דילוג לתוכן

מאמרי אזהרה למשקיעים מתחילים

• @הקול-השפוי
    לומר שהיום אין נפילות עוקצים והונאות, זה קצת רחוק למרבה הצער, וככל הנראה גם בעתיד יהיו כאלו.
    אבל בהחלט ניתן לומר שיש שינוי בשנים האחרונות
    לטעמי זה לא רק העלאת המודעות לנושא ההונאות (שלכל הפחות בתחום ההונאות, עם כל הכבוד לכל הרשימה החשובה שמנית הקרדיט הגדול הוא ללא ספק לאיצ'ה דזלובסקי)
    אלא באופן כללי העלאת המודעות לנושאי כלכלה במגזר החרדי
    עצם זה שקיים פורום כמו 'בנקל' או הקבוצה של @ניסן-עציוני
    שים לב כמה ספרים בנושאי כלכלה יצאו בשנה האחרונה במגזר החרדי, וכמה יצאו בעבר.
    כמות ההרצאות, הקורסים וכו' שיש על זה כיום לעומת העבר
    יש שינוי עצום במגזר החרדי בנושא

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    37 פוסטים
    942 צפיות
    צ
    @מתיתיהו במסחר עצמאי אין כזה דבר מעבר בין מסלולים, אלא יש מכירת ניירות ערך, וקניית ניירות ערך. ולכן זה יוצר אירוע מס.
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    121 צפיות
    רחל עומסיר
    שוק ההון הישראלי מזנק - אבל מה זה אומר על ההשקעות שלנו? הבורסה לא ראתה שבוע כזה הרבה זמן: מדד ת"א 35 זינק בצורה חדה השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות הזרים וכל זה - בצל המערכה המורכבת מול איראן התוצאה? רבים שואלים האם צריך לשנות מסלול השקעה? אולי לנצל את העליות? והתשובה שלי : דווקא עכשיו חשוב להישאר יציבים. שוק ההון בנוי מתנודות. המשקיע החכם - הוא משקיע פסיבי, זה שנשאר נאמן לאסטרטגיה שבנה מראש: מסלול המתאים לגיל לרמת הסיכון למטרות שלך שוק ההון תמיד עולה ויורד. מי שמנסה לתזמן אותו – מפסיד. מי שנצמד לאסטרטגיה – מרוויח לאורך זמן. התגובה לעליות בשוק, ממש כמו לירידות - לא צריכה להיות אימפולסיבית אלא בתבונה והתמדה. אם יש לכם אסטרטגיה - תנו לה לעבוד. אם אתם לא בטוחים שהיא מתאימה - זה הזמן לבדוק. לסיכום הזמן להשקיע- זה כשיש לך תוכנית. לא כשיש כותרת בעיתון. [image: 1750759712744-12327d71-f8cd-4281-ab28-0f49ae950f6a-image.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1750759765690-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    955 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית
  • 3 הצבעות
    19 פוסטים
    1k צפיות
    שמש מרפאש
    @בן-עליה כתב בלא להשבר בירידות!!!: ראיתי במספר מאמרים שכן ממליצים על קרנות מגודרות כמדומני בסולידית ובחתול פיננסי 0 ב בן עליה ראיתי במספר מאמרים שכן ממליצים על קרנות מגודרות כמדומני בסולידית ובחתול פיננסי לא מאמין שהסולידית המליצה לגדר. בכל אופן אין לזה שום הגיון.
  • רוצים לקנות דירה שניה?

הועבר נדל"ן מס רכישה השקעות
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    675 צפיות
    ה
    @יהודה-הצדיק כתב ברוצים לקנות דירה שניה?: ראיתי פרסום של בחור בשם אריאל רוטשטיין משכנתא 24 שפרסם הלוואה עד 250k עם ריבית פריים וזהו אני לא מבין גדול בהלוואות אבל נראה לי מחיר שפוי פניתי אליו והוא הביא לי הלוואה דרך בנק פועלים באישור מיוחד של מנהל הסניף (היה 0 התעסקות מיצידי רוטשטיין טיפל בהכלללל) רכשתי את החנות הזאת בסכום של 220k (מחיר מאוד טוב ביחס לשוק באזור) היה מס רכישה תשלום לעו"ד ותשלום לרוטשטיין על עבודה נפלאה מותר לדעת כמה שילמת לאותו בחור? מאד מעניין ואולי רלוונטי עבורי ותודה על הדברים הנפלאים