דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ

הפורום הכלכלי החרדי

1. דף הבית
  2. שוק ההון והשקעות
  3. האם אני המשקיע הנכון

האם אני המשקיע הנכון

מתוזמן נעוץ נעול הועבר שוק ההון והשקעות
25 פוסטים 11 כותבים 313 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ניסן עציונינ מנותק
    ניסן עציונינ מנותק
    ניסן עציוני
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי ניסן עציוני

בהמשך לפוסט הקודם שכתבתי, https://forum.benakel.org/topic/57/מבוא-למשקיע-המתחיל-חסר-כל-ידע-בסיסי אכתוב כאן בעזרת השם, סדרת מאמרים בדרך לפתיחה עצמאית של חשבון מסחר בשוק ההון, בלי עזרים של קופות גמל, השתלמות או שאר האפשרויות שהשוק מציע, פשוט לסחור עצמאית.

את דרכי כמשקיע, התחלתי ללא קורס מקדים, ללא הבנה יתר על המידה, קראתי ספר אחד בנושא 'השקעות לעצלנים' שגם לא מפרט יתר על המידה על איך עושים את זה, ובעיקר בעזרת ידיד שכבר משקיע תקופה, עכשיו אני הידיד שמלווה אתכם בדרך להשקעה.

צורת ההשקעה שלי, בדומה לצורות המוצעות על ידי בנקל, או קופות הגמל, ההשתלמות, ושאר הפלטפורמות, היא פסיבית, משמע, מניחים את הכסף, ושוכחים ממנו, גם בעליות וגם בירידות, יש לי חברים רבים שסוחרים בצורה אקטיבית, כלומר רוכשים ומוכרים מניות לפני הענין, אני אישית נמנע מזה לחלוטין, למעשה עד היום מעולם לא מכרתי מניה שרכשתי.

למה אני לא מוכר וקונה? קודם כל אין לי זמן לזה, אני נכנסתי לשוק ההון בשביל להרויח לא בשביל להתעסק, שנית, יש בעולם אנליסטים בסדר גודל בינלאומי, אני מאמין שהכח שלהם לזהות עליות וירידות עצום ממני, אם היה אפשרות לתזמן ולשער מתי השוק עתיד לפרוח הרי שהם כבר היו אמורים להיות עשירים בינלאומיים.

בנוסף מחקרים מראים כי ככל ותשמור על שלשת הכללים שציין ידידי ורעי הרב @ביזנייעס במאמר המעולה שלו, השקעה לטווח הארוך, לכמה שיותר שנים, (מי שמעונין להפקיד למספר שנים בודדות שימצא אפיק אחר להשקיע בו), פיזור במדדים, ולא להוציא בשעות משבר, מי שיש לו לב חלש, זה לא מתאים לו, וכבר שמעתי מאדם חכם, כשיש מבצע אני ממהר למלאות את העגלה ולרכוש עוד, לא עסוק בלמכור את המוצרים שהצטברו אצלי.

מה היתרון בלסחור עצמאית? המחיר זול בהרבה, העמלות נמוכות משמעותית משאר צורות המסחר, בחשבון של ריבית דריבית זה יכול להיות גם פער של מאות אלפים.

מה החסרונות? ובכן הם רבים, אבל חשוב לשים לב שפערי העמלות שווים כנראה את המאמץ.

הזמינות היא סכנה גדולה למעבר למסחר אקטיבי ופעיל, בכל רגע תוכלו למכור ולקנות, בשונה משאר אפיקי ההשקעה.

משבר בשעת נפילות, אתם חשופים לעליות וירידות, ורואים בכל רגע נתון אם התיק שלכם קורס או עולה, מה שמגביר את החשש שתברחו בשעת נפילה ותפסידו הרבה מאד כסף.

מינמום לפתיחת תיק מסחר, ממוצע ההשקעה המינמלית בין בתי המסחר השונים נע בין עשר לעשרים אלף שקל, בשונה משאר אפיקי ההשקעה שם אין מינמום לפתיחה.

