דילוג לתוכן

הרגלים כלכליים מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
1 1 152 1
  • לא פעם אנחנו מאמצים הרגל- ושוכחים לבדוק אם הוא עדיין מתאים לנו.

נופש שנתי עם כל המשפחה, מתנה קבועה לילדים ולנכדים, סכום שמוקדש לימי הולדת ואירועים- כל אלה יכולים להיות יפים ומשמעותיים...
    עד שהם הופכים ל"חובה" שלא מתאימה למצב, מכמה סיבות:

• לפעמים התקציב כבר לא מה שהיה.
    • לפעמים העומס גדול, וזה פשוט לא מתאים עכשיו.
    • לפעמים - כשהנתינה הופכת לאוטומטית, גם הצד שמקבל מתרגל. זה כבר לא מרגיש כמו מחווה מרגשת, אלא כמו משהו צפוי וחובה.

בתהליך הייעוץ שאני מלווה בו, אנחנו עוצרים - ובודקים : מה מתאים לך עכשיו? לא מה שהיה נכון לפני 10 שנים, לא מה ש"התרגלתי" לעשות, אלא מה שמתאים לי - עכשיו, כאן, עם המציאות הכלכלית שלי.

דוגמא ללקוחה יקרה שהגיעה אליי לאחרונה לקבל ייעוץ לצורך השקעה, היא שיתפה אותי שבכל שנה היא נוהגת לתת מתנה אחידה וקבועה לכל הילדים, נופשים משמעותיים בקיץ ועוד... במהלך השיחה כשהבחינה שאין לה אפשרות להפריש לחיסכון, היא שאלה את עצמה: האם הנופשים והמתנות באמת מתוך בחירה והבינה שאפשר לשנות. אפשר להעניק בדרכים חדשות המתאימות למצב וללב.

מתנות, נופשים וכל מה שביניהם - זה חשוב, מרגש ומשמח. אבל גם את הדברים הטובים כדאי להתאים ליכולת הכלכלית שלנו. כל החלטה כלכלית קטנה היא עוד צעד לביטחון כלכלי גדול.

בתהליך הייעוץ איתי, נעשה בדיוק את זה: ננצל הזדמנויות לחיסכון, נבנה הבנה כלכלית מותאמת אישית, ונחליף הרגלים בהחלטות נכונות יותר- בתקציב, בשקט הנפשי ובעתיד הכלכלי שלכם.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
    חתימה למייל .png

• רחל עומסיר רחל עומסי התייחס לנושא זה ב

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    70 צפיות
    צ
    @S1252 ברור שלא כדאי לחכות, קודם כל תפתח פנסיה ברירת מחדל, שם תקבל את הדמי ניהול הכי זולים למתחילים - 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה. החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל: אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם. אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב. במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה). קה"ש תפתח דרך בנקל - הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6. תבחר לך מסלול מנייתי כשר - לטווח הארוך. או מסלול הלכה של אינפיניטי. ותתחיל להתעמק בנושא. כמובן שתמיד תוכל לשבת עם איש מקצוע ולקצר את הלמידה. בהצלחה.
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    40 צפיות
    רחל עומסיר
    לא רק לפנסיה אלא גם להגנה בדרך האם גם לך הפנסיה מרגישה כמו משהו רחוק שלא באמת קשור אליך עכשיו? הרבה עובדים בגילאי העבודה מתייחסים לפנסיה כאל חיסכון רחוק, משהו שיטפלו בו בעתיד. אבל בפועל, קרן הפנסיה מלווה אותך כבר היום ונותנת לך הרבה יותר ממה שנדמה. הדבר הראשון והברור הוא הקצבה בגיל פרישה, כשמגיעים לשלב הזה השאלה היא איך נראים החיים אז. קצבה חודשית היא מה שמאפשר לשמור על רמת החיים שהתרגלת אליה גם כשמפסיקים לעבוד. מהניסיון שלי בליווי תהליכים של תכנון פרישה, אני רואה עד כמה הפער מורגש כשאין קצבה מסודרת. המעבר הופך להיות מורכב, והתלות בחסכונות או בהכנסות לא יציבות יוצרת חוסר שקט. אבל יש כאן נקודה חשובה שלא תמיד שמים אליה לב קרן הפנסיה היא לא רק חיסכון אלא גם הגנה ביטוחית, עם שני כיסויים מרכזיים. ביטוח חיים- אם קורה משהו, חס וחלילה, המשפחה לא נשארת בלי הכנסה, הקרן יודעת לתת קצבה חודשית שממשיכה לתמוך. כיסוי לנכות או אובדן כושר עבודה- אדם עובד, מרוויח, מתכנן קדימה ופתאום קורה משהו שלא תלוי בו, במצב כזה הקרן נכנסת לתמונה ונותנת קצבה שמחליפה את ההכנסה שנפגעה. אני פוגשת לא מעט אנשים שלא ידעו בכלל שיש להם את הכיסוי הזה עד שבדקנו יחד את התיק קרן הפנסיה היא לא רק כסף לעתיד היא גם רשת ביטחון להווה. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
  • מסלול עוקב מדדי מניות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות פנסיה
    12
    1 הצבעות
    12 פוסטים
    406 צפיות
    ח
    @צמיחה said: @חיים2 הם לא אמורים לכתוב כלום. מה התכוונת שלא השתנה התשואה. הם לא כתבו לי שהם לוקחים לי דמי ניהול או תשלום על הגידור וכן לא השתקף לי הורדה מהתשואה בגלל הגידור וא"כ אשמח לדעת כמה הם לוקחים על הגידור וכן אם הם לוקחים כסף על הגידור האם זה עדיין שווה להיות במדדי מניות יחד עם הסיכון שיש במדדי מניות ויחד ע"ז שהגידור לרוב הוא דוקא להפסד במיוחד למי שנכנס עכשיו שהדולר נמוך
  • 2 הצבעות
    6 פוסטים
    332 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד קופ"ג וקה"ש זה לפי דמי הניהול שסיכמת איתם מראש.
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    697 צפיות
    רואה את הנולדר
    @שמואל @רחל-עומסי ממש טובה ביעוץ אישי ושווה כל שקל