דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
574 52 45.8k 43
  • תודה על הסיוע.
    יש לי משכנתא קיימת במרכנתיל- עבר 5 שנים מתוך 30.

image.jpeg

המסלול של המל''צ, היה מעולה (ריבית שנתית של 1.63%) והשתנה.

קיבלתי כעת הצעה למיחזור פנימי של המסלול הזה בלבד,
    בתנאים ממש לא משתלמים,
    השאלה עד כמה אפשר להתמקח על זה ולמה אפשר להגיע?

image.jpeg

@משקיעה דבר ראשון לבקש למחזר למסלול משתנה לא צמוד למדד כל שנתיים.
    בגדול מרכנתיל לא כ"כ גרועים במיחזור פנימי.
    אין כאן סכום משמעותי שניתן להביא עליו הצעה מתחרה.
    וגם הקל"צ שלכם ממש פנטסטי

• @משכנתא-בקצב-שלך תודה רבה על המענה,
    אנסה לבקש כעצתכם.
    היה נראה לי כך (מבחינת הסכום יש עוד סכום קטן בתנאים זהים)
    ובאמת בגלל הקל''צ לא רציתי לבדוק אפשרות למיחזור כולל.

• תודה על הסיוע.
    יש לי משכנתא קיימת במרכנתיל- עבר 5 שנים מתוך 30.

image.jpeg

המסלול של המל''צ, היה מעולה (ריבית שנתית של 1.63%) והשתנה.

קיבלתי כעת הצעה למיחזור פנימי של המסלול הזה בלבד,
    בתנאים ממש לא משתלמים,
    השאלה עד כמה אפשר להתמקח על זה ולמה אפשר להגיע?

image.jpeg

@משקיעה

@משקיעה כתב:

המסלול של המל''צ, היה מעולה (ריבית שנתית של 1.63%) והשתנה

אין לך מלצ שימי לב, יש לך מ"צ. משתנה צמודה.

תוסיפי 2% אינפלציה שנתית שמייקרת לך את הקרן.
    אם נהוון את זה לחישוב ריבית שנתית, נבין שקיבלת טווח של בין 3.6-4.1% בזמן שהקלצ שקיבלת היה 3.24%.
    היום עם אותו חישוב , המסלול הזה עומד על ריבית 7.3%

בנוסף האינפלציה לא מתוחמת להתייקרות של 2%, היו שנים עם עליות גבוהות יותר. (2022 הגיע ל 5% שנתי).

לכן ברור שצריך להחליף למלצ, מומלץ היום מלצ שנתיים, כפי שכתב @משכנתא-בקצב-שלך בגלל השינויים.

• יש מה למחזר?
    image.jpeg

לגבי הצמודה/"זכאות"
    אמרו לי שאני לא יכול לקחת הלוואה אחרת בשביל לפרוע אותה כי זה לא נקרא הלוואה לצורך הדירה אלא בשביל פירעון וזה מוגדר כ"הלוואה לכל מטרה" זה נכון? יש מה לעשות? או שאין כרגע בכלל ענין לגעת?

• יש מה למחזר?
    image.jpeg

לגבי הצמודה/"זכאות"
    אמרו לי שאני לא יכול לקחת הלוואה אחרת בשביל לפרוע אותה כי זה לא נקרא הלוואה לצורך הדירה אלא בשביל פירעון וזה מוגדר כ"הלוואה לכל מטרה" זה נכון? יש מה לעשות? או שאין כרגע בכלל ענין לגעת?

@חיסכון-לחתונה

מצויין.

אין מה לגעת.

• @magshimim אנסה,
    זה דורש מסמכים ואישור מחדש.

• @magshimim אנסה,
    זה דורש מסמכים ואישור מחדש.

@משקיעה בבנק מרכנתיל כל עוד העליה בהחזר החודשי לאחר המיחזור הינה עד 100 ש"ח לא ידרשו מסמכי הכנסות

• @משקיעה בבנק מרכנתיל כל עוד העליה בהחזר החודשי לאחר המיחזור הינה עד 100 ש"ח לא ידרשו מסמכי הכנסות

@משכנתא-בקצב-שלך nafb,t.pdf
    האם יש עניין לגעת??

• @משכנתא-בקצב-שלך nafb,t.pdf
    האם יש עניין לגעת??

@הרשלה אין מה לשפר
    קל"צ לא הכי זול, אבל לא ברמה שניתן להוזיל במיחזור.
    יתר המסלולים מצויינים ממש.

• @הרשלה אין מה לשפר
    קל"צ לא הכי זול, אבל לא ברמה שניתן להוזיל במיחזור.
    יתר המסלולים מצויינים ממש.

@משכנתא-בקצב-שלך ממש תודה
    רק רציתי להבין שאלת תם
    זה משכנתא של לפני שנה וחצי, איך הורדת ריבית בנק ישראל
    באחוז וחצי לא משפיעה עד כדי שאין מה לגעת
    ושוב תודה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    11 פוסטים
    127 צפיות
    הון_כשרה
    שמח לשמוע
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    491 צפיות
    ה
    @מרים-הורביץ-נכסים ממש כך, חוץ מכאב הראש הכרוך בזה להתעסק עם זה.
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    348 צפיות
    אבי ר.א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    276 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    436 צפיות
    ה. שלמהה
    @צמיחה כתב בחשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש: @ה-שלמה יש היתר עיסקא עם הבתי השקעות? כן.