דילוג לתוכן

השלכות העלאת גיל הפרישה על פנסיה צוברת

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
6 4 185 4
  • אני מעוניין להבין מה המשמעות של גיל הפרישה, במיוחד כשאני נמצא במצב של פנסיה צוברת. כיצד השינוי הזה ישפיע על תכנון הפנסיה שלי והאם יש לכך השפעה על הזכויות שלי בעתיד?

• אני מעוניין להבין מה המשמעות של גיל הפרישה, במיוחד כשאני נמצא במצב של פנסיה צוברת. כיצד השינוי הזה ישפיע על תכנון הפנסיה שלי והאם יש לכך השפעה על הזכויות שלי בעתיד?

@דוד-גולדברג יש דיבורים קונקרטיים על העלאת גיל הפרישה?

• @דוד-גולדברג יש דיבורים קונקרטיים על העלאת גיל הפרישה?

@הקול-השפוי
    היה מדינה אחת שהעלו ל70
    והיה הרבה שיח על זה שעכשיו הרבה יעלו גם

• נחדד את השאלה
    האם לאדם פרטי שצובר בפנסיה צוברת
    משנה לו מה גיל הפרישה החוקי
    או שהוא פורש מתי שבא לו ומקבל לפי כמה שהוא צבר

• נחדד את השאלה
    האם לאדם פרטי שצובר בפנסיה צוברת
    משנה לו מה גיל הפרישה החוקי
    או שהוא פורש מתי שבא לו ומקבל לפי כמה שהוא צבר

@דוד-גולדברג
    מתוך כל זכות:
    פנסיה צוברת היא פנסיה המשולמת בעקבות צבירה של כסף על ידי החוסך בקרן פנסיה, בבביטוח מנהלים או בקופת גמל.

גובה קצבת הפנסיה החודשית שמשולמת לחוסך בעת פרישתו מעבודה, מתבססת ומחושבת על פי הסכומים שצבר בקרן הפנסיה, כולל הרווחים שהסכומים הניבו, וכן על סמך מקדם המרה וחישובים אקטוארים נוספים. (בניגוד לפנסיה התקציבית, שבה צברו העמיתים שני אחוזי זכות לפנסיה בכל שנת עבודה, וקצבת הפנסיה חושבה על בסיס משכורת העמית בסמוך לפרישה או על בסיס המשכורת במשך תקופת הצבירה, ושולמה מתוך תקציב המעסיק).

• @דוד-גולדברג
    מתוך כל זכות:
    פנסיה צוברת היא פנסיה המשולמת בעקבות צבירה של כסף על ידי החוסך בקרן פנסיה, בבביטוח מנהלים או בקופת גמל.

גובה קצבת הפנסיה החודשית שמשולמת לחוסך בעת פרישתו מעבודה, מתבססת ומחושבת על פי הסכומים שצבר בקרן הפנסיה, כולל הרווחים שהסכומים הניבו, וכן על סמך מקדם המרה וחישובים אקטוארים נוספים. (בניגוד לפנסיה התקציבית, שבה צברו העמיתים שני אחוזי זכות לפנסיה בכל שנת עבודה, וקצבת הפנסיה חושבה על בסיס משכורת העמית בסמוך לפרישה או על בסיס המשכורת במשך תקופת הצבירה, ושולמה מתוך תקציב המעסיק).

עובדים המבוטחים בביטוח פנסיוני יכולים לפרוש לגמלאות מגיל 60 ולקבל קצבת פנסיה חודשית, למרות שגיל פרישה מעבודה הוא מאוחר יותר.

פרישה בגיל 60 עשויה להקטין את גובה הפנסיה בהשוואה למי שיפרוש בגיל מאוחר יותר.

יחד עם זאת, ניתן לקבוע בהסכם בין העובד למעסיק כי גיל הפרישה המוקדמת יהיה נמוך מגיל 60. במקרה זה המעסיק חייב לשלם לעובד תשלום פנסיה חודשי, בהתאם לסכום שנקבע בהסכם העבודה או בהסכם הקיבוצי החל על העובד, עד למועד בו העובד יהיה זכאי לפנסיה מקרן הפנסיה.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    96 צפיות
    רחל עומסיר
    ודאי - מקיפה! בפרישה אחוז הבטחת תשואה גבוה יותר וזה חשוב ואין אפשרות כבר להעביר. גם כיום זה חשוב בנוסף לא לוותר על כיסוי ביטוחי לצערי אני מכירה כמה שממש חיים מקצבאות נכות מהקרן וכן כאלה שקצבאות שאירים מפרנסות אותם
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    77 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    155 צפיות
    צ
    @חמד-בחורים כבר עניתי, אם אתה רוצה הרחבה תתקשר אלי
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    207 צפיות
    fishelF
    @חופש-כלכלי כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: @fishel כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: ביטוח דירה מחריג מלחמה וטרור ואין פיצוי אחר? לא...
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    537 צפיות
    ג
    @בעז-ה כתב בהסבר על נתונים בקופת גמל: תודה לכל העונים https://forum.benakel.org/user/גמל-און אשמח להסבר על מסחר עצמאי, בפרט לאדם כמוני שלא מבין בזה כלום, ורק התייעצתי עם מקצועי בלבד בפרוג ועשיתי כדבריה, כרגע יש לי באיזור ה150 אלף מושקעים... ושוב תודה רבה מסחר עצמאי זה פשוט יותר ממה שזה נראה. פותחים חשבון באחת החברות כמו אקסלנס, מבצעים העברה מחשבון הבנק, וכשהכסף מופיע בחשבון ההשקעות – אפשר לרכוש ניירות ערך או קרנות. השאלה היא האם כדאי למכור את הכספים שהפקדת בקופת גמל להשקעה או לקחת הלוואה מהקופה ולהעביר למסחר עצמאי. אם תרצה עזרה באופן פרטני וללא תשלום, אתה מוזמן להשאיר לי פרטים באתר שלי.