עלויות מס בעת פדיית התיק, שיעלו לכם 25 אחוז מהרווח, בשונה מקרן השתלמות או מקופת גמל בגיל הפנסיה, שם יש פטור ממס.

ולסיום, בתיק עצמאי, תצטרכו להכנס ולרכוש בכל פעם שתפקידו כסף, את המניות או הקרנות סל בעצמכם, בשונה מאפיקי ההשקעה האחרים, שם החברה מבצעת זאת עבורכם.

כמה שזה נשמע מעצבן, זה לא ממש, ענין פרוצדורלי פשוט, שאחרי שבחרם במה להשקיע לא יקח יותר מ2 דקות.

להזכירכם, אני לא יועץ, ואין לי רשיון יעוץ, כל מה שאני כותב הוא בגדר שיחת חברים בעלמא, ואין לקחתו למעשה.

אם תרצו להתייעץ בכל נושא תוכלו לפנות אלי למייל שבחתימה

להורדת 'המדריך המעשי למשקיע הפאסיבי המתחיל' שכתבתי במיוחד כדי לקחת אתכם יד ביד בתהליך ההצטרפות לשוק ההון ולפשט את ההליך לחצו https://drive.google.com/file/d/1tWxPFAr69jn47w5KAFZoSe1qAGqkMfcb/view?usp=drive_link

ש טריידרט 2 תגובות תגובה אחרונה
    7
    • צופה ומביטצ מנותק
      צופה ומביטצ מנותק
      צופה ומביט
      כתב ב נערך לאחרונה על ידי

תודה על הבסיס הראוי לתחום שאני לא מכיר.
      אשמח להבין אם לאדם אמציונלי זה כלי שאתה קורא לו להתרחק ממנו או יש דרך לייצר מגבלות שימנעו תגובות פזיזות?

ניסן עציונינ תגובה 1 תגובה אחרונה
      2
      • ניסן עציונינ מנותק
        ניסן עציונינ מנותק
        ניסן עציוני
        השיב לצופה ומביט ב נערך לאחרונה על ידי

@צופה-ומביט כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':

תודה על הבסיס הראוי לתחום שאני לא מכיר.
        אשמח להבין אם לאדם אמציונלי זה כלי שאתה קורא לו להתרחק ממנו או יש דרך לייצר מגבלות שימנעו תגובות פזיזות?

קודם כל אשמח לפידבק ממכם כמה אני ברור, לעיתים מי ששוחה בבריכה יתקשה להבין מה האלו שבחוץ לא מבינים.

אני אדם אמוציונלי מאד, ולדעתי אין לזה קשר, פשוט קבעתי לעצמי כלל, שלחשבון שלי אני נכנס רק כשאני מפקיד כסף, למעשה כרגע אין לי מושג מה מצב החשבון שלי וזה לא מענין אותי, עוד כמה עשרות שנים אבדוק.

אם אתה יודע לשלוט על עצמך לבחור להכנס בהחלטה ברורה שגם אם תגלה שתיק שלך הפסיד 30% מהשווי שלו, אתה לא בורח, גם אם הגיעה הקורונה וכולם בטוחים שהעולם נגמר בין כה.

חשוב לזכור שהכלל הזה, תקף לכל השקעה גם בקופת גמל או בקרן השתלמות, רק שכאן זה נגיש מול העינים.

להורדת 'המדריך המעשי למשקיע הפאסיבי המתחיל' שכתבתי במיוחד כדי לקחת אתכם יד ביד בתהליך ההצטרפות לשוק ההון ולפשט את ההליך לחצו https://drive.google.com/file/d/1tWxPFAr69jn47w5KAFZoSe1qAGqkMfcb/view?usp=drive_link

תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • צופה ומביטצ מנותק
          צופה ומביטצ מנותק
          צופה ומביט
          כתב ב נערך לאחרונה על ידי

אממ...
          לי היה מובן לחלוטין, אבל עדיין קשה לי איך יוצרים מעצורים לא להתקרב לתיק כשלא צריך, הנגישות אליו והשליטה שלי בו (בשונה מקופות גמל וכו') היא מהותית לביצוע טעויות אימפולסיביות.

0
          • ניסן עציונינ מנותק
            ניסן עציונינ מנותק
            ניסן עציוני
            השיב לצופה ומביט ב נערך לאחרונה על ידי

@צופה-ומביט כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':

אממ...
            לי היה מובן לחלוטין, אבל עדיין קשה לי איך יוצרים מעצורים לא להתקרב לתיק כשלא צריך, הנגישות אליו והשליטה שלי בו (בשונה מקופות גמל וכו') היא מהותית לביצוע טעויות אימפולסיביות.

אתה צודק וזה הסיבה שהדגשתי את החסרון הזה.

בעיקרון אם אתה מקבל החלטה שהמטרה שלך בכניסה לשוק ההון היא נטו פסיבית ולא מענין אותך מה קורה בתיק שלך, אתה פשוט לא מכיר מספר קרן שונה מזו שאתה רוכש מידי שבוע, או חודש, ואין לך ענין בנעשה בתיק, פעולה פרוצדרלית נטו ומתקדמים, זה עבודה אבל בהחלט ניתן לעשות אותה.

רואה את הנולדר 2 תגובות תגובה אחרונה
            0
            • רואה את הנולדר מנותק
              רואה את הנולדר מנותק
              רואה את הנולד
              השיב לניסן עציוני ב נערך לאחרונה על ידי

@ניסן-עציוני אתה מכיר הרבה אנשים שמנהלים לעצמם תיק השקעות ולא בודקים מה קורה אתו ועושים פעולות פזיזות?

לְבַד֙ רְאֵה־זֶ֣ה מָצָ֔אתִי אֲשֶׁ֨ר עָשָׂ֧ה הָאֱלֹהִ֛ים אֶת־הָאָדָ֖ם יָשָׁ֑ר וְהֵ֥מָּה בִקְשׁ֖וּ חִשְּׁבֹנ֥וֹת רַבִּֽים׃

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • רואה את הנולדר מנותק
                רואה את הנולדר מנותק
                רואה את הנולד
                השיב לניסן עציוני ב נערך לאחרונה על ידי

@ניסן-עציוני יכול להיות שבשנתיים האחרונות לא היה הזדמנות טובה לפעולות פזיזות כי לא היה משבר אז אין איך למדוד את זה
                אבל מרגיש לי שזה מאוד קשה לא לנסות הרפתקאות ולהגיד רק אלף שקל על ממונף בחסר וכדומה

לְבַד֙ רְאֵה־זֶ֣ה מָצָ֔אתִי אֲשֶׁ֨ר עָשָׂ֧ה הָאֱלֹהִ֛ים אֶת־הָאָדָ֖ם יָשָׁ֑ר וְהֵ֥מָּה בִקְשׁ֖וּ חִשְּׁבֹנ֥וֹת רַבִּֽים׃

ניסן עציונינ 2 תגובות תגובה אחרונה
                0
                • ניסן עציונינ מנותק
                  ניסן עציונינ מנותק
                  ניסן עציוני
                  השיב לרואה את הנולד ב נערך לאחרונה על ידי ניסן עציוני

@רואה-את-הנולד כתב בדיון על המאמר 'האם אני המשקיע הנכון':

@ניסן-עציוני יכול להיות שבשנתיים האחרונות לא היה הזדמנות טובה לפעולות פזיזות כי לא היה משבר אז אין איך למדוד את זה
                  אבל מרגיש לי שזה מאוד קשה לא לנסות הרפתקאות ולהגיד רק אלף שקל על ממונף בחסר וכדומה

@ניסן-עציוני אתה מכיר הרבה אנשים שמנהלים לעצמם תיק השקעות ולא בודקים מה קורה אתו ועושים פעולות פזיזות?

מכיר בהחלט

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • ניסן עציונינ מנותק
                    ניסן עציונינ מנותק
                    ניסן עציוני
                    השיב לרואה את הנולד ב נערך לאחרונה על ידי

תלוי כמובן כמה ההרפתקאה תהיה קשה.
                    אבל זה נקודת מבחן, והיא חשובה, כשלעצמי ברור לי שלא אצא גם בירידות דרמטיות, אבל מי שחושב שלא יעמוד בזה, עדיף שישלם דמי ניהול גבוהים יותר בקרנות פחות נגישות.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מאמרים
                    • ניסן עציונינ ניסן עציוני התייחס לנושא זה
                    • פשוט יהודיפ מנותק
                      פשוט יהודיפ מנותק
                      פשוט יהודי
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@ניסן-עציוני מי שלא מיצה את האפשרות של קרן השתלמות שיעשה את זה קודם, נכון?

ח ניסן עציונינ 2 תגובות תגובה אחרונה
                      0
                      • ח מנותק
                        ח מנותק
                        חופש כלכלי
                        השיב לפשוט יהודי נערך לאחרונה על ידי

@פשוט-יהודי כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

ברור מדובר על מעבר

פשוט יהודיפ תגובה 1 תגובה אחרונה
                        1
                        • פשוט יהודיפ מנותק
                          פשוט יהודיפ מנותק
                          פשוט יהודי
                          השיב לחופש כלכלי נערך לאחרונה על ידי

@חופש-כלכלי כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

@פשוט-יהודי כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

ברור מדובר על מעבר

לא לכולם זה ברור
                          מי שלא עובר את תקרת ההפקדה של עד 20,520 ש"ח בשנה לא מיצה את אפשרות קרן ההשתלמות, מדובר על יותר מ1500 ש"ח לחודש, כמה כאן כבר עושים את זה לפני שמתחילים לדבר גבוהה גבוהה על מסחר עצמאי?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • ש מנותק
                            ש מנותק
                            שמואל
                            השיב לניסן עציוני נערך לאחרונה על ידי

@ניסן-עציוני כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

כמה שזה נשמע מעצבן, זה לא ממש, ענין פרוצדורלי פשוט, שאחרי שבחרם במה להשקיע לא יקח יותר מ2 דקות.

והנה השאלה הבנאלית:
                            אם אני הולך על מדד מסוים (נקרא לו 'סנופי'...) האם בכל פעם אני צריך לקנות מניות או שברי מניות לפי הערך שלהם במדד, או שבלחיצה על כפתור בסגנון 'הופס וגמרנו' אתה משקיע חודשית במדד,
                            והאם אפשר לעשות לזה הוראת קבע שתחסוך אפי' את זה.
                            עוד שאלה: (נפק"מ הלכתית) האם בצורת מסחר כזו מחזיקים ממש במניות וכתוצאה מכך בחלק מהחברות הכלולות בו, או שזה כמו שאר החברות שאין לך אחיזה ממשית במדד ובחברות.

צ תגובה 1 תגובה אחרונה
                            1
                            • צ מנותק
                              צ מנותק
                              צמיחה
                              השיב לשמואל נערך לאחרונה על ידי

@שמואל כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

והנה השאלה הבנאלית:
                              אם אני הולך על מדד מסוים (נקרא לו 'סנופי'...) האם בכל פעם אני צריך לקנות מניות או שברי מניות לפי הערך שלהם במדד, או שבלחיצה על כפתור בסגנון 'הופס וגמרנו' אתה משקיע חודשית במדד,

אתה מחליט על סכום, הופס וגמרנו.

והאם אפשר לעשות לזה הוראת קבע שתחסוך אפי' את זה.

בחלק מבתי ההשקעות יש אפשרות להו"ק.

עוד שאלה: (נפק"מ הלכתית) האם בצורת מסחר כזו מחזיקים ממש במניות וכתוצאה מכך בחלק מהחברות הכלולות בו, או שזה כמו שאר החברות שאין לך אחיזה ממשית במדד ובחברות.

תלוי,
                              יש קרנות אקטיביות שקונות את המניות עצמם של החברות שנמצאות במדד,
                              ויש קרנות סינטטיות, וכאלו הם רוב הקרנות המחקות / עוקבות.

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • ש מנותק
                                ש מנותק
                                שואף ליותר
                                השיב לצמיחה נערך לאחרונה על ידי

@ניסן-עציוני
                                האם ממליץ להשקיע במדד אחד וזהו, או לשלב כמה מדדים, וא"כ איזה?

0
                                • ניסן עציונינ מנותק
                                  ניסן עציונינ מנותק
                                  ניסן עציוני
                                  השיב לפשוט יהודי נערך לאחרונה על ידי

@פשוט-יהודי כמו שכתבו פה, ברור לפחות בעיני שקרן ההשתלמות היא אפשרות מועדפת, אבל יש אנשים רבים שאין להם אפשרות להפקיד בקרן כזו, או בגלל שאין להם עוסק, או שהם שכירים ללא הפקדה של המעסיק, במקרים כאלו מדובר על חשבון מסחר, אלא אם כן הם מעונינים בפרוצדורה (בעיני היא נכונה) לא לכולם יש כח לזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0
                                  • ניסן עציונינ מנותק
                                    ניסן עציונינ מנותק
                                    ניסן עציוני
                                    השיב לשואף ליותר נערך לאחרונה על ידי

@שואף-ליותר זה שאלה נהדרת, נהוג בדרך כלל לפזר בכמה מדדים מצומצמים ולא להניח הכל על סקטור אחד.

אני באופן אישי מפזר על 3 מדדים שונים, פלוס נגיעה מאד קטנה לאפיק נוסף.

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • ש מנותק
                                      ש מנותק
                                      שואף ליותר
                                      השיב לניסן עציוני נערך לאחרונה על ידי

@ניסן-עציוני
                                      0d262438-f548-4301-9136-09f42f36b5a6-image.png
                                      זה שלי
                                      מה אתה אומר על זה?

0
                                      • ניסן עציונינ מנותק
                                        ניסן עציונינ מנותק
                                        ניסן עציוני
                                        השיב לשואף ליותר נערך לאחרונה על ידי

@שואף-ליותר כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

@ניסן-עציוני
                                        0d262438-f548-4301-9136-09f42f36b5a6-image.png
                                        זה שלי
                                        מה אתה אומר על זה?

הפיזור יפה, האחוזים אולי לחלק יראו מעניין

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • טריידרט מנותק
                                          טריידרט מנותק
                                          טריידר
                                          השיב לניסן עציוני נערך לאחרונה על ידי טריידר

@ניסן-עציוני כתב בהאם אני המשקיע הנכון:

הזמינות היא סכנה גדולה למעבר למסחר אקטיבי ופעיל, בכל רגע תוכלו למכור ולקנות, בשונה משאר אפיקי ההשקעה.

הפתרון >>
                                          לפתוח חשבון מסחר עצמאי בבית השקעות,
                                          התומך בהו"ק בנקאית ופקודת רכישה חודשית,
                                          (כמו אינטראקטיב ארה"ב ואקסלנס)
                                          ולמסור את הסיסמה של החשבון לאשה/אמא/דוד/חבר...
                                          (ליתר ביטחון, להסתיר מהם לאיזה אתר/חשבון הסיסמה משמשת)

ניסן עציונינ ש רואה את הנולדר 3 תגובות תגובה אחרונה
                                          🤣
                                          0

• 1
                                          • 2
                                          • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון
                                          0
                                          • דף הבית
                                          • קטגוריות