דילוג לתוכן

איך קונים ביטקוין?

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    26 פוסטים
    258 צפיות
    ס
    @צמיחה שלחתי.
  • 1 הצבעות
    39 פוסטים
    305 צפיות
    ביזנייעסב
    העתבק זיק הולנדר: ‏יש הרבה פחות משקיעים פסיביים ממה שנדמה לכם זה לא בא למתוח ביקורת או לומר שמישהו טועה. רק מציין עובדה. פוסטים נפוצים בשנתיים האחרונות נראים בסיגנון: מה אתם חושבים על התיק הזה - הולך להשקיע לטווח ארוך!! 20% מדד עולמי 15% מדד S&P 500 10% מדד S&P500 מנוטרל מטבע 10% מדד נאסד"ק 100 20% מדד תל אביב 125 10% מדד שבבים 10% תעשיות ביטחוניות 5% מניית פלנטיר הרכב כזה, אולי, לאורך זמן אכן יתן תשואה עודפת. God knows. הבעיה היא בהנחה השגויה שמישהו יחזיק את זה לטווח ארוך. למה אני סקפטי? כי זה תיק שנבנה על פי תורת ה-FOMO. מה שעבד בשנה האחרונה ניתן לו דגש מיוחד: שבבים, שקל, תל אביב 125, פלנטיר. ניתן גם מקום לדברים ש"לא עובדים באמת" שפמפמו בטעות ברשתות כל מיני תאבי בצע כמו מדד עולמי ומדד S&P500 לא מנוטרל, אבל נשים את זה בפרופורציה כי: נגמרה החגיגה של השטויות האלה. עכשיו כמובן, כמובן שהתיק שלי לא יהיה (עובדתית) הכי טוב בעוד 20 שנה ביחס לכל מיני דברים שנדע בדיעבד. מה בכל זאת הבנתי? הבנתי בוודאות שאין באמת הרבה משקיעים פסיביים אמיתיים חוץ ממני. הרבה יותר מדי אנשים מתחילים "פסיבי" ואז נשברים ועוברים לסקטורים צרים (תעשיה ביטחונית, שבבים) או כלכלות שעשו מצוין בשנה שעברה (ישראל). אני עם הסבלנות שלי חציתי את ה-1.5 מיליון רווחים מהשקעה פשוטה בשוק ההון שלא עשיתי אף פעולה של הימור על מניה. קניתי בשיטתיות והמשכתי לפעולות שבהן יש לי יכולת לעשות יותר כסף והנאה בלי לנתח מניות. ברור שהיו כאלה שעם אותו כסף עשו 10 מיליון, אבל גם כאלה שהפסידו 80% מהקרן. אני בוחר ב-1.5 מיליון שלי כל יום פעמיים ביום. מה כן ניתן לעשות למי שאין לו מנוח? להקצות 10-15% בלבד להרפתקאות מתוך השלמה שהסכום הזה יכול ללכת לאבדון.
  • 15 הצבעות
    36 פוסטים
    894 צפיות
    ל
    @יהודה-לה כל קרן (לא מניה) שנסחרת בבורסת תל אביב יש לה מספר קרן. לקרנות סל יש גם טיקר שאף אחד לא משתמש בו וקשה להגיע אליו, לקרנות נאמנות אין בכלל טיקר. במצב הנוכחי אי אפשר לחפש קרנות בקו כי השמות של הקרנות מסובכים מידי. רוב הציבור משקיע בקרנות - השקעה פאסיבית.
  • 4 הצבעות
    3 פוסטים
    307 צפיות
    שמיל שמילש
    השקעות לאזרחי ארה"ב סיכום [מקוה מועיל]
  • 13 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    מצרף כאן קטע שקיבלתי היום מיועץ השקעות: שבוע שעבר, חול המועד. חוף בית ינאי. אשתי ואני, חמישה ילדים, חברים, משפחה – אווירה של חג. ופתאום – שני כרישים שוחים במים. קרוב. קרוב מדי. הנה תמונה שצילמתי מהחוף. החוף נעצר, כולם מתכנסים, מצלמים. אני לא מרשה לאף ילד להיכנס למים. ואז, כמובן – כמה צעירים גאונים קופצים פנימה. מנסים לגעת בכרישים. המציל צורח, מאיים בקנס, רק אז הם יוצאים. והם? מקללים. תפסתי אחד מהם ואמרתי לו בפשטות: "יש סיכונים שפשוט לא שווה לקחת." .... והנה, רק אתמול – שחיין נכנס לחוף בחדרה… וכריש טרף אותו למוות. מצמרר. ..... להבדיל אלף אלפי הבדלות. גם בהשקעות. מבחוץ, הכל נראה נוצץ: פרויקטים נוצצים, הטבות מגניבות, מניות שעולות בלי סוף, קרקעות שעוד רגע גורמות לך להתעשר, אבל הסיכונים לא תמיד מובנים וברורים. מי שלא יודע לקרוא את הקרקע, מי שלא יודע לזהות את הסיכונים ופועל בהתאם, פשוט נמצא בסכנה ברורה ומיידית. בטח ובטח בשוק של היום.