יוזמה: אירוח בחורי ישיבות בפריפריה כדי לאפשר הכרות מקרוב
-
@צול-גאה בדיוק בגלל שאתה מהפריפריה יהיה קשה לך להבין איך בחור בן 20 מסתכל על מקום ש...
ובשבת אחת הוא יכל לשנות כיון@תנועת-שליחות @תיווך-בית-שאן ושאר המצדדים
לי מפריע שאלה אחת מכל האשכולמי אמר שבשבת אחת ישתנה דעתם לטובה?
הרי ידוע הכלל של אורח לרגע רואה כל פגעאני אישית חוויתי את זה בשני פריפריות שהייתי בהם שבת (במקרה, בלי תכנון ״לבדוק״ את המקום)
וההתרשמות שלי הייתה יותר גרועה מהדעות קדומות שהיו לי שהתבססו על חוסר ידע מוחלט!ברור שיש פריפריות שיכולים לתת מבט חיובי
אבל מי אמר שכולם?היה אפש״ל שאם לא יועיל לא יזיק
כי בכו״מ אף אחד לא יקנה במקום בלי לבדוק קודםאבל יש צד לומר שבחור שעדיין לא מבין ובטוח לא ״חי״
את ההשלכות הכבדות של דירה במרכז
הפרספקטיבה שלו הרבה יותר שלילית על הרעיון של ״מגורים בפריפריה״
בשונה מאברך צעיר שכבר מבין ויודע, וממילא הנקודת יחוס שלו תהיה שונה…לכן לעניות דעתי יותר יועיל (וגם יותר פרקטי משני הצדדים)
להקים קודם מערך סיורים לכל הפריפריה…שבכל מקום יהיה נציג לתאם הגעה
שיהיו מועדים קבועים (בין הזמנים לדוג׳) שיתוכננו בהם סיורים
הנציג יתכנן מראש איך להציג כמה שיותר בכמה שפחות זמן
ואולי אפילו יהיה אפשר להספיק כמה מקומות ביום אחדבשלב הבא יהיה אפשרות ללינה
ובשלב המתקדם אפילו שבת
(להתחיל מהקל לכבד…)כיום יש את זה ביוזמות פרטיות שמתפרסמות באופן מקומי
לא באופן מערכתי ומסודר
שכל הרוצה יבוא ויטולמה דעתכם?
-
אני לא מבין....
מה אכפת לכם שאנשים גרים במרכז?!
אני גם גר בפריפריה אך מעולם לא חשבתי לשכנע אנשים לבוא לפה....
טוב לי פה, ואשמח שהמחירים ימשיכו להיות זולים בפריפריה.
אני מקווה שהכל מתוך דאגה כנה להוריד מאנשים את עול המשכנתא, ולא בשביל להצדיק את זה שהגעתם לפריפריה ולא מצאתם מספיק חברה' מהמרכז בראש שלכם..... -
אני לא מבין....
אני מקווה שהכל מתוך דאגה כנה להוריד מאנשים את עול המשכנתא, ולא בשביל להצדיק את זה שהגעתם לפריפריה ולא מצאתם מספיק חברה' מהמרכז בראש שלכם.....@לא-רק-סנופי שאתה קונה דירה 4 חדרים גדולה סביב ה600 ויש לך איזה החזר קטן בכל חודש ובתכלס טוב לך וכו' מי כמוך יודע ואז מגיע שבת שאתה נוסע לבני ברק ואתה שומע על חבר שקנה דירה 55 מ''ר והוא משלם 6 או אפי' יותר ל30 שנה זה צובט יש לי חבר שהיה חברותא שלי הרבה זמן והוא משלם החזרים מפגרים והוא קיבל סכרת והרפאים אומרו לו שזה בגלל לחץ תגיד לי לא כואב לך על אבא ל2 ילדות שהיה יכול לשבת רגוע כל יום ללמוד וכו'
אז יש כמה סוגים- אני נולדתי ב''ב גדלתי למדתי התחתנתי בב''ב ימות בב''ב ויקבר בב''ב גם אם יש לו רק 350 אליהם אין מה לדבר
- יש כאלה שלכיון השני מיד שסגרו וארט נרשמו לגבעת המורא וכוד'
- יש את מי שלא מבין ויש לו חברים נחמדים שגרים בבני ברק בשכירות וכדו' והוא לא מבין שחבל לו על כל רגע או הורים שזה נשמע להם מופקע שהילד שלהם ילך מאחורי הרי החושך ופשוט מסבירים להם שזה לטובת הילד וכו' ואנו פונים לאנשים אלו
נ.ב. כרגע יש לנו יחס מצויין מצד המקומיים פי כמה ממקמות אחרים אברך זה העליטות שלהם ואיך שהבנתי זה גם היה גם במקומות האחרים עד שהגיעו יותר ויצרו פדיחות וכו' כך שלנו עד כמה שרוצים שיהיה יותר באיזה שלב זה גם יפגע בנו
-
אני לא מבין....
אני מקווה שהכל מתוך דאגה כנה להוריד מאנשים את עול המשכנתא, ולא בשביל להצדיק את זה שהגעתם לפריפריה ולא מצאתם מספיק חברה' מהמרכז בראש שלכם.....@לא-רק-סנופי
אני גר במרכז
ככל שיותר ישתכנעו לעבור לפריפריה המחירים פה יהיו יותר זולים
במחשבה שניה כבר קניתי דירה, אז אולי זה לא רעיון טוב