התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא
-

@אבי-ר. @משכנתא-בקצב-שלך
אני משער שזה הדו"ח שהתכוונתם@מ.ר.-דרור
דבר ראשון כדאי שתשים לב שאתה חייב היום לבנק יותר כסף ממה שלקחת לפני כשלש שנים עקב ההצמדה למדד.
במועד השינוי הקרוב הריבית שלך תקפוץ לכיוון 3.5-4%
מומלץ למחזר
בהצלחה -

@משכנתא-בקצב-שלך
גם אני נבהלתי פעם מזה שהחוב לבנק גבוה מההלוואה שלקחתי (גם בעקבות תקופה ארוכה של גרייס בהתחלה), אבל לאחר ששמעתי את הצעקות של משווקי שוק ההון "לא להיבהל מירידות" הסקתי שגם כאן לא צריך להיבהל, שהרי לפי המחשבון בסוף ההפרש לא כ"כ משמעותי.@אבי-ר.
אני משער שאתה בכלל נגד צמוד מדד - מה התחליף שלך להלוואה בריבית 1.88?עיקר הבעיה כרגע שזה משתנה צמודה, וכעת או בעוד כמה חודשים הזמן להתמודד עם זה.
אגב, כשאני אהיה יועץ משכנתאות (יש לי 0 הכשרה) אבחן מה הפריסה הארוכה ביותר שניתן לקחת, כאשר גם בעליית מדד של 3% שנתי, עדיין יראו שההחזר מפחית את החוב - הובנתי?
-

@משכנתא-בקצב-שלך
גם אני נבהלתי פעם מזה שהחוב לבנק גבוה מההלוואה שלקחתי (גם בעקבות תקופה ארוכה של גרייס בהתחלה), אבל לאחר ששמעתי את הצעקות של משווקי שוק ההון "לא להיבהל מירידות" הסקתי שגם כאן לא צריך להיבהל, שהרי לפי המחשבון בסוף ההפרש לא כ"כ משמעותי.@אבי-ר.
אני משער שאתה בכלל נגד צמוד מדד - מה התחליף שלך להלוואה בריבית 1.88?עיקר הבעיה כרגע שזה משתנה צמודה, וכעת או בעוד כמה חודשים הזמן להתמודד עם זה.
אגב, כשאני אהיה יועץ משכנתאות (יש לי 0 הכשרה) אבחן מה הפריסה הארוכה ביותר שניתן לקחת, כאשר גם בעליית מדד של 3% שנתי, עדיין יראו שההחזר מפחית את החוב - הובנתי?
@מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
(גם בעקבות תקופה ארוכה של גרייס בהתחלה)
גרייס מלא או חלקי?
אבל לאחר ששמעתי את הצעקות של משווקי שוק ההון "לא להיבהל מירידות" הסקתי שגם כאן לא צריך להיבהל,
בשוק ההון מי שנבהל מירידות מקבע הפסד, כאן מי שלא נבהל מקבע הפסד, כך שזה לא כ"כ דומה.
שהרי לפי המחשבון בסוף ההפרש לא כ"כ משמעותי.
כל זה בהנחה פשוטה של 4% ריבית מול 2% ריבית ו2% אינפלציה, כך שאפי' ש"לכאורה" אין הבדל בכ"א אתה רואה שיש,
אלא שבמהלך ה30 שנה הקרובות מאד יתכן שיהיו שנים כמו השנים האחרונות בהם האינפלציה היתה גבוהה יותר, ואת זה לא שיקללת.@מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
אני משער שאתה בכלל נגד צמוד מדד
דווקא לא, תראה מה שכתבתי
כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
כיון שלא מומלץ להחזיק כזה סכום ולכזו תקופה צמוד מדד,
מה התחליף שלך להלוואה בריבית 1.88?
ומה התחליף לאי הצמדה למדד??
אבחן מה הפריסה הארוכה ביותר שניתן לקחת, כאשר גם בעליית מדד של 3% שנתי, עדיין יראו שההחזר מפחית את החוב - הובנתי?
לזה התכוונתי במה שכתבתי לעיל "ולכזו תקופה".
(יש לי 0 הכשרה)
עכשיו נראה לי שזה קצת יותר מ0...

