נדל"ן בפריפריות בשעת מלחמה
-
נראה לי שעכשיו יש סיבה לגור דווקא בפיריפריה כמו שראינו רוב הטילים מכוונים לעבר ריכוזי אוכלוסיה
-
אציג את הנושא מהצד השני- צד המוכרים.
בשונה מהזוגות הצעירים שמחפשים לקנות דירה, שאצלם עיקר הענין הוא הרצון לבעלות על נכס או הקושי בהתמודדות עם שכירות גבוהה או עצם המגורים הארעיים בשכירות.
המוכרים הם בעלי נכס שמסיבה כלשהי מחליטים לממש \ להחליף השקעה או לשפר דיור ובמקרים חריגים לוותר על דירה בבעלותם בלית ברירה.
בתחום הזה ישנה האטה מטורפת - ברצון למכור.
מי שלא חייב לא משנה מיקום או השקעה בזמנים כאלו, ואין שום משמעות אם חוסר היציבות או חוסר הודאות נוגע ישירות אליהם.
רוח היזמות והיוזמה מושתקת, עסקאות מכירה נעשות רק 'בלית ברירה'
זה יכול להיות משקיעים שמרגישים שההשקעה היא לא כדאית להם ומזיקה מאוד, או יורשים וכדו'
וזה לא הולך להשתפר כנראה בטווח הקרוב. -
@התותח-זה-אני כתב בנדל"ן בפריפריות בשעת מלחמה:
נראה לי שעכשיו יש סיבה לגור דווקא בפיריפריה כמו שראינו רוב הטילים מכוונים לעבר ריכוזי אוכלוסיה
איך זה קשור לערך הנדל"ן בפריפריה כיום ובעתיד ?
מי רוכש דירה בפריפריה מהיום להיום בתשלום מראש ?
ובעוד כחודש עד חודשיים מקווים שאיראן לא מהווה עוד איום כלל, גם לא על המרכז !
ועכשיו עם פרסום דוברות איראן שלא ישלחו טילים לעבר ירושלים עקב מקומות הקדושים, המחירים שם יעלו ?...
(מסופקני מאוד האם אפילו מחירי השכרה לטווח קצר יעלו, כולי האי ואולי...)אולי מחירי בניינים בשלבים מתקדמים לפינוי בינוי יעלו עכשיו, עקב הסיכויים שהיזם יכול לחסוך את עלות הפינוי...
(לא מתכוון אליך אישית, אבל זו בדיוק הראייה הצרה של כלל הציבור,
למדוד את ערך הדירות לפי הרגש של היום בבוקר מיד אחרי האזעקה,
ולסגור את העיניים והשכל מלהתסכלת קדימה..) -
@שמואל כתב בנדל"ן בפריפריות בשעת מלחמה:
@טריידר כתב בנדל"ן בפריפריות בשעת מלחמה:
לענ"ד, כן, לרוכש יהיה לו זכות להיות מלווה של המוכר.
מה זאת אומרת?
על איזה הלוואה אתה מדבר??התשלומים של רוכש דירה הם בעצם הלוואה, מאחר והעסקה לא נסגרת עד התשלום האחרון והעברת הדירה בשלימותה, במידה והעסקה לא מגיע לסופה הרי כל הכספים אינם אלא הלוואה, אמנם עם הערת אזהרה על הדירה.
-
@טריידר
אם הצליחו 'לסדר' את זה שהמשכנתא לא תהיה התשלום האחרון והיא כבר הועברה, (אך עדיין הבעלות לא הועברה עקב כך שלא כ התשלומים הועברו), אז הביטוח 'יסגור' לבנק את המשכנתא,
אבל המוכר יצטרך להחזיר גם את הסכום הזה - כך שהקונה יוצא ברווח מכל הסיפור,
כאמור - רק במקרה הנ"ל. -
@שבתי-בבית-ה זה מה שקורה אצלנו...
המשכנתא תעבור לפני התשלום האחרון
אז אנחנו מסודרים, אם כך? -
@טריידר כתב בנדל"ן בפריפריות בשעת מלחמה:
אולי מחירי בניינים בשלבים מתקדמים לפינוי בינוי יעלו עכשיו, עקב הסיכויים שהיזם יכול לחסוך את עלות הפינוי...
מנהל הנכס שלי, שמנהל גם דירת משקיע בבת ים בתהליך מתקדם לפינוי בינוי,
שלח לי עכשיו סרטון של הדירה בבת ים, הפינוי בוצע כבר כמעט לגמרי תוך יום, רק נשאר לפנות את הפסולת...(לא מתכוון אליך אישית, אבל זו בדיוק הראייה הצרה של כלל הציבור,
למדוד את ערך הדירות לפי הרגש של היום בבוקר מיד אחרי האזעקה,
ולסגור את העיניים והשכל מלהתסכלת קדימה..)כמו אותו זוג שעמד לפני חתימה שכירות הדירה שלי, אך עקב המצב ברחו להורים בדרום,
ולא מעניין אותם כלום, אע"פ שבעוד חודש הם מוכרחים לפנות את הדירה הקודמת, לא מוכנים לחתום חוזה... -
אני לא מבין כתבות ארוכות על הצפי בגידול הביקוש לדירות עם ממ"ד או מקלט צמוד,
או כתבות על איך עכשיו המדינה סוף סוף תפנים את הנחיצות בקידום פינוי בינוי מהיר,
או כתבות על איך שצפוי עלליה בביקוש ניצול ההקלות הזמניות לקבל אישור בניית ממ"ד באופן עצמאי,
וכו'
אין יותר חמאס, אין יותר חיזבאלה, אין יותר משטר אסאד, ועוד מעט אין איראן,
כל כך קשה לחשוב צעד אחד בלבד קדימה, אתמהה ??
כנראה זה טבע האדם הבלתי משכיל, ואדרבה:
בזמן שכולם ידעו שחמאס מתחמש, שסוריה מתחמש ונעשה אכזרי מדי יום,
שחיזבאללה מקבל משלוחי טילים על בסיס שבועי, שאיראן מתקרב יותר מאי פעם לפצצה גרעינית, וכו',
את זה לא ענין אף אחד, ובודאי לא את המדינה לזרז תהליכי פינוי בינוי והקלות לבניית ממ"דים...
עולם הפוך ראיתי !
-
זה נכון אבל זה גם מאד מובן העולם בנוי ברובו על רגש (אם הרבה הסברים שכליים למה זה לא נובע מרגש...) ועכשיו הרגישו יותר את הצורך
-
-
דה מרקר:
ללא 15 אלף עובדים זרים נוספים לשיקום ההרס בגוש דן — ענף הבנייה עשוי לקפוא!
במשרד השיכון מתגבשת תוכנית להטיל על חברות בנייה את שיפוץ ושיקום המבנים שנפגעו מהטילים ■ ואולם בהיעדר עובדים נוספים שיוקצו לכך, ענף הבנייה כולו עלול לשלם בהאטה חדה של התחלות הבנייה ■ "עוד לא החל השיקום של הנגב המערבי והצפון — וכבר חסרים עובדים".