מחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?
-
פוסט שקיבלתי מיועצת נדל"ן
וראיתי עוד כמה שכתבו ברעיון הזה*עם סיום המלחמה מתחיל לזרום כסף חדש לשוק.
תקציבי הביטחון חוזרים למעגל האזרחי.
השקעות זרות חוזרות לארץ.
המילואימניקים שבים לשוק העבודה,
הכלכלה מתאוששת .
אנשים מתחילים לחזור לביטחון פסיכולוגי וכלכלי,
ובין היתר גם לשוק הנדל"ן.בואו נבדוק מה קרה בישראל אחרי מלחמות?
אז ככה.
אחרי מלחמת ששת הימים המחירים עלו ב20%
אחרי מלחמת יום הכיפורים הזינוק היה דרמטי יותר והמחירים זינקו ב40%!!
ואפילו אחרי הקורונה המחירים עלו ב18%!!
האם התבנית הזו תחזור על עצמה?
מי נביא וידע...*מאידך בדיקה קצרה שלי בהיסטוריה
גילתה שאחרי מלחמת ששת הימים האינפלציה עלתה בכ20% מה שאומר שמחירי הנדל"ן עלו בהתאם למדד הכללי וללא עלייה משמעותית
אחרי מלחמת יום הכיפורים האינפלציה עלתה תוך 5 חודשים ב65% !
כך שאם מחירי הדיור עלו רק ב40 % זה אומר שהם היו בירידה משמעותיתאח"כ חשבתי שאולי זה לא נכון להצמיד את מחירי הדיור לאינפלציה
כי כמדומני (לא בדקתי לעומק) שאחרי שהורידו את האינפלציה מחירי הדירות לא ירדו משמעותית
יכול להיות שתמחרו אותם בדולר?כמו כן צריך לנתח את יחסי היצע -ביקוש
(למישהו יש הסבר בהיר איך עושים את זה?) -
השקעות זרות חוזרות לארץ.
הכלכלה מתאוששת .
אז ככה.
גילתה שאחרי מלחמת ששת הימים האינפלציה עלתה בכ20% מה שאומר שמחירי הנדל"ן עלו בהתאם למדד הכללי וללא עלייה משמעותית
כך שאם מחירי הדיור עלו רק ב40 % זה אומר שהם היו בירידה משמעותיתאח"כ חשבתי שאולי זה לא נכון להצמיד את מחירי הדיור לאינפלציה
כי כמדומני (לא בדקתי לעומק) שאחרי שהורידו את האינפלציה מחירי הדירות לא ירדו משמעותית
(למישהו יש הסבר בהיר איך עושים את זה?)@בוטח-בה כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?:
יכול להיות שתמחרו אותם בדולר?כשהורידו את האינפלציה רק הורידו את קצב האינפלציה מאז ואילך ולא למפרע כך שגם במחיר הדירות לא הייתה אמורה להיות ירידת מחירים. אלא מקסימום האטה בקצב העליה.
-
@בוטח-בה כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?:
יכול להיות שתמחרו אותם בדולר?כשהורידו את האינפלציה רק הורידו את קצב האינפלציה מאז ואילך ולא למפרע כך שגם במחיר הדירות לא הייתה אמורה להיות ירידת מחירים. אלא מקסימום האטה בקצב העליה.
@כותב-רק-מה-שיודע כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?:
כשהורידו את האינפלציה רק הורידו את קצב האינפלציה מאז ואילך ולא למפרע כך שגם במחיר הדירות לא הייתה אמורה להיות ירידת מחירים. אלא מקסימום האטה בקצב העליה.
אני מדבר על שנות ה80 שאז האינפלציה זינקה בטירוף ואח"כ היה תכנית שלימה שהחליפו מטבע וכו' והורידו אותה בחזרה
וגם אחרי מלחמת יום הכיפורים היה זינוק וירידה בחזרה

-
@כותב-רק-מה-שיודע כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?:
כשהורידו את האינפלציה רק הורידו את קצב האינפלציה מאז ואילך ולא למפרע כך שגם במחיר הדירות לא הייתה אמורה להיות ירידת מחירים. אלא מקסימום האטה בקצב העליה.
אני מדבר על שנות ה80 שאז האינפלציה זינקה בטירוף ואח"כ היה תכנית שלימה שהחליפו מטבע וכו' והורידו אותה בחזרה
וגם אחרי מלחמת יום הכיפורים היה זינוק וירידה בחזרה

@בוטח-בה
אני מודע לזה...
אשמח שתסביר יותר מה זה עונה על ההסבר שלי... לא הבנתי... -
@בוטח-בה
אני מודע לזה...
אשמח שתסביר יותר מה זה עונה על ההסבר שלי... לא הבנתי...@כותב-רק-מה-שיודע היועצים ומשווקי הנדל"ן מראים לך נתונים של זינוקים מיד אחרי מלחמת יום הכיפורים
ואני תוהה אם זה לא היה פשוט חלק ממשבר האינפלציה זמני
שאח"כ ירד בחזרה ערך הכסף ולא רק הואט הקצב תראה בגרף שהעלתי

-
@כותב-רק-מה-שיודע היועצים ומשווקי הנדל"ן מראים לך נתונים של זינוקים מיד אחרי מלחמת יום הכיפורים

-
@בוטח-בה
לא יודע אם היא צודקת או לא,
מה שברור זה שהיא רוצה שהציבור יחשוב שהולך להיות עליה וירוץ לקנות.אישית לא מאמין שזה יקרה וודאי שלא עליה משמעותית.
-
@כותב-רק-מה-שיודע היועצים ומשווקי הנדל"ן מראים לך נתונים של זינוקים מיד אחרי מלחמת יום הכיפורים

-

@בוטח-בה
מסכים איתך שהגיוני מאוד שהעליה הייתה רק כחלק מהאינפלציה אבל לא הצלחתי להבין מה הכוונה שאח"כ ירד בחזרה ערך הכסף? האינפלציה הייתה במינוס? (דפלציה) -
@בוטח-בה
מסכים איתך שהגיוני מאוד שהעליה הייתה רק כחלק מהאינפלציה אבל לא הצלחתי להבין מה הכוונה שאח"כ ירד בחזרה ערך הכסף? האינפלציה הייתה במינוס? (דפלציה)@כותב-רק-מה-שיודע כן תראה בגרף שהעלתי או שתקרא על זה במקור שלו בוויקפדיה
-המכלול נטפרי נטפרי רק נטפרי!
-
@כותב-רק-מה-שיודע כן תראה בגרף שהעלתי או שתקרא על זה במקור שלו בוויקפדיה
-המכלול נטפרי נטפרי רק נטפרי!
@בוטח-בה
האינפלציה רק נבלמה אך לא תיקנה את עצמה.

-
@בוטח-בה
האינפלציה רק נבלמה אך לא תיקנה את עצמה.

@כותב-רק-מה-שיודע
הוא מדבר על לפני שנות השמונים, תראה בטבלה למעלה המסומן באדום. -
@כותב-רק-מה-שיודע
הוא מדבר על לפני שנות השמונים, תראה בטבלה למעלה המסומן באדום.@אבי-ר. נכון
וגם בשנות השמונים היא כן ירדה אולי מלאכותית כי שינו את המטבע
אבל תכלס ירדהמתוך בנק ישראל
בעקבות המשבר, הופעלה בשנת 1985 תכנית ייצוב כלכלית. התכנית כללה מספר מרכיבים, שהעיקריים שבהם היו הקפאת שער החליפין, המחירים והשכר, לתקופה ממושכת, וכן, מענק מממשלת ארצות הברית, שסייע להתמודד עם הגירעון העצום שצברה המדינה. לאחר שנים של היפר אינפלציה, גם מחיריהם של מוצרים בסיסיים ביותר הגיעו לסדר גודל של אלפי שקלים. למשל, ב-1985 ליטר בנזין עלה כ-800 שקלים, ליטר חלב עלה כ-280 שקלים. בהתאם, לאחר הייצוב, "הופחתו שלושה אפסים מהמטבע" - השקל הישן הוחלף בשקל החדש, כשכל שקל חדש שווה לאלף שקלים ישנים. מאז תכנית הייצוב ועד אמצע שנות ה-90, האינפלציה במשק הייתה בסביבת 20 אחוזים. בתחילת שנות ה-90, החל בנק ישראל לנקוט במדיניות של "יעד אינפלציה", שבמסגרתה היו הממשלה ובנק ישראל קובעים בתחילת כל שנה יעד שאליו ינסה בנק ישראל לכוון את האינפלציה. היעדים הלכו וירדו עם השנים, ואיתם האינפלציה בפועל, עד שבתחילת שנות האלפיים הושגה יציבות המחירים ונקבע יעד ארוך הטווח – אינפלציה של בין 1-3 אחוזים לשנה. יעד זה, שהוא דומה, ואף זהה, ליעד במרבית המדינות המפותחות, מנחה מאז את בנק ישראל. בשנים האחרונות, הבנק, כמו בנקים מרכזיים רבים אחרים, אפילו מתמודד עם אינפלציה שנמוכה מעט מהיעד.על כל פנים הנושא כאן הוא מה בעניין מחירי הדירות בעתיד הקרוב
-
@אבי-ר. נכון
וגם בשנות השמונים היא כן ירדה אולי מלאכותית כי שינו את המטבע
אבל תכלס ירדהמתוך בנק ישראל
בעקבות המשבר, הופעלה בשנת 1985 תכנית ייצוב כלכלית. התכנית כללה מספר מרכיבים, שהעיקריים שבהם היו הקפאת שער החליפין, המחירים והשכר, לתקופה ממושכת, וכן, מענק מממשלת ארצות הברית, שסייע להתמודד עם הגירעון העצום שצברה המדינה. לאחר שנים של היפר אינפלציה, גם מחיריהם של מוצרים בסיסיים ביותר הגיעו לסדר גודל של אלפי שקלים. למשל, ב-1985 ליטר בנזין עלה כ-800 שקלים, ליטר חלב עלה כ-280 שקלים. בהתאם, לאחר הייצוב, "הופחתו שלושה אפסים מהמטבע" - השקל הישן הוחלף בשקל החדש, כשכל שקל חדש שווה לאלף שקלים ישנים. מאז תכנית הייצוב ועד אמצע שנות ה-90, האינפלציה במשק הייתה בסביבת 20 אחוזים. בתחילת שנות ה-90, החל בנק ישראל לנקוט במדיניות של "יעד אינפלציה", שבמסגרתה היו הממשלה ובנק ישראל קובעים בתחילת כל שנה יעד שאליו ינסה בנק ישראל לכוון את האינפלציה. היעדים הלכו וירדו עם השנים, ואיתם האינפלציה בפועל, עד שבתחילת שנות האלפיים הושגה יציבות המחירים ונקבע יעד ארוך הטווח – אינפלציה של בין 1-3 אחוזים לשנה. יעד זה, שהוא דומה, ואף זהה, ליעד במרבית המדינות המפותחות, מנחה מאז את בנק ישראל. בשנים האחרונות, הבנק, כמו בנקים מרכזיים רבים אחרים, אפילו מתמודד עם אינפלציה שנמוכה מעט מהיעד.על כל פנים הנושא כאן הוא מה בעניין מחירי הדירות בעתיד הקרוב
-
@כותב-רק-מה-שיודע
הוא מדבר על לפני שנות השמונים, תראה בטבלה למעלה המסומן באדום. -
@כותב-רק-מה-שיודע
יעל'ה בוא נחזור

-
@כותב-רק-מה-שיודע
יעל'ה בוא נחזור

@אבי-ר.
אני פשוט לא יודע אז לא כתבתי...
-
השקעות זרות חוזרות לארץ.
הכלכלה מתאוששת .
אז ככה.
(למישהו יש הסבר בהיר איך עושים את זה?)@בוטח-בה זה פשוט בדיחה אחת גדולה! שוק הנדל"ן נמצא עכשיו במצב שהמשקיעים בורחים ממנה...
ורוכשים לצורך מגורים נמנעים לקנות דירות **בעיקר בגלל המחירים הגבוהים שאינם בהשגתם!
ולכן אין סיכויים לעליית מחירים בתקופה הקרובה! נקודה! ורוב הציבור מבין את זה!
לראיה כל מבצעי המימון של הקבלנים שעלו בעשרות אחוזים!!! = עוד ירידת מחירים שאינה מגולמת!