-
אם אני "ממחזר" משכנתא כדי לעדכן את המרווח בריבית הפריים באותו בנק (קיבלתי אז פריים+ ועכשיו נותנים פריים - 0.5. ) האם זה אומר שההלוואה מתחילה מחדש? שוב משלם את הריבית בהתחלה?
-
אם אני "ממחזר" משכנתא כדי לעדכן את המרווח בריבית הפריים באותו בנק (קיבלתי אז פריים+ ועכשיו נותנים פריים - 0.5. ) האם זה אומר שההלוואה מתחילה מחדש? שוב משלם את הריבית בהתחלה?
@מבין-עניין
ממש לא.
תמיד אתה משלם ריבית על הסכום שנשאר לך.
אין דבר כזה שבהתחלה אתה משלם יותר ריבית ובסוף פחות
אלא בתחילה היה לך חוב גדול בקרן ולכן הריבית הייתה גדולה ביחס לחוב וכו'.
בכל אופן אתה משלם לפי הסכום שאתה לוקח, אם בתחילה לקחת 300 ונשאר לך 200 אזי הריבית תהיה על ה200 הנשארים בלבד.
בהצלחה. -
@מבין-עניין
טעות נפוצה מאוד בקרב הציבור.
הטעות הזו גם מונעת מהרבה אנשים ללכת לעשות מיחזור ולחסוך הרבה כסף.
היטיב להגדיר זאת @חיסכון-לחתונה כל פעם משלמים ריבית בדיוק לפי סכום ההלוואה שיש לכם.
אז נכון שבתחילת ההלוואה שילמתם הרבה ריבית אבל הסיבה היא רק בגלל שגם הקרן היתה גדולה.
ולאחר המיחזור תשלמו בדיוק את אותה הריבית שתהיה על אותו סכום ההלוואה.בהצלחה
-
בלי קשר לריבית מומלץ למחזר, כיון שלא מומלץ להחזיק כזה סכום ולכזו תקופה צמוד מדד, כמובן אם זה מתאפשר מבחינת הכנסות.
ומבחינת הריבית לבד ניתן להמתין יותר קרוב לתחנת השינוי שאז נוכל לדעת יותר טוב מה יהיה, תלוי לפי מצב העוגנים אז.
@אבי-ר.
מתי זה קרוב יותר?
אם שינוי הריבית הוא ב-6/26 מתי צריך להתחיל להתעסק?
האם גם במשתנה צמודה יש עמלה של 320 ש"ח על מיחזור?
האם שווה למחזר יחד עם זה את החלק שמועד השינוי שלו הוא 4-7 חודשים מאוחר יותר?
לאיזה מסלול מומלץ לשנות? יש לי כבר קל"צ ק"צ ומל"צ... -
@מבין-עניין
היטיב להגדיר זאת @חיסכון-לחתונה כל פעם משלמים ריבית בדיוק לפי סכום ההלוואה שיש לכם.
אז נכון שבתחילת ההלוואה שילמתם הרבה ריבית אבל הסיבה היא רק בגלל שגם הקרן היתה גדולה.
@משכנתא-בקצב-שלך כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
@מבין-עניין
זה לא מדוייק. בעבר לקחתי הלוואה ואחרי כמה חודשים או שנה מיחזרתי והפסדתי אפילו שהריבית הייתה נמוכה יותר. השאלה מה החישוב המדוייק לזה
-
@מבין-עניין
זה לא מדוייק. בעבר לקחתי הלוואה ואחרי כמה חודשים או שנה מיחזרתי והפסדתי אפילו שהריבית הייתה נמוכה יותר. השאלה מה החישוב המדוייק לזה
@מבין-עניין כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
בעבר לקחתי הלוואה ואחרי כמה חודשים או שנה מיחזרתי והפסדתי אפילו שהריבית הייתה נמוכה יותר
יכול להיות שהפסדת מכל מיני סיבות אחרות. [הצמדה וכד']
אבל מבחינת לשלם ריבית יותר בגלל המיחזור שבתחילה משלמים ריביות גבוהות, זוהי טעות. -
@אבי-ר.
מתי זה קרוב יותר?
אם שינוי הריבית הוא ב-6/26 מתי צריך להתחיל להתעסק?
לאיזה מסלול מומלץ לשנות? יש לי כבר קל"צ ק"צ ומל"צ...@מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
מתי זה קרוב יותר?
אם שינוי הריבית הוא ב-6/26 מתי צריך להתחיל להתעסק?זה מאוד תלוי אם אתה חושב גם על כיוון של מיחזור חיצוני צריך לזה יותר זמן ואולי אפי' בעוד חודש,
או אם אתה צריך להגדיל הכנסות במקרה שבשעת ההלוואה לקחת הכי הרבה מבחינת יחס ההחזר ואתה רוצה להוריד את ההצמדה,
אבל במקרה שהכיוון הוא רק מיחזור פנימי אפשר גם עוד חודשיים.רק תשים לב שתאריך השינוי הוא ב5/26 ולא ב6, מה שכתוב בדו"ח מדבר על התשלום הראשון לפי הריבית העדכנית, שזה חודש אחרי תאריך השינוי.
אלא שעם הזמן אני כבר דיי חושב שכן כדאי לעשות את זה עכשיו,
וזה משום שעד עכשיו חשבתי שהעוגנים ימשיכו לרדת בחזרה, כמו שהם התחילו, בעקבות ההתייצבות של המשק,
אלא שעכשיו עם המתיחות מול איראן, וככל הנראה שהתקופה הקרובה תהיה יותר מורכבת, יתכן שזה יגרום לעליות,
ולפחות את הסכום שמשתנה בקרוב, בתקווה שעד השינויים הבאים, המצב הביטחוני יהיה יותר טוב מעכשיו, ונראה אז עוגנים יותר טובים.וכמובן שאם זה קשה לך לבוא כל כמה חודשים לבנק, אפשר למחזר עכשיו את הכל.
אני לא יודע על איזה עמלה אתה מדבר (כנראה ממסלולים אחרים) בכ"א לך כרגע אין עוד עמלה במסלולים האלה,
אלא את העמלה הבסיסית של 60 ש"ח.@מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
כנ"ל, נתון לשיקול דעתך.
לאיזה מסלול מומלץ לשנות?
כמו שכתבתי למעלה שלא כדאי להחזיק כזה סכום כל כך הרבה זמן צמוד למדד, לכן כדאי מל"צ או פריים, לשיקול דעתך.
יש לי כבר קל"צ ק"צ ומל"צ...
זה לא משנה מה כבר יש לך, ואגב אולי תרצה גם למחזר את הק"צ, וכנ"ל.
-
בעבר לקחתי הלוואה ואחרי כמה חודשים או שנה מיחזרתי והפסדתי אפילו שהריבית הייתה נמוכה יותר
אבל מבחינת לשלם ריבית יותר בגלל המיחזור שבתחילה משלמים ריביות גבוהות, זוהי טעות.@משכנתא-בקצב-שלך כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
אבל מבחינת לשלם ריבית יותר בגלל המיחזור שבתחילה משלמים ריביות גבוהות, זוהי טעות.כרגע חישבתי מרכיב קטן במשכנתא. 49,000 ש"ח בפריים +2 (זה היה לכל מטרה) נשאר עוד 8 שנים פחות חודשיים. אני עתיד לשלם 62,500. רק לצורך העניין, אם אני ממחזר בחציי אחוז פחות, אני משלם יותר.
-
הגשתי כעת בקשה למיחזור פנימי בתוך מזרחי טפחות, קיבלתי בקל"צ 4.8%, ובמשתנה לא צמודה כל 2 4.64%.
הם אמרו לי שהדרך היחיד שניתן להוזיל זה להביא הצעות מתחרות?
האם שווה לי להתאמץ עבור זה? אני יוכל להגיע להרבה יותר זול? -
אבל מבחינת לשלם ריבית יותר בגלל המיחזור שבתחילה משלמים ריביות גבוהות, זוהי טעות.כרגע חישבתי מרכיב קטן במשכנתא. 49,000 ש"ח בפריים +2 (זה היה לכל מטרה) נשאר עוד 8 שנים פחות חודשיים. אני עתיד לשלם 62,500. רק לצורך העניין, אם אני ממחזר בחציי אחוז פחות, אני משלם יותר.
כרגע חישבתי מרכיב קטן במשכנתא. 49,000 ש"ח בפריים +2 (זה היה לכל מטרה) נשאר עוד 8 שנים פחות חודשיים. אני עתיד לשלם 62,500. רק לצורך העניין, אם אני ממחזר בחציי אחוז פחות, אני משלם יותר.
אתה מבין מה שאתה אומר?
אני בכ"א לא זכיתי.
-
@מבין-עניין
@מבין-עניין
מבין עניין היקר, כנראה שלא מובן הענין מספיק.
אתה מדבר על מסלול פריים נכון?
אנחנו מדברים על מחזור ללא פריסה ארוכה יותר של משך ההלוואה - כלומר אתה לא מוסיף חודשים נכון? (אם כן אז שכוייח...)
אתה יכול להכנס לפה למחשבון הלוואה להזין את הנתונים של ההלוואה הקיימת ואז של המוצעת ולראות בעניך.
https://www.supermarker.themarker.com/Calculators/Loan/LoanCalculator.aspx
אם בכל זאת יצא לך תשלום גבוה נשמח שתעלה תמונת מסך, כדאי לנסביר לך איפה הטעות שלך.
הנה ההלוואה הקיימת שלך:

והנה לאחר המיחזור:

חיסכון של כ7 אלף -
הגשתי כעת בקשה למיחזור פנימי בתוך מזרחי טפחות, קיבלתי בקל"צ 4.8%, ובמשתנה לא צמודה כל 2 4.64%.
הם אמרו לי שהדרך היחיד שניתן להוזיל זה להביא הצעות מתחרות?
האם שווה לי להתאמץ עבור זה? אני יוכל להגיע להרבה יותר זול?@א.א.פ. כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
האם שווה לי להתאמץ עבור זה? אני יוכל להגיע להרבה יותר זול?
תוכל לרדת מול הצעה מתחרה בין 0.10-0.20%
-
@מבין-עניין
מבין עניין היקר, כנראה שלא מובן הענין מספיק.
אתה מדבר על מסלול פריים נכון?
אנחנו מדברים על מחזור ללא פריסה ארוכה יותר של משך ההלוואה - כלומר אתה לא מוסיף חודשים נכון? (אם כן אז שכוייח...)
אתה יכול להכנס לפה למחשבון הלוואה להזין את הנתונים של ההלוואה הקיימת ואז של המוצעת ולראות בעניך.
https://www.supermarker.themarker.com/Calculators/Loan/LoanCalculator.aspx
אם בכל זאת יצא לך תשלום גבוה נשמח שתעלה תמונת מסך, כדאי לנסביר לך איפה הטעות שלך.
הנה ההלוואה הקיימת שלך:

והנה לאחר המיחזור:

חיסכון של כ7 אלף@חיסכון-לחתונה כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
@מבין-עניין
מבין עניין היקר, כנראה שלא מובן הענין מספיק....פיספסת את כל העניין. ברור שאם תחשב מעכשיו את אותו סכום עם ריבית נמוכה יותר ההחזר יהיה נמוך יותר. לא זה הנושא!
עכשיו לקרוא לאט....כיון שבלוח שפיצר מרכיב הריבית גבוה בהתחלה ובשנים האחרונות מרכיב הריבית כמעט ונעלם, בשנים האחרונות אתה בעצם מחזיר את הקרן של ההלוואה. ברגע שתיקח הלוואה חדשה... אופס תצמח לך ריבית נוספת.
זו המשכנתא שלי

ההללואה שלי נגמרת בעוד 85 חודשים ואני עתיד לשלם עליה 55,000 ש"ח לאחר חישוב מדוייק של לוח הסילוקין.
והנה לכם הלוואה חדשה בריבית מופחתת של חצי אחוז

ולמי שלא מאמין. הנה סוף לוח הסילוקין שלי. שנה אחרונה תשלום מופחת משמעותית

-
@חיסכון-לחתונה כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
@מבין-עניין
מבין עניין היקר, כנראה שלא מובן הענין מספיק....פיספסת את כל העניין. ברור שאם תחשב מעכשיו את אותו סכום עם ריבית נמוכה יותר ההחזר יהיה נמוך יותר. לא זה הנושא!
עכשיו לקרוא לאט....כיון שבלוח שפיצר מרכיב הריבית גבוה בהתחלה ובשנים האחרונות מרכיב הריבית כמעט ונעלם, בשנים האחרונות אתה בעצם מחזיר את הקרן של ההלוואה. ברגע שתיקח הלוואה חדשה... אופס תצמח לך ריבית נוספת.
זו המשכנתא שלי

ההללואה שלי נגמרת בעוד 85 חודשים ואני עתיד לשלם עליה 55,000 ש"ח לאחר חישוב מדוייק של לוח הסילוקין.
והנה לכם הלוואה חדשה בריבית מופחתת של חצי אחוז

ולמי שלא מאמין. הנה סוף לוח הסילוקין שלי. שנה אחרונה תשלום מופחת משמעותית

@חיסכון-לחתונה כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:
@מבין-עניין

על זה אמרתי שכוייח....
אתה לוקח יותר כסף ומוסיף יותר חודשים...
ברור שיצא לך יותר ריבית. לא כי בהתחלה יש יותר אלא כי משך הזמן שאתה משלם גודל והסכום שעליו אתה משלם גודל...
אתה לא עושה מיחזור אתה לוקח הלוואה חדשה וסוגר איתה את הקודמת.
בכל אופן זה לא נקרא לשלם יותר.
ריבית זה תשלום אחוזים על הלוואה שלא החזרת עדין שנגבה ממך כל חודש.
אם במקום לשלם 50 אלף אתה לוקח 100 ואם במקום 92 חודשים שאתה משלם ריבית אתה משלם על 240 חודשים אז אתה משלם יותר כי אתה קונה משהו אחר.
בהצלחה