN

• המשמעות עבור הצרכן החרדי = עליית מחירים (מחיר מונית או מחיר דרייבר פלוס ביטוח מע"מ ומס הכנסה)

גם מחיר התחבורה ציבורית עלה (8 ש"ל לנסיעה בודדת גובל בהפקעת שערים)

גם המחירים של סיטיקר עלו בעשרות אחוזים לפני כחודשיים

גם מחירי טיסות מאז הקורונה עלו דרסטית ונשארו גבוהים מאוד

חייבים דחוף לבטל את הסטיגמה החרדי על רכיבת אופניים (ואופונוע?) !

• המשמעות עבור הצרכן החרדי = עליית מחירים (מחיר מונית או מחיר דרייבר פלוס ביטוח מע"מ ומס הכנסה)

גם מחיר התחבורה ציבורית עלה (8 ש"ל לנסיעה בודדת גובל בהפקעת שערים)

גם המחירים של סיטיקר עלו בעשרות אחוזים לפני כחודשיים

גם מחירי טיסות מאז הקורונה עלו דרסטית ונשארו גבוהים מאוד

חייבים דחוף לבטל את הסטיגמה החרדי על רכיבת אופניים (ואופונוע?) !

@טריידר
    במאמר המוסגר כי זה לא קשור לאשכול:
    כמו הרבה מדי סטיגמות אחרות....

• לא אהבתי את הכותרת- "מלחמה נגד החרדים?"
    מדובר בשוק המגלגל מאות מיליונים בשנה וכולו בשחור,
    נראה לי מה שחריג זה ההתעלמות שהיתה עד היום, לא האכיפה.

• לא אהבתי את הכותרת- "מלחמה נגד החרדים?"

@הקול-השפוי כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים":

גם אם יש דברים לא טובים באנ"ש,
    לא צריך 'למרקר' את החרדים.

• @הקול-השפוי כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים":

@שבתי-בבית-ה כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים":

@הקול-השפוי כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים":

לא דנתי אם טוב או לא טוב,
    אני חושב שאין מה לבוא בטענות על רשות המיסים על האכיפה הזאת.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    10 פוסטים
    140 צפיות
    מ
    מה התועלת כלל? כל מה שיש לי הם יודעים
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    111 צפיות
    ל
    מהנסיון בשטח, בביטוח לאומי על פי רוב כל עוד שלא תוגש בקשה להחזר ביטוח לאומי לא יקרה שום דבר. אין באמור לעיל המלצה לדווח משהו שאינו נכון וכאן המקום להזהיר את כל מי שרוצה להגיש בקשה להחזר ביטוח לאומי רטרואקטיבי, שיבדוק היטב האם מגיע לו החזר או לא. מכיוון וההגשה הינה פשוטה וקלה ללא מסמכים וכו', רבים מגישים על 7 שנים רטרואקטיבי בלי לבדוק האם אכן הם שילמו דמי ביטוח ביתר. הכרתי מישהו שהגיש החזר עברו 280 ₪ שגבו לו, וקיבל חיוב של 35,000 ₪. אחת הסיבות היא שבביטוח לאומי (בשונה ממס הכנסה) בודקים פר חודש ולא בממוצע שנתי, ואין אפשרות לקבל החזר על תרומות, נקודות זיכוי, מגורים בפריפריה וכד' להלן שיעורי דמי הביטוח של השנים האחרונות 2022 | נמוך עד 6,331 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% 2023 | נמוך עד 7,122 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% (סיבת הקפיצה - הקפאת המדד עקב הקורונה) 2024 + 2025 | נמוך עד 7,522 ₪ | שיעור דמי הביטוח השתנו | נמוך 4.27% | גבוה 12.17% 2026 | נמוך עד 7,703 ₪ | שיעור דמי הביטוח ללא שינוי
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    124 צפיות
    ה
    שלום לחברי הפורום הנפלא! אני מנסה כבר הרבה זמן לקבל פיצוי "מבצע עם כלביא" לעסק ללא הצלחה הבעיה היא במעבר מסלול מהוצאות מזכות לפיצוי קבוע אם מישהו נתקל בזה ויודע פתרון אשמח מאוד אם יאיר את עיני תודה נ.ב. מי שלא מבין את הבעיה כנראה לא יוכל לעזור בזה ולכן לא ראיתי צורך לפרט יותר מזה
  • מאמר נפלא ואקטואלי שפורסם ב"דרשו"

כלכלת המשפחה
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    143 צפיות
    נ.ר.א.נ
    תובנות מהחיים // יוחנן וסרמן אחד האנשים הכי אומללים על פני היקום, הוא אדם מאוד מפורסם, המתגורר בדירת פאר, מוקף באנשים שמשרתים אותו, ומחזיק בסכומי כסף שיספיקו לו ולנכדיו לחיות בטוב ובנעימים עוד שנים רבות. האיש הזה, לא מסוגל להעלות חיוך על שפתיו. רוב שעות היממה הוא ישן, מתוך דיכאון כבד, וכשהוא כן ער, הוא יושב באפס מעש, מסתכל מהחלון או סתם בוהה בחלל. לאיש הזה קוראים בשאר אל אסד, מי שעד לא מכבר היה נשיא סוריה. במשך קרוב לחצי יובל שנים הוא היה שליט מדינה, מעין מלך אשר על פיו יישק דבר. הרבה מאוד אנשים שילמו בחייהם משום שהעזו להמרות את פיו, מיליוני בני אדם עבדו אצלו וטרחו יומם ולילה כדי שרצונו יתמלא ושהחלטותיו יתקיימו. הוא גדל עם כפית של זהב בפה, ובמשך למעלה מיובל שנים התגורר בארמון פאר. שום דבר לא חסר לו וגם היום הוא מתגורר בדירה מפוארת ומאובזרת היטב. אז למה הוא כל כך עצוב? כי הוא איבד את השלטון… הוא הורגל להיות מלך, וחשב להוריד את המלוכה לבנו אחריו בבוא העת, ובמקום זאת הוא הודח בבושת פנים, ונשלח לבלות את שארית ימיו על אדמת ניכר. ** עכשיו ננסה לדמיין לנו אדם אחר, פקיד פשוט בחברה המייצרת כרטיסי זיכרון למצלמות. הוא קם בבוקר, אוכל משהו והולך לעבודה כדי לענות לטלפון, לסגור הזמנות, לרכז עסקאות, ולהרוויח משכורת סבירה של כמה אלפי דולרים בחודש. פתאום, בלי הודעה מוקדמת, שולפים אותו מהעבודה האפרורית והמשעממת, ומעבירים אותו לדירת פאר, בדיוק כמו זאת שבה מתגורר נשיא סוריה המודח, בשאר אל אסד. אותם נתונים, אותם תנאים, יש לו משרתים שעושים את רצונו, בית רחב ידיים, חצר עם בריכה פרטית, פירות, ירקות חטיפים ופיצוחים, כל חפצו וכל מאווייו, ועוד כסף לבזבוזים וטיולים. כיצד ייראה אותו אדם? סביר להניח שהוא יהיה מאושר מאוד, שש ושמח על המתנה הנפלאה שקיבל. אז למה בשאר אל אסד עצוב ומדוכא מתנאי המחייה שלו, כשכל אחד אחר ישמח לקבל את מה שיש לו??? התשובה נעוצה כמובן בהרגלים ושאיפות. מי שהתרגל להיות שליט כמעט כל יכול, לחיות בארמונות פאר ולהחזיק בצי של רכבי יוקרה במרתף ביתו. מי שהתרגל שעל פיו ישק דבר, ובכל מקום שהוא עובד אנשים נעמדים דום מפניו ביראת כבוד. מי שהתרגל שכל מילה שלו מצוטטת בכלי התקשורת, וכל החלטה שלו משפיעה על חייהם של מיליוני בני אדם – יתקשה להסתפק בדירת פאר עם תנאי מחייה מפנקים. הוא רגיל להרבה הרבה יותר מזה. לעומתו, מי שחי בתנאים פשוטים יחסית, ובבת אחת עבר לחיות בדירת פאר עם תנאים טובים פי כמה וכמה, ירגיש מאושר. כלומר, הנוחות וההישגים שאנחנו משיגים בחיים, הם עניין יחסי. חשוב שנזכור את זה כשאנחנו מתלוננים שחם, או קר, או כשיוקר המחייה מאלץ אותנו לוותר על חלק מהתנאים אליהם הורגלנו במשך שנים. כדאי שנזכור שכל אחד ואחד מאתנו היום, ואפילו האנשים העניים ביותר, חי בתנאים הרבה יותר טובים ומפנקים מתנאי המחייה של העשיר הגדול ביותר בוורשה לפני 200 שנה. ולכן, במקום להתעצב ולהתבכיין על מה שאין – כדאי שנתרגל לשמוח ולהודות על מה שיש… דרשו
  • חסכון הכנסות לא צפויות ומענק עבודה.

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    169 צפיות
    נ.ר.א.נ
    התעוררתי לכתוב את הדברים אגב סכום של מענק עבודה שנכנס לי בשבוע שעבר, חלקינו רגילים בקושי לסגור את החודש, ומי מדבר בכלל על חסכונות... המעניין הוא שדוקא בזמנים שנכנסים לנו סכומים מיוחדים שאינם חלק מההכנסות הקבועות שלנו ואינם מחושבים בתקציב כגון מענק עבודה וכדו', יש לנו הוצאות מיוחדות... או שסתם מתחשק לנו קצת להתפנק, גם זה מותר : ) , בדר"כ אני שואל אנשים מה הם עשו עם הסכום הלא מבוטל של המענק עבודה שנכנס להם בשנים האחרונות וגם הם אינם זוכרים "ב"ה שהיה על מה להוציא". במחשבה שניה אפשר להבין שזה "בדיוק" ההזדמנות שלנו לחסוך עבור העתיד, זה חסכון של סכום משמעותי, שמצד אחד לא יפגע בתקציב החודשי של הבית, ומאידך אם נעבירו לחסכון, הוא ימשיך לצמוח ולהצמיח (באפקט ריבית דריבית), המנוסים אומרים שלאחר שזה עבר לחיסכון הם לא הרגישו בחסרון הכסף. כמובן שמהלך כזה צריך להעשות בשיקול הדעת ובשמחה, הדרך לכך היא "הפיכת הכאב לעונג", כלומר נכון שבזבוז הכסף כעת יגרום לי עונג, וחסכונו יגרום לי סוג של כאב, אבל במחשבה קדימה על חתונות הילדים ועל כך שרצוני לבוא מוכן עם חסכון בצד, החסכון כעת הוא זה שיגרום לי לעונג ובזבוז הכסף דוקא יוכל לגרום לכאב, כולנו לא אוהבים להחמיץ הזדמנויות ובודאי לא הזדמנויות כאלו... בהצלחה.