דילוג לתוכן

איך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??

כלכלת המשפחה
10 4 275 2

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    3 פוסטים
    100 צפיות
    מ
    אכן, אך לעובדי הוראה גם מצוי שמקבלים חלקים מהמשכורת חלקים על גמול מקצוע ופיצול כתה ויוח"א באיחור ולעתים אף תקופה ארוכה לאחר כך (לדוג' על שנה פ"ה יכולים לקבל בבת אחת באמצע שנת פ"ו) כך שיש לשים לב לאו דווקא בבחודשים אלו
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    49 צפיות
    ס
    מליאת הכנסת אישרה סופית בקריאה שנייה ושלישית אמש את הצעת החוק של חבר הכנסת יעקב אשר וקבוצת חברי כנסת שקובעת להאריך את חופשת הלידה לאמהות לילדים עם מוגבלות מורכבת. לפי הצעת החוק, חופשת הלידה תוארך בחמישה שבועות נוספים ל-20 שבועות. הזכאות תחול על ילדים עם 112 אחוזי נכות ומעלה או 100 אחוזי נכות עם צורך בטיפול רפואי מיוחד.
  • 5 הצבעות
    9 פוסטים
    194 צפיות
    ניסן עציונינ
    @שמיל-שמיל כתב באיך כולנו משלמים מס על מס, ואז מס הכנסה על המס על המס.: @ניסן-עציוני בא נשאל כך חוץ ממס הבלו יש מדינה בעולם שלא פועלת בצורה דומה? אין לי מושג למען האמת אני לא מתעסק בכלל במיסים ואני בספק כמה הטורים האלו נחוצים יש דעה שאומרת שהידע הזה הוא חשוב כדי להסתכל על התמונה הרחבה, אבל יש גם דעה שאומרת לא להטריח עם הפרטים הקטנים, שאלה.
  • 11 הצבעות
    3 פוסטים
    233 צפיות
    צ
    @הקוד-הפיננסי כהשלמה לדבריך מצ"ב מדריך איך להקים הו"ק לקרן כספית, הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • 9 הצבעות
    51 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    בכל מקרה כשאתם רוצים למשוך כסף מגמל להשקעה כדאי לבדוק על כמה מס אתם יכולים להזדכות ע"י בדיקה בסימולטור רשות המיסים https://www.gov.il/he/service/tax-credit כמה נקודות זיכוי יש לכם ואח"כ לבדוק בסימולטור מס הכנסה https://www.gov.il/he/service/income-tax-calculator עד איזה גובה הכנסה שנתית (הכל מחושב שנתי) אתם לא משלמים מס הכנסה ולבדוק האם גם אם תורידו 2.75 מהנקודות (או חלקם) עדיין תהיו פטורים כך תדעו כמה מס תוכלו להזדכות, לדוג' אם יש לכם 10.5 נקודןת זיכוי ואתם רואים בסימולטור שגם ב8.75 נק' עדיין לא תשלמו מס הכנסה ז"א ש1.75 נק' מיותרות ויכולות לשמש למס רווחי הון והיות שכל נקודה שוה 242 לחודש * 12 =2904 לשנה *1.75 נק' =5082 ש"ח לשנה, עכשיו היות והמס הוא 25% על הרווח (בניכוי האינפלציה) אפשר למשוך עד שיהיה סכום של 20328 רווח, ז"א שאם הקופת גמל שלי לדוג' היא 500000 ומתוכה 150000 רווח דהיינו 30% מהקופה א"כ אפשר למשוך 67760 מהקופה (כל שנה לפי הנתונים) וז יחושב ש305 מזה רווח דהיינו 20328 ומזה יחשבו 25% מס דהיינו 5082 וע"ז אפ' לקבל החזר ע"י הגשת טופס החזר מס בשנה העוקבת (עד 6 שנים) וכמובן שפשר למשוך עוד כפי גובה התרומות לפי 46 שמוסיף 35% מסך התרומות לסכום שאפשר להזדכות